Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17095)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2130)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1781)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1774)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1768)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1751)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

Ванільне морозиво з пармезаном (1703)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1691)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1679)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1632)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1631)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1638)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1549)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1542)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1514)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Зручний холодець
Тетяна Хвиль

17:54 07.02.2014

Зручний холодець

Однією з найтрадиційніших страв на святковому столі в кожній родині є холодець. Він буває і зі свинини, і з телятини, і з курки, як кажуть: «до кольору, до вибору». Але чомусь його подача завжди якась невиразна, сіра. Просто розлили в порційні тарілки, потім порізали ножем, жахіття!!! А хочеться чогось «такого эдакого». Давайте зробимо?

Пропоную порційну подачу. Особливо вона актуальна, коли гості не переводяться кілька днів. Ну ви же не поставите почату тарілку холодцю на стіл? Отож бо і воно, а так порційно виставили скільки треба і все. І холодець у нас буде не просто бульон та м’ясо, а ще й з овочами, що не може не радувати.

Для початку варимо бульон. У мене дома їдять тільки курячий холодець, тому я його і варю. Варю до тих пір, поки м’ясо не починає відділятися від кісток. Приправляю корінням селери, пастернаку, петрушки та моркви. Обов’язково додаю сушену цибулю-порей. Як звариться, проціджую.

Окремо заливаю желатин. Висипаю желатин в окрему мисочку і заливаю холодною водою, так щоби вода покрила желатин. Даю час набухнути.

2ст.л. майонезу та 2ст.л. сметани змішуємо. Доводимо до повного розчинення 1ч.л. желатину і змішуємо із білою сумішшю і викладаємо у порційні формочки, у мене силіконові, маленькі, місткістю 1 столова ложка. З цих пропорцій у мене вийшло 20 порційних холодчиків. Ставимо на 20 хвилин у холодильник.

Далі залишки желатину розчиняю в 0,25л бульону, додаю дрібно порізані болгарський перець (у мене заморожений), м’ясо. Змішую та виливаю у формочки, на білий шар по 1ч.л. Знову на 20 хвилин в холодильник.

Доливаю до верху формочок сметанно-майонезну суміш і ставлю на холод на 2-3 години, краще на ніч.

У підсумку маємо тришаровий холодець у вигляді зірочок та кексиків, ну такі у мене формочки. Виглядає гарно, зручно подавати, ще зручніше їсти.

Готувати легко, а готувати близьким ще й приємно!!!

Петрушка - одна з кращих пряних рослин. Це чудова приправа до супів, страв з м'яса, риби і овочів. Особливо корисна зелень петрушки.

Ефірні олії, що входять до складу листя і коренеплодів, надають петрушці особливий аромат, збудливий, що сприятливо впливає на травлення, апетит. Крім того, ці олії протидіють гниттю і мають протизапальний ефект. У насінні петрушки міститься багато ефірної олії, до складу якої входять високоактивні біохімічні сполуки.

Хоча в офіційній медицині петрушка застосовується мало, народна медицина показує її найширші лікувальні можливості. Перш за все, петрушка має загальнозміцнюючу, потогінну, сечогінну, камнерозчинну, тонізуючу, болезаспокійливу дію. При ударах, наривах, укусах комарів і бджіл на хворі місця накладають свіже листя петрушки.

Пожувавши листя петрушки, усувають неприємний запах з рота після цибулі та часнику. А настій насіння петрушки застосовують при спазмах кишечника і жовчовивідних шляхів.

Сік петрушки нормалізує функцію надниркових і щитовидної залози, сприяє зміцненню капілярів і артерій, допомагає при сечокам'яній хворобі і водянці, при захворюваннях очей.

А здатність збуджувати нервову систему в нього настільки велика, що в Стародавньому Римі гладіаторам перед боєм давали випити не улюблені у нас «сто грам», а 30-50г свіжого соку петрушки. Він подвоював силу і відвагу гладіатора, але не затьмарював розум.

Сік петрушки настільки сильнодіючий, що не можна випивати його за добу більше ніж 50 г. Приймати його треба по 1 ст. ложці 2-3 рази на день, оскільки при великих дозах можна надмірно збудити нервову систему.

Петрушку широко використовують у косметиці. Для зміцнення волосся і посилення їх зростання в шкіру голови через день втирають суміш із плодів петрушки, спирту і касторової олії у співвідношенні 1:1:2 протягом 15 процедур. Через місяць лікування можна повторити. Для видалення веснянок вранці і ввечері протирають шкіру міцним відваром коренів петрушки, змішаним з лимонним соком. А для відбілювання шкіри обличчя щодня змазують соком свіжого листя петрушки.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Зручний холодець

Зручний холодець

Зручний холодець


Переглядів: 528


Додайте коментар:

защитный код

Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (27)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (25)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (23)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...
У Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі ЛьвоваУ Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі Львова (25)
У вівторок, 30 квітня, у консультативній поліклініці Рівненської обласної дитячої лікарні буде проводити прийом Олександр Ячник - дитячий лікар-кардіохірург, фахівець Першого медичного об'єднання...
Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів"Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів" (28)
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій...
У Рівному безкоштовно обстежуватимуть на меланомуУ Рівному безкоштовно обстежуватимуть на меланому (25)
В понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком...
У Рівному жінка поцупила скриньку для пожертвУ Рівному жінка поцупила скриньку для пожертв (26)
22 квітня про крадіжку скриньки для збору грошей на потреби ЗСУ до поліції повідомив 42-річний житель Рівненського...
Внаслідок ДТП у Сарнах травмувались троє осібВнаслідок ДТП у Сарнах травмувались троє осіб (27)
Автопригода сталася о 12:30 вчора, 22 квітня, на вулиці Європейській у Сарнах...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.