Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3726)

Торт "Жіночі примхи" (4718)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2482)

У Рівному побили директора ринку (2233)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2277)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1686)

Лінива капуста (рецепты) (9324)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1427)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1334)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1665)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1485)

На Рівненщині брат зарізав брата (1524)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1448)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1527)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1241)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1444)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1496)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1494)

Небезпека для маленьких рівнян (1235)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1368)

#Рецепти
Бастурма
Тетяна Хвиль
16:08 08.12.2014

Бастурма

Собирая "на выброс" коробки со старым хламом, не рассматривайте их содержимое, иначе выкидывать будет нечего.

В будь-якому домі, на кожне свято до столу подається м’ясна тарілка. З яких нарізок вона складається –справа кожного, але те, що вона є, так це факт. Ми вже робили один компонент, а сьогодні я пропоную рецепт м’ясного виробу, який може відігравати головну роль в такій тарілці – це бастурма.

Рецепт дуже простий, головне запастися терпінням, тому ще чекати доведеться довгенько.

Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Я згідна, трохи задовго, але якщо розпочати робити зараз, то якраз можна ще встигнути до Нового року.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Бастурма

Бастурма

Бастурма

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 315

Додайте коментар:

защитный код
У Рівному вилучили елітні наркотики на суму майже 200 тисяч гривеньУ Рівному вилучили елітні наркотики на суму майже 200 тисяч гривень (689)
Понад кілограм канабісу, пристрій для вживання наркотиків, чорнові записи та гроші вилучили працівники Рівненського відділу поліції у квартирі, яку винаймало двоє рівнян....
На Рівненщині виявлено порушників з електровудкоюНа Рівненщині виявлено порушників з електровудкою (339)
Шостого грудня близько 22 години на березі р. Горинь, поблизу с. Висоцьк Дубровицького району інспекторським складом Рівненського рибоохоронного патруля було виявлено двох порушників....
На Рівненщині припинено діяльність 38 нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктівНа Рівненщині припинено діяльність 38 нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів (499)
Працівники прокуратури Рівненщини спільно з іншими правоохоронними органами вживають системні заходи, спрямовані на припинення на території регіону незаконної діяльності автозаправних станцій та автог...
ДТП у РівномуДТП у Рівному (516)
Автопригода сталася учора, п’ятого грудня, близько 18:40 на вулиці Млинівська обласного центру...
Новорічний ярмарок у РівномуНоворічний ярмарок у Рівному (323)
18 грудня 2018 року по 20 січня 2019 року на майдані Незалежності (вздовж пішохідного тротуару, від магазину “Куток” до проспекту Миру) буде проводитись святковий ярмарок “Новорічна казка”....
На Рівненщині виявили порушень на сотні тисяч гривеньНа Рівненщині виявили порушень на сотні тисяч гривень (138)
В Острозькі районній освіті - фінансових порушень на понад 300 тисяч гривень...
У Рівному поліцейські затримали чоловіка, через дії якого травмувалося троєУ Рівному поліцейські затримали чоловіка, через дії якого травмувалося троє (91)
Близько, 22 години на вулиці Льонокомбінатівська екіпаж роти поліції особливого призначення, помітив автомобіль «Mercedes-Benz ML 430», який їхав без світла зовнішніх фар. Водій проігнорував вимогу по...
До шести років за ґратами загрожує мешканцям РівненщиниДо шести років за ґратами загрожує мешканцям Рівненщини (136)
Трьох жителів села Сновидовичі Рокитнівського району поліцейські викрили на крадіжці майна 62-річного односельчанина....

Пошук
Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.