Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (19206)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2473)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2295)

Ванільне морозиво з пармезаном (2050)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2056)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2048)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2000)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2002)

Закуска із запечених баклажанів (1971)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1971)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1945)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1918)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1904)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1854)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1848)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1862)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1790)

Баклажан-кебаб в духовці (1807)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1746)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1755)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Естерхазі"
Тетяна Хвиль

23:10 27.04.2015

Торт «Естерхазі»

Все, кто хотел похудеть до лета, жрите спокойно. Лета не будет.

Це не просто торт, це торт з історією та норовливим характером, але якщо вам вдасться його приручити – отримаєте просто незабутні враження від смаку та вишуканості. Цей торт не можна просто їсти, цим торт можна лише насолоджуватися. Це легендарний «Естерхазі».

Його я пекла на день народження своєї сестри та чоловіка (він у них в один день). Пекла я його вперше, причому ще й ніколи не пробувала, бачили лише картинки та читала рецепти. Всі хто його пробував були єдині в своїх думках – це щось неймовірне.

Декілька нюансів, дві години – і у вас класичний шедевр.

На торт діаметром 24см та висотою 7см нам знадобиться:

12 білків

150гр.цукру

250гр.фундука

150гр.грецьких горіхів

75гр.рисового борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем)

Крем:

600мл молока

100гр.цукру

4 жовтки

1ст.л.рисового борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем)

350гр.вершкового масла

Для покриття:

100гр. білого шоколаду

50гр. вершків від 33%

50гр.чорного шоколаду

В принципі нічого незвичайного та складного немає, та все-такі на кількох моментах я зупинюся.

По-перше, простіше торт робити прямокутним (тісто по деко розподілити, спекти, розрізати навпіл і так три рази). Так я і зробила для домашнього вжитку (тільки пропорції зменшила втричі), а для сестри робила круглий. Для цього я всі інгредієнти розділила на 6 (саме стільки коржів в класичному торті) і кожен корж окремо готувала, поки пікся попередній. Таким чином, я себе убезпечила від того, щоб збиті білки не підійшли водою (а це найпоширеніший недолік при випічці цього торта).

По-друге, класичний рецепт передбачає 250гр.цукру, а це ну просто дуже солодко, я зменшила кількість на 100гр., оскільки зайвий цукор забиває весь смак горіхів. І якщо ви прихильники солодкої випічки, краще збільшіть кількість цукру у кремі, але ніяк ні в коржах.

По-третє, коржі випікаються до кремового кольору на пергаменті (обов’язково хорошої якості), відразу знімаємо пергамент з дека, перевертаємо коржем вниз і за допомогою тонкого ножа відокремлюємо папір від коржа. Якщо папір для випічки буде неякісним, ви нізащо корж не знімете, тому економії тут не місце.

По-четверте: готові коржі не можна складати одне на одне, оскільки вони просто злипнуться.

Здається про все згадала, якщо що, то питайте. А поки що, спочатку варимо крем:

Половину кількості молока доводимо до кипіння, другу половину змішуємо з жовтками, цукром та борошном (або крохмалем), додаємо до гарячого молока, заварюємо до консистенції сметани. Охолоджуємо. Масло кімнатної температури збиваємо поступово додаючи заварний крем. Зберігаємо його в холодильнику.

Для коржів білки збиваємо до дуже стійких пік, поступово додаючи цукор. Горіхи подрібнюємо, додаємо в білки, акуратно перемішуємо, просіюємо крохмаль або борошно (рисове).

На пергаменті малюємо коло потрібного розміру, викладаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо при 170С° 15-20 хвилин, до кремового кольору. Охолоджуємо.

Готові коржі перемазуємо кремом.

Для покриття вершки доводимо до кипіння, виливаємо на подрібнений шоколад, розмішуємо, наносимо на торт. Паралельно розтоплюємо темний шоколад, виливаємо його в одноразовий пакет, відрізаємо малюсенький кінчик. Поки білий шоколад не застиг наносимо чорним шоколадом спіраль від центру торта, потім зубочисткою знизу-верх та зверху-вниз робимо паралельні лінії. Так ми отримуємо характерний малюнок торта «Естерхазі», завдяки якому його впізнають в цілому світі. Боки торта присипаємо підсмаженими мигдальними пластівцями.

Ставимо торт в холодильник мінімум на 6-8 годин.

Горіхи можна змінювати на свій смак, але в жодному разі не треба брати арахіс.

На фото видно і круглий варіант, який поїхав подарком, і прямокутний, а який робити вибирати вам, але неодмінно його варто спробувати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Торт «Естерхазі»

Торт «Естерхазі»

Торт «Естерхазі»


Переглядів: 573


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаженняУ Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаження (37)
Відпочити, перезавантажитися, зняти психологічний стрес. Такі послуги зможуть отримати відвідувачі нової ресурсної кімнати, яка вже розпочала роботу в...
ДТП у Вараському районі: тяжко травмувався водій фургонаДТП у Вараському районі: тяжко травмувався водій фургона (45)
Автопригода сталася сьогодні, 26 липня, близько 08:50 між населеними пунктами Суховоля та Заболоття...
Рибні котлетиРибні котлети (45)
...
У Вараському районі поліцейські вилучили понад 36 кубометрів незаконної деревиниУ Вараському районі поліцейські вилучили понад 36 кубометрів незаконної деревини (52)
Учора, 24 липня, на блокпосту поліцейські ВП №2 (смт Зарічне) спільно з прикордонниками зупинили для перевірки вантажний автомобіль «Volvo» з напівпричепом під керуванням жителя...
Ліки Укрпоштою: нова послуга на РівненщиніЛіки Укрпоштою: нова послуга на Рівненщині (57)
На Рівненщині Укрпошта вже доставляє ліки та медичні вироби. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр...
У Рівному під колесами буса травмувався пішохідУ Рівному під колесами буса травмувався пішохід (55)
Автопригода сталася сьогодні, 25 липня, близько 10:15 на вулиці Соборна поблизу Свято-Георгіївського храму...
СБУ і Нацполіція затримали у Рівному рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУСБУ і Нацполіція затримали у Рівному рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУ (68)
Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного поплічника фсб, який готував нову серію підпалів авто Сил оборони на заході...
Бажаючи отримати грошову допомогу, жителі Сарненщини віддали шахраям понад 25 тисяч гривеньБажаючи отримати грошову допомогу, жителі Сарненщини віддали шахраям понад 25 тисяч гривень (69)
Учора, 23 липня, до поліції повідомив 54-річний житель Дубровиччини, що став жертвою аферистів...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.