Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:49 16.07.2018 Шоколадна ПрагаО вкусах женщины не спорят - их оплачивают! Рецептів торта «Прага» багато, навіть у нас у записничку є один – класична «Прага», ГОСТівській варіант, який продавався у однойменному ресторані. Нові рецепти цього легендарного торта залишають від наших смакових спогадів лише назву, я перепробувала їх багато і знайшла один, який із збереженням всіх смаків, став легшим, ніжнішим, таким осучасненим в хорошому розумінні. Сподіваюся, що такиа варіація сподобається і вам. На торт діаметром 22 см: Тісто: 4 яйця 85 гр. цукру 60гр. борошна 25гр. крохмалю 15гр. какао Крем: 200гр. масла кімнатної температури 100гр. цукру 80гр.шоколаду від 56% 80гр. вершків від 33% Сироп для пропитки: 75гр. води 75гр.цукру 3ст.л. рому чи коньяку
Збиваємо білки до стійких пік поступово додаючи цукор. По одному вводимо жовтки, теж збиваємо. Борошно просіюємо з какао і крохмалем і додаємо до яєчної маси. Акуратно лопаткою вимішуємо до однорідного стану. Викладаємо у форму і випікаємо при 180С 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо сірником. Даємо коржу повністю охолонути і розрізаємо на три коржі. Кожен корж пропитуємо сиропом: всі інгредієнти змішали в каструльці і довели до кипіння, цукор має повністю розтанути. Готовий сироп охолоджуємо. Для крему цукор з вершками доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і додаємо шоколад, розмішуємо до однорідного стану. Масло збиваємо і додаємо шоколадно-вершкову масу кімнатної температури і ще раз збиваємо до утворення пухкого крему. Перемазуємо торт і прикрашаємо на свій смак. Торт на смак виходить дуже насиченим, для задоволення шоколадної лихоманки вистачить маленького шматочка. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Ну а раптом ви забажаєте ще якогось торта, то наші рецепти вам на допомогу: Карамельний Наполеон на пивному тісті Тетяна Хвиль Переглядів: 1204
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |