Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (656)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (382)

Закуска із запечених баклажанів (386)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (374)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (351)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (330)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (329)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (316)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (304)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (291)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (301)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (301)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (300)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (285)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (279)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (278)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (269)

Баклажан-кебаб в духовці (269)

Ванільне морозиво з пармезаном (256)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (250)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

16:08 08.12.2014

Бастурма

Собирая "на выброс" коробки со старым хламом, не рассматривайте их содержимое, иначе выкидывать будет нечего.

В будь-якому домі, на кожне свято до столу подається м’ясна тарілка. З яких нарізок вона складається –справа кожного, але те, що вона є, так це факт. Ми вже робили один компонент, а сьогодні я пропоную рецепт м’ясного виробу, який може відігравати головну роль в такій тарілці – це бастурма.

Рецепт дуже простий, головне запастися терпінням, тому ще чекати доведеться довгенько.

Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Я згідна, трохи задовго, але якщо розпочати робити зараз, то якраз можна ще встигнути до Нового року.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Бастурма

Бастурма

Бастурма


Переглядів: 82


Додайте коментар:

защитный код

«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая (123)
На гачок афериста потрапили двоє жителів Рівного, які віддали йому 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні...
У Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителяУ Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителя (29)
До поліції звернувся 28-річний мешканець села Рогачів та повідомив, що із гаража його господарства невідома особа викрала бензопилу, мотокосу та...
У Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедистУ Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедист (36)
Повідомлення про автопригоду у селі Малий Мидськ колишнього Костопільського району надійшло до поліції сьогодні, 29 вересня, близько 07:45 від...
Із російського полону визволили чотирьох військових з РівненщиниІз російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (291)
З 215 звільнених з полону є четверо, пов’язаних із Рівненщиною. Вони потрапили до полону з «Азовсталі»...
У Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговцяУ Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговця (49)
32-річний рівнянин перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За незаконний «бізнес» йому може загрожувати до десяти років...
Поліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в СарнахПоліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в Сарнах (52)
Повідомлення про пожежу на території приватного господарства у райцентрі надійшло до поліції вчора, 26 вересня, о 15:30. На місце події негайно виїхали усі екстрені...
Мариновані грибиМариновані гриби (35)
Настала грибна пора, тож рецепт маринованих грибів буде доречним, впевнена, що всі мають свій перевірений рецепт, але раптом захочеться спробувати щось...
Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривеньРівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (330)
Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області проведено державний фінансовий аудит діяльності Комунального підприємства «Здолбунівкомуненергія» Здолбунівської міської ради за...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.