Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:42 29.11.2017 Лінива запечена куркаКогда моя подруга жалуется на депрессию, моя печень начинает волноваться Сьогодні рецепт, який би я назвала рецепт-жарт. Правда-правда. Я його прочитала в книзі Донцової багато років тому (грішна, люблю для відключення мізків почитати детективи) і розсміялася, оскільки не могла зрозуміти що ж вийде в підсумку, а перевірити не наважувалася, оскільки було шкода зіпсувати курку. І ось нещодавно ризикнула. Ну що сказати – якщо у вас є курка, якщо у вас немає часу на маринад і танці навколо цієї пташки, якщо ви плануєте справити враження кулінарним вмінням, якщо ви просто хочете смачно поїсти – цей рецепт для вас! Рекомендую- рекомендую… Рецепт я правда ускладнила смачним соусом, але це справа смаку! 1 курка (1,5-2,0 кг) 1кг солі Для соусу: 1ч.л.меду 1яйце 1ст.л.гірчиці (можна в зернах) 1ст.л. соєвого соусу 1ч.л. оцту (краще зі смаком, я брала персиковий крем-оцет) 1ч.л. куркуми сіль, перець за смаком Все амебно-просто: беремо звичайну сіль (не морську, не йодовану), висипаємо її на деко. Курку миємо, гарно просушуємо рушничками паперовими, викладаємо спинкою на сіль і ставимо в духовку при 190С на 1 годину, до проби на прозорий сік (проколюємо найтовстіший край стегенця). А взагалі час запікання розраховується 40 хвилин на 1 кг м!яса +20 хвилин. Все тепер чекаємо. А можна не чекати і приготувати соус: В чашу бленд ера вибиваємо яйце, додаємо інші інгредієнти і пробиваємо блендером. Все, і соус теж готовий. Як ви замітили курку ми нічим не натирали, не змазували, а вона все одно вийшла гарно запеченою, з хрусткої скоринкою. Думаю, така пташка займе гідне місце на святковому столі, тим більше що собака любить погризти костомашки. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Ну це наша підбірка: Терин з печінки та винного желе Курка в медово-гірчичному соусі Курка в лимонно-медовій глазурі Скумбрія-гриль з соусом гремолата Тетяна Хвиль Переглядів: 744
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |