Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (23689)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3569)

Ванільне морозиво з пармезаном (3125)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3146)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2947)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2944)

Закуска із запечених баклажанів (2887)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2886)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2877)

Баклажан-кебаб в духовці (2754)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2797)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2789)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2692)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2730)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2668)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2687)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2589)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2633)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2581)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2512)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Закуска із запечених баклажанів
Тетяна Хвиль

15:59 01.08.2022

Закуска із запечених баклажанів

Як щодо турецької кухні? Тим більше в сезон баклажанів без неї точно не обійтися. Почати пропоную з легкої закуски-салату із запечених баклажанів та йогурту.

На 4 порції:

баклажани, якщо дрібні – 5 штук, великі – 2-3 шт.

оливкова олія - 1-1,5 ст.л.

йогурт (густий, турецький) - 3-4 ст.

часник - 2 зуб.

сіль, перець чорний мелений - за смаком

м'ята сушена - за смаком

паприка пластівцями — до смаку.

Баклажани помити, обсушити, наколоти ножем у кількох місцях по поверхні, і покласти на деко, застелений фольгою (щоб потім менше було відмивати деко). Хвостики не відриваємо, потім зручніше буде чистити, тримаючись за хвостики. Духовку нагріти до 220 градусів та запікати баклажани приблизно 45-60 хвилин. Чому приблизно тому, що розмір баклажанів у всіх різний, у когось більше, у когось менше. Запікаємо до м'якості, не забуваємо в середині запікання перевернути баклажани на інший бік. Готові баклажани вийняти з духовки, зняти зверху трохи шкірку, і за допомогою столової ложки вийняти всю м'якоть, якщо є кісточки видалити. М'якоть дрібно нарубати ножем. Саме нарубати, а не пробити у блендері! Нарубану м'якоть покласти в миску, влити оливкову олію, сіль, перець до смаку, перемішати. В баклажани додати натертий часник, заправити йогуртом, скуштувати ще на сіль - якщо потрібно досолити, і прибрати в холодильник на кілька годин. Салат повинен настоятися, так краще розкриються смаки! Подача – такий салат подається на плоскій тарілці. На тарілку викласти охолоджений салат, столовою ложкою зробити гарні борозенки, посипати зверху сушеною м'ятою, пластівцями перцю (трохи чилі, трохи паприки) і подавати.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 2888


Додайте коментар:

защитный код

Сирна паска "Фереро"Сирна паска "Фереро" (68)
...
У відділі освіти на Рівненщині аудитори виявили порушень майже на мільйонУ відділі освіти на Рівненщині аудитори виявили порушень майже на мільйон (27)
Ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Білокриницької сільської ради, яку провели спеціалісти Управління Західного офісу...
У Рівному завершують опалювальний сезонУ Рівному завершують опалювальний сезон (30)
Середньодобова температура зовнішнього повітря упродовж трьох діб поспіль перевищує +8°C. Це дозволяє нам достроково припинити подачу опалення. Тому, 28 березня секретар Рівнеради Віктор Шакирзян...
Розбій у Рівному: погрожуючи ножем, відібрав на пошті посилкуРозбій у Рівному: погрожуючи ножем, відібрав на пошті посилку (53)
Патрульні поліцейські оперативно розшукали зловмисника: вирішується питання про затримання його у порядку статті 208 КПК...
На Рокитнівщині тяжко травмувався мотоциклістНа Рокитнівщині тяжко травмувався мотоцикліст (30)
Встановлено, що кермувальник був без мотошолома, а транспортний засіб не зареєстрований в установленому законодавством...
Унікальну операцію провели в Рівненському обласному протипухлинному центріУнікальну операцію провели в Рівненському обласному протипухлинному центрі (51)
Пацієнту з онкологією видалили метастатичну пухлину та здійснили мегатотальне ендопротезування...
У Володимирці внаслідок ДТП травмувалися двоє неповнолітніхУ Володимирці внаслідок ДТП травмувалися двоє неповнолітніх (51)
Потерпілі отримали незначні тілесні ушкодження та після надання меддопомоги були відпущені додому...
Пряне грибне маслоПряне грибне масло (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.