Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (958)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (585)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (560)

Закуска із запечених баклажанів (552)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (536)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (518)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (493)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (508)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (485)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (477)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (472)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (472)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (469)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (453)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (469)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (462)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (441)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (439)

Ванільне морозиво з пармезаном (417)

Баклажан-кебаб в духовці (410)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»
Тетяна Хвиль

13:47 08.11.2013

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Моє перше знайомство із узбецькою кухнею відбулося 16 років тому, а першою стравою, яку я спробувала, були манти. Ніде і ніколи я не їла смачніших (а можливо це просто гарний спогад дитинства), і самій не вдавалося їх зробити. Але нещодавно я придбала мантишницю, і зрозуміла – це знак!

Один із невід’ємних законів узбецьких мант – фарш береться винятково баранячий, із курдючним салом (курдюк – це сальний виріст, який знаходиться у вівці ззаду, але їсти те, що було у вівці біля хвоста, мені чомусь не хочеться, хай мені пробачать узбеки!). А друга обов’язкова умова – манти готують лише на парі.

У Рівному, звісно, можна придбати баранину, якщо добре пошукати, але я не ризикнула, тому готувала манти по-рівненськи: фарш беремо мішаний (свинина і телятина в рівних пропорціях), на 500 г фаршу беремо 500 г цибулі, сіль, перець за смаком (а можна замінити сванською сіллю) і 50 мл крижаної води. Замішуємо тісто із 1,5 ст. борошна, 1/3 ст. води (холодної), 1 яйця і дрібки солі. Тісто виходить круте, місимо його хвилин 10-15, щоб вона стало м’якше і залишаємо на 30 хв. для відпочинку (так-так, тісто теж любить відпочинок).

Розкатуємо тісто дуже тоненько, вирізаємо кружальця і починаємо робити манти (на фото я показала «еволюцію» ліпки). Дуже просто: з’єднуємо середину, а тоді ідемо до кінців подвійною ліпкою (маємо отримати чотири кінці), кінці зводимо до купи і все. Мантишницю ставимо в каструлю з водою, обов’язково змазуємо олією, доводимо до кипіння, викладаємо манти і варимо 30-40 хв. Для щасливих власників пароварок, цей процес значно швидший. Подавати можна із сметаною, маслом з оцтом, або хто як любить. Рецепт розрахований приблизно на 20 штук, але в мене фарш завжди залишається, тому можна взяти трохи менше. Готувати легко !!!

Сванська сіль - унікальний, новий продукт, який не має аналогів на українському ринку. Поява його в Україні стало можливим, коли стародавні грузинські кухарські династії відкрили секрет приготування сванських солі, яку досі виробляють лише в Сванетії - високогірному районі Грузії. Сванська сіль, рецепт якої зберігався Сван багато століть і передавався з покоління в покоління, став основою і гордістю кулінарії Сванетії і всього Кавказу.

Сванську сіль отримують шляхом змішування кухонної солі з прянощами, імпортованими з Грузії. До складу сванської солі входять уцхо – сунелі, жовта квітка ( імеретінській шафран ), сушені насіння кінзи, кмину, волоський горіх, часник, трохи червоного солодкого перцю, біла сіль.

Головна приправа Сванетії створює неповторний смак супів, соусів, салатів, м'ясних, рибних та овочевих страв, а також маринадів. Це ще і дуже корисний продукт, оскільки він збуджує апетит, стимулює травний процес і підсилює імунітет.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»


Переглядів: 154


Додайте коментар:

защитный код

На Дубенщині чоловік до смерті побив знайомогоНа Дубенщині чоловік до смерті побив знайомого (28)
До поліції вчора, шостого грудня, близько 21:15 повідомили медики, що в приймальне відділення міської лікарні вони доставили 55-річного чоловіка із тяжкими...
У Дубенському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителяУ Дубенському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителя (29)
Учора, шостого грудня, близько 11 години до поліції звернувся 30-річний мешканець села Кам’яна Верба та повідомив, що із підсобного приміщення його господарства невідома особа викрала шуроповерт,...
Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян вручив нагороди рівненським волонтерамСекретар Рівнеради Віктор Шакирзян вручив нагороди рівненським волонтерам (30)
5 грудня, у Рівному, з нагоди Міжнародного дня волонтера близько двохсот учасників волонтерського руху “Рівне Разом” нагородили почесними...
У Рівному чоловік поцупив телефон, поки йому готували кавуУ Рівному чоловік поцупив телефон, поки йому готували каву (33)
Повідомлення, що із магазину по вулиці Степана Бандери у Рівному викрали телефон, надійшло до поліції близько близько 11 години минулими...
«Ігри Нескорених» по-рівненськи. Перемоги у спорті та інформаційному фронті«Ігри Нескорених» по-рівненськи. Перемоги у спорті та інформаційному фронті (37)
На змаганнях «Ігри Нескорених» 2022 року у складі учасників національної збірної України були бійці Рівненщини, серед них - Андрій Усач. Разом із командою, а це понад три десятки ветеранів, вони...
У Рівненському районі правоохоронці врятували чоловіка, який застряг у болотіУ Рівненському районі правоохоронці врятували чоловіка, який застряг у болоті (33)
Уранці сьогодні, шостого грудня, до поліцейських офіцерів Городоцької тергромади надійшло кілька телефонних дзвінків від місцевих жителів, що зі ставків у селі чути крик про допомогу. Розуміючи, що...
У релокованому Луганському онкодиспансері вже провели пів тисячі операційУ релокованому Луганському онкодиспансері вже провели пів тисячі операцій (34)
Лікувальний заклад, який наразі знаходиться у Сарнах поступово відновлює свою роботу. У диспансері працює не лише персонал, який переїхав разом із закладом, а й місцеві молоді фахівців, у тому числі...
У Рівному під колеса автомобіля потрапив пішохідУ Рівному під колеса автомобіля потрапив пішохід (29)
Повідомлення про ДТП по вулиці Кулика і Гудачека в обласному центрі надійшло до поліції вчора, п’ятого грудня, о...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.