Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:54 05.02.2019 Курка запечена з часникомМоя голова работает как часы, но иногда выскакивает кукушка На мій погляд, курка – це такий продукт, експерименти з яким ніколи не закінчаться. Дуже вдячний до будь-яких приправ, спецій, горіхів, сухофруктів, та з усім курка дружить! Як у грі «Що? Де? Коли?», що не покладеш, куда не покладеш, і коли не подаш – все буде доречним. Сьогодні у мене простенький варіант запеченої курки з часником – кілька моментів, і курка получиться соковитою, часник не обвуглиться і настрій складним рецептом не зіпсується. На 6-8 порцій: Курка – 1,6-1,8 кг Часник – 1 головка Олія – 2ст.л. Сіль, перець за смаком
Чистимо часник і розтираємо його в ступці з сіллю - так навіть старий часник набуде яскравого аромату молодого. Додаємо свіжозмелений перець та олію, ще раз добре розтираємо, але не в кашу. Олію додаємо для того, щоб часник не згорів. Курку миємо, обсушуємо як зовні, так і з середини, натираємо її з усіх боків нашою сумішшю, відтягуємо трохи шкірку і під неї теж намагаємося підкласти маринад. Залишаємо курку на 30-40 хвилин в холодному місці. Викладаємо птицю у форму для запікання, ставимо форму на деко і наливаємо на деко два стакани кип’ятку і тримаємо в духовці при 200С 60-90 хвилин. Перевіряємо курку на готовність проколом в найтовстішій частині стегенця – якщо виділяється прозорий сік – готово. А взагалі така курка настільки виходить ніжною та соковитою, що м’ясо просто саме знімається з кісточок. Ну аз чим подавати ви і так знаєте. А це ще кілька рецептів з курки та не тільки: Тетяна Хвиль Переглядів: 993
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |