Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (655)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (382)

Закуска із запечених баклажанів (386)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (374)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (351)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (330)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (329)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (316)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (304)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (291)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (301)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (301)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (300)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (284)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (279)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (278)

Баклажан-кебаб в духовці (269)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (268)

Ванільне морозиво з пармезаном (256)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (250)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Галантин з курки
Тетяна Хвиль

17:10 11.04.2014

Галантин з курки

Це один з моїх улюблених рецептів приготування та споживання курятини як єдиного організму. По-перше – гарний вигляд, акуратно нарізані шматочки. По-друге –– зручно, не має потреби пиляти кістяк, щоб розділити на порції (особливо при скопищі народу). По-третє –– естетично, не має купи обгризених кісток на тарілці та ніяких зайвих звуків при доведенні цих кісток до кінцевого етапу.

Єдиним моментом який зможе застопорити весь процес – це знімання шкіри з корпусу курки. Але важко лише на перший погляд, а на другий – бачиш, що метод такий самий як і при зніманні панчіх. Обережно, просовуючи обидві руки під шкірою, просуваємося до гомілок. Там підрізаємо ножем і ідемо до крилець. Їх не зачіпаємо, тому що акуратно зняти там шкіру все одно не вдасться, тому і не витрачаємо зайвого часу. І ось куряча шкіра впала нам до ніг.

Тепер робимо начинку. Що цікаво, знявши все м’ясо з курки, ми шкіру до кінця не начинимо, будуть залишатися пустоти. А тому зняте, дрібно порізане куряче м’ясо солимо, перчимо, додаємо 2ч.л. м’якої гірчиці, 2ст.л. соєвого соусу, 1ч.л. меду, 1ч.л. паприки в пластівцях різного кольору (розрахунок на курку вагою 1,5-1,7кг), перемішуємо і залишаємо на 1 годину для маринування.

Тим часом беремо 250гр. копченого сала, дрібно ріжемо. За вашим бажанням замість сала можна додати смажені із цибулею гриби, твердий сир, порізаний кубиками, просто обсмажену цибулю з морквою та зеленим горошкам. Все що не візьмете буде смачно. Деякі у фарш додають желатин, але і без нього все буде тримати форму, та якщо бажаєте перестрахуватися візьміть 1ст.л. желатину на 700гр. готової начинки. Його не замочуємо, а додаємо в сухому вигляді.

Змішуємо мариноване м’ясо і порізане сало і починаємо фарширувати шкіру. Дуже щільно начиняти не варто, щоб під час смаження шкіра не порвалася.

Далі є два варіанти розвитку подій: залатати всі дірки нитками, або (як зробила я) скріпити союз шпажками. Другий варіант кращий, тому шпажки виймаються легше ниток. І ще, ви будете впевнені, що якщо що і потрапить вашим гостям на язик, то це явно не будуть погано витягнуті нитки.

Кладемо понівечену тушку у форму і ставимо у духовку на 40-50 хвилин при 190С° (все залежить від розміру курки і вашої духовки).

Готову страву виймаємо і відразу давимо авторитетом, ну або що ще є важкого дома. У мене з цим справляється мармурова ступка, вона важить 1,5кг (разом з товкачиком), тому їй це за іграшки. Це робить для того, щоб наша курку набула гарної форми. Так її залишаємо до повного охолодження. Я просто ставлю це дійство на ніч.

Ну а після того, що ми зробили із порядною пташкою нам тільки і залишається подати її до столу. Нанести тяжкі тілесні пошкодження (читай порційно нарізати) можна і при гостях, ніяких казусів не буде, тому що нарізається галантин пречудово.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищує організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Галантин з курки

Галантин з курки

Галантин з курки


Переглядів: 69


Додайте коментар:

защитный код

«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая (123)
На гачок афериста потрапили двоє жителів Рівного, які віддали йому 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні...
У Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителяУ Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителя (29)
До поліції звернувся 28-річний мешканець села Рогачів та повідомив, що із гаража його господарства невідома особа викрала бензопилу, мотокосу та...
У Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедистУ Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедист (36)
Повідомлення про автопригоду у селі Малий Мидськ колишнього Костопільського району надійшло до поліції сьогодні, 29 вересня, близько 07:45 від...
Із російського полону визволили чотирьох військових з РівненщиниІз російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (291)
З 215 звільнених з полону є четверо, пов’язаних із Рівненщиною. Вони потрапили до полону з «Азовсталі»...
У Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговцяУ Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговця (49)
32-річний рівнянин перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За незаконний «бізнес» йому може загрожувати до десяти років...
Поліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в СарнахПоліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в Сарнах (52)
Повідомлення про пожежу на території приватного господарства у райцентрі надійшло до поліції вчора, 26 вересня, о 15:30. На місце події негайно виїхали усі екстрені...
Мариновані грибиМариновані гриби (35)
Настала грибна пора, тож рецепт маринованих грибів буде доречним, впевнена, що всі мають свій перевірений рецепт, але раптом захочеться спробувати щось...
Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривеньРівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (330)
Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області проведено державний фінансовий аудит діяльності Комунального підприємства «Здолбунівкомуненергія» Здолбунівської міської ради за...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.