Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3379)

Торт "Жіночі примхи" (3891)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2232)

У Рівному побили директора ринку (1853)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1991)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1407)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1226)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1437)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1102)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1214)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1329)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1314)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1312)

На Рівненщині брат зарізав брата (1272)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1197)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1031)

Лінива капуста (рецепты) (6723)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1184)

Небезпека для маленьких рівнян (1064)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1161)

#Рецепти
Бастурма
Тетяна Хвиль
16:08 08.12.2014

Бастурма

Собирая "на выброс" коробки со старым хламом, не рассматривайте их содержимое, иначе выкидывать будет нечего.

В будь-якому домі, на кожне свято до столу подається м’ясна тарілка. З яких нарізок вона складається –справа кожного, але те, що вона є, так це факт. Ми вже робили один компонент, а сьогодні я пропоную рецепт м’ясного виробу, який може відігравати головну роль в такій тарілці – це бастурма.

Рецепт дуже простий, головне запастися терпінням, тому ще чекати доведеться довгенько.

Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Я згідна, трохи задовго, але якщо розпочати робити зараз, то якраз можна ще встигнути до Нового року.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Бастурма

Бастурма

Бастурма

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 239

Додайте коментар:

защитный код
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1102)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
У сільській раді на Рівненщині ревізори виявили порушення  майже на 400 тисяч гривеньУ сільській раді на Рівненщині ревізори виявили порушення майже на 400 тисяч гривень (564)
На 392,6 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили ревізори Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області у фінансово-господарської діяльності Бугринської...
Довірлива рівнянка придбала у шахраїв картку на 21 тисячу гривень «знижки»Довірлива рівнянка придбала у шахраїв картку на 21 тисячу гривень «знижки» (255)
Поліцейські вкотре звертаються до громадян бути обачними, не довіряти незнайомцям та не проводити будь-які операції з грошима, особливо на вулиці чи по телефону....
У Рівному затримали ймовірних грабіжниківУ Рівному затримали ймовірних грабіжників (281)
Патрульні затримали осіб, які ймовірно, причетні до пограбування...
На Рівненщині загинув мотоциклістНа Рівненщині загинув мотоцикліст (247)
Учора, 18 вересня, близько 22:30 у селі Вельбівно водій мотоцикла «Viper» зіткнувся з бетонною огорожею....
У Рівному відбудуться сільськогосподарські ярмаркиУ Рівному відбудуться сільськогосподарські ярмарки (117)
29 вересня та 13 жовтня 2018 року, в місті Рівному відбудуться традиційні щорічні сільськогосподарські ярмарки «Покрова – 2018»....
На Рівненщині затримали хабарникаНа Рівненщині затримали хабарника (263)
Поліція затримала на хабарі у 500 доларів начальника одного із райуправлінь Держпродспоживслужби...
У Рівному перекриватимуть рух транспортуУ Рівному перекриватимуть рух транспорту (229)
Інформація про перекриття руху транспортних засобів 16 вересня 2018 року в місті Рівному...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.