Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:12 04.08.2022 Курча запечене по-грузинські (чкмерулі)Надзвичайно смачна страва, без особливих зусиль, без рідкісних інгредієнтів. А якщо у вас до обіду є свіжий хліб, щоб зібрати весь соус, то це просто ідеально. На 6 порцій: курча - 1 кг часник - 5 зубчиків кінза або петрушка - пучок вершки – 500 мл (можна нежирні) сіль, перець за смаком ⠀ Розрізаємо курча вздовж по грудці. Обтираємо його серветками, злегка відбиваємо через харчову плівку. У сковорідці нагріваємо олію, викладаємо курча і обсмажуємо його під пресом із двох сторін до напівготовності. Як прес я використовую перевернуту тарілку і каструлю з водою. Тим часом готуємо соус: Очищаємо та нарізаємо часник. Розтираємо часник із сіллю у ступці до стану пюре. Подрібнюємо зелень, додаємо до часнику. Вливаємо вершки (частину вершків можна замінити молоком). Перчимо, солимо. Перемішуємо, прогріваємо. Курча перекладаємо в форму для запікання. Поливаємо соусом. Ставимо в заздалегідь розігріту до 185 ° С духовку на 20-25 хвилин до рум'яної скоринки. Подаємо до столу посипавши свіжою зеленню. Тетяна Хвиль Переглядів: 2540
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |