Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (11529)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (1288)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1060)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1049)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1040)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1032)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1005)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1023)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1020)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (985)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1015)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1008)

Закуска із запечених баклажанів (1004)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (985)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (999)

Ванільне морозиво з пармезаном (966)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (959)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (925)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (874)

Баклажан-кебаб в духовці (865)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Роза вітрів"
Тетяна Хвиль

16:00 12.01.2016

Торт «Роза вітрів»

Ну вот, Новый год встретили. Осталось в прорубь нырнуть, блинов поесть, яйцами побиться и ЛЕТО!

Перший рецепт в новому році має бути дуже смачним та цікавим, тому незважаючи на жахливі фото (готувалося та знімалося все майже вночі) ділюся рецептом торта, який став для мене відкриттям. Торт неперевершеного П’єра Ерме вразив мене ідеально збалансованим смаком, абсолютно гармонійний торт став «гвоздем програмы». Взагалі-то мене важко здивувати, тим більше, що всі торти та тістечка цього француза (які я готувала за його рецептами) для мене були відверто засолодкими, тому я постійно зменшувала кількість цукру вдвічі, але не в цьому випадку. Можу впевнено сказати – це найсмачніший торт в моєму житті на сьогоднішній момент.

На форму 26см:

Пряний бісквіт

140гр.молока

40гр.борошна ІІ сорту

40гр.крохмалу

240гр.житнього борошна

16гр.розпушувача

4гр.солі

320гр. апельсинового або мандаринового конфітюру

320гр.меду

160гр. яєць

130гр.масла (кімнатної температури)

1ч.л. суміші спецій (кориця, духмяний перець, мускатний горіх, кардамон)

Пряний сюпрем

250гр.молока

25гр.меду

7,5гр.желатину

100гр.яєчних жовтків

100гр.пряного бісквіту

300гр.вершків (від 33%)

Лимонний крем

Лимонного крему ½ цієї порції

Для начинки можна взяти цукати, сухофрукти, які попередньо треба замочити в кип’ятку. Я брала цукати, які утворюються при варці цього конфітюру

Спочатку випікаємо бісквіт, це не бісквіт в прийнятому значенні, а скоріше дуже ніжний та м’який пряник. Для приготування змішуємо всі інгредієнти: два види борошна, розпушувач та крохмал просіюємо, додаємо спеції, конфітюр, мед, яйця, молоко, сіль, розмішуємо. Це настільки елементарно робиться, що я це робила просто вінчиком. Тоді додаємо м’яке масло, ще раз розмішуємо. Половину тіста викладаємо в круглу форму, другу – в прямокутну чи квадратну, так щоб можна було б вирізати корж потрібного діаметру. Випікаємо при 170С° 35-40 хвилин. З прямокутного коржа вирізаємо круглий корж, обрізки лишаємо. Все охолоджуємо.

Готуємо лимонний крем, ось так, нам потрібно пів порції.

Далі приступаємо до пряного сюпрему:

Замочити желатин в холодній воді. Вершки збити і залишити на холоді. Молоко закип’ятити з медом, додати шматочки пряного бісквіту, збити блендером до однорідного стану, повернути на вогонь, додати яєчні жовтки, заварити до консистенції заварного крему. Зняти з вогню, додати желатин, охолодити, додати збиті вершки, акуратно змішати.

Викладаємо один корж у форму, прокладаємо боки плівкою, викладаємо ½ пряного сюпрему, далі сухофрукти або цукати з конфітюру. Далі викладаємо лимонний крем, закриваємо другим коржем, знімаємо форму і плівку та відполіровуємо торт залишком сюпрему. Охолоджуємо.

Це самий зимовий торт, самий насичений та, водночас, делікатний, я робила половину порції (18см) і нам було мало, тому для фото забирала з боєм останній шматок. У моєї мами цього року ювілей і тепер в мене немає сумнівів якій торт треба готувати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Торт «Роза вітрів»

Торт «Роза вітрів»

Торт «Роза вітрів»


Переглядів: 195


Додайте коментар:

защитный код

ДТП на Сарненщині: загинув пішохід та мотоцикліст, неповнолітню пасажирку госпіталізувалиДТП на Сарненщині: загинув пішохід та мотоцикліст, неповнолітню пасажирку госпіталізували (16)
Летальна автопригода сталася учора, першого жовтня, близько 20:30 у селищі Клесів на вулиці Центральній....
ММ'ясний рулет з сирною начинкою (15)
...
У Рівненській обласній лікарні запрацював Центр реабілітаціїУ Рівненській обласній лікарні запрацював Центр реабілітації (17)
УРівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка відкрили Центр реабілітації. Там лікуватимуть військових після травм і поранень. Також реабілітацію зможуть проходити...
На Дубенщині внаслідок ДТП загинуло двоє осібНа Дубенщині внаслідок ДТП загинуло двоє осіб (13)
Повідомлення про автопригоду неподалік села Гранівка колишнього Радивилівського району надійшло до поліції першого жовтня, близько 15:30 від...
На Рівненщині внаслідок ДТП загинув п’ятирічний велосипедистНа Рівненщині внаслідок ДТП загинув п’ятирічний велосипедист (28)
Смертельна автопригода сталася учора, 28 вересня, о 16:32 на перехресті вулиць Заріччя і 24 Серпня...
У жовтні на Рівненщині запрацюють 296 Пунктів незламностіУ жовтні на Рівненщині запрацюють 296 Пунктів незламності (22)
Про готовність Пунктів незламності до роботи в осінньо-зимовий період розповів під час брифінгу начальник Рівненської ОВА Віталій...
В Рівненській обласній лікарні вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарівВ Рівненській обласній лікарні вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарів (33)
Для того, аби сповістити фахівців певного профілю, медичному персоналу Відділення екстреної медичної допомоги достатньо натиснути кнопку і далі сповіщення вже отримує потрібний спеціаліст на...
Проходимо гормональне дослідження безоплатноПроходимо гормональне дослідження безоплатно (33)
Аналізи крові на гормони (гормональні дослідження) показують роботу ендокринної системи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.