Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:47 13.12.2018 Холодна закуска «Язик під соусом Грибиш»Пока девушка не замужем, она может делать всё, что хочет! А когда выйдет замуж, тогда то, что она хочет будет делать ещё и её муж! До новорічно-різдвяних свят залишаються лічені дні, тому, думаю, буде доречно якщо буде кілька рецептів, присвячених цій тематиці. Почну з закуски, яка є невід»ємною частиною новорічного столу нашої сім»ї вже кілька років. Звичайно, хочеться спробувати щороку щось нове, але такі сімейні рецепти повинні бути неодмінно. Хочу сказати, що ця страва одна з тих, які я готую виключно на новорічний стіл, чому так сталося я і сама не розумію. Язик під соусом грибиш – це смачно, ситно, ну і з огляду на ціну язика, ще й святково. На 6-8 порцій: 1 телячий язик варений (приблизно 700-800 гр.) 2 варених яйця 10-12 великих зелених оливок або 1ст.л. каперсів 1ст.л. гірчиці краще не дуже гострої 1ч.л. яблучного оцту 100мл олії без запаху кілька гілочок петрушки маленькій зубок часнику Язик нарізаємо широкими пластами, викладаємо на тарілку. Білки відокремлюємо від жовтків. Білки нарізаємо дрібним кубиком, так само ріжемо оливки. Жовтки розтираємо з гірчицею, оцтом, по кілька крапель додаємо олію і розтираємо поки не получиться емульсія, яка нагадує майонез, додаємо порізану петрушку, часник і виправляємо на сіль. Викладаємо на тарілку до язика. Такий соус можна подавати не тільки до язика, а й до запеченої риби чи м»яса, головне пам»ятати – сольну партію тут грає соус, а все інше тільки акомпанемент. На ваш смак в соусі оливки легко замінюються на каперси або малосольні огірки, гірчицю можна брати цільнозернову або однорідну, якщо ви гурман, то вас обов"язково порадує 1 ч.л. бальзамічного крему, можна не додавати часник, а додати дрібно порізану зелену цибульку - варіант безліч, обирайте свій. Добрих та смачних свят! Терин з печінки та винного желе Курка в медово-гірчичному соусі Курка в лимонно-медовій глазурі Скумбрія-гриль з соусом гремолата Тетяна Хвиль Переглядів: 1383
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |