Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3034)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2038)

Торт "Жіночі примхи" (3241)

У Рівному побили директора ринку (1633)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1794)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1203)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1288)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1066)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1208)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1177)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1168)

На Рівненщині брат зарізав брата (1101)

Лінива капуста (рецепты) (5969)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1005)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1013)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1010)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1031)

Небезпека для маленьких рівнян (925)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (1003)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (987)

#Рецепти
Бастурма
Тетяна Хвиль
16:08 08.12.2014

Бастурма

Собирая "на выброс" коробки со старым хламом, не рассматривайте их содержимое, иначе выкидывать будет нечего.

В будь-якому домі, на кожне свято до столу подається м’ясна тарілка. З яких нарізок вона складається –справа кожного, але те, що вона є, так це факт. Ми вже робили один компонент, а сьогодні я пропоную рецепт м’ясного виробу, який може відігравати головну роль в такій тарілці – це бастурма.

Рецепт дуже простий, головне запастися терпінням, тому ще чекати доведеться довгенько.

Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Я згідна, трохи задовго, але якщо розпочати робити зараз, то якраз можна ще встигнути до Нового року.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Бастурма

Бастурма

Бастурма

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 210

Додайте коментар:

защитный код
Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон  гривеньРівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3034)
Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради Млинівського району ...
На Рівненщині відбулося масштабне святоНа Рівненщині відбулося масштабне свято (771)
15 липня, в селі Велика Омеляна, що у Рівненському районі, відбувся другий районний фестиваль народної творчості, історії та побуту: «А у нас на ярмарку!»....
У Рівному буде перекрито рух для автотранспортуУ Рівному буде перекрито рух для автотранспорту (368)
На виконання розпорядження міського голови щодо перекриття руху по вулиці Олени Теліги (на ділянці дороги від Дубенська до вул. Боярка) на період проведення ремонтних робіт з 900 год. 21.07.2018р. по...
Поліцейські встановлюють обставини вбивства у РівномуПоліцейські встановлюють обставини вбивства у Рівному (371)
Сьогодні, 17 липня, близько 13-ї години до поліції надійшло повідомлення, що у Рівному на вулиці Небесної Сотні застрелили чоловіка. Тіло людини з вогнепальним пораненням виявили між автомобілями на ...
У Рівному завтра перекриватимуть вулиціУ Рівному завтра перекриватимуть вулиці (245)
Перекриватимуть рух окремими вулицями міста у зв’язку із проведення в місті Рівному нічного легкоатлетичного пробігу 14 липня 2018 року...
У Рівному підпалили кіоскУ Рівному підпалили кіоск (84)
Рівненські поліцейські розслідують підпал торгового кіоску...
На Рівненщині підлітку нанесли ножове пораненняНа Рівненщині підлітку нанесли ножове поранення (102)
Дубровицькі поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні ножового поранення неповнолітньому...
Шоколадна ПрагаШоколадна Прага (57)
О вкусах женщины не спорят - их оплачивают!...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.