Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3944)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2670)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2633)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2496)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2360)

Салат з оселедця та квасолі (2480)

Американська класика - брауні (2451)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2423)

Гарячий шоколад (2408)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2367)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2383)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2370)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2369)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2343)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2336)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2285)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2289)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2274)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2230)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2031)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Бастурма
Тетяна Хвиль
16:08 08.12.2014

Бастурма

Собирая "на выброс" коробки со старым хламом, не рассматривайте их содержимое, иначе выкидывать будет нечего.

В будь-якому домі, на кожне свято до столу подається м’ясна тарілка. З яких нарізок вона складається –справа кожного, але те, що вона є, так це факт. Ми вже робили один компонент, а сьогодні я пропоную рецепт м’ясного виробу, який може відігравати головну роль в такій тарілці – це бастурма.

Рецепт дуже простий, головне запастися терпінням, тому ще чекати доведеться довгенько.

Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Я згідна, трохи задовго, але якщо розпочати робити зараз, то якраз можна ще встигнути до Нового року.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Бастурма

Бастурма

Бастурма


Переглядів: 324


Додайте коментар:

защитный код

Для вчителів Рівненщини за державні гроші закупили ноутбукиДля вчителів Рівненщини за державні гроші закупили ноутбуки (369)
Рівненщина отримала 2344 ноутбуки для освітян...
У Рівному зУ Рівному з'явився ще один ліцензійний приватний заклад дошкільної освіти (373)
Приватний заклад дошкільної освіти «Щасливчик» знаходиться на вулиці Чорновола 91Д...
На Рівненщині мисливець поранив знайомогоНа Рівненщині мисливець поранив знайомого (218)
Повідомлення про те, що із отриманим під час полювання вогнепальним пораненням ока доставлено травмованого 38-річного жителя Острога до поліції учора, п’ятого грудня, близько 16:45 повідомили медики...
Рівненські аудитори виявили порушення у сфері закупівельРівненські аудитори виявили порушення у сфері закупівель (253)
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області з початку 2021 року провели моніторинг 328 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю 1309,7 млн грн, за...
Боєць з Рівненщини отримав звання «Героя України». ПосмертноБоєць з Рівненщини отримав звання «Героя України». Посмертно (152)
Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно бійцю з Дубенщини – 22-річному Петру Полицяку...
Рівненський обласний Центр контролю та профілактики хвороб отримає 440 наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19Рівненський обласний Центр контролю та профілактики хвороб отримає 440 наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19 (63)
Україна отримала другу партію закуплених наборів для проведення ПЛР-досліджень на COVID-19...
У Рівному в автопригоді постраждала вагітнаУ Рівному в автопригоді постраждала вагітна (197)
На спецлінію 102 сьогодні, третього грудня, близько 11-ї години надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими по вулиці Олекси Новака...
180 метрів нових мереж на Північному180 метрів нових мереж на Північному (37)
Працівники Рівнеоблводоканалу завершили роботу в рамках програми будівництва ДНЗ на вул. Коновальця, 16, відповідно до проєкту здійснили заміну запірної арматури, а також замінили близько 180 метрів в...

Погода
Пошук



Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.