Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17823)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2314)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2196)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1939)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1942)

Ванільне морозиво з пармезаном (1904)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1898)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1891)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1864)

Закуска із запечених баклажанів (1843)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1842)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1799)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1802)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1758)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1758)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1759)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1688)

Баклажан-кебаб в духовці (1685)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1653)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1651)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Естерхазі"
Тетяна Хвиль

23:10 27.04.2015

Торт «Естерхазі»

Все, кто хотел похудеть до лета, жрите спокойно. Лета не будет.

Це не просто торт, це торт з історією та норовливим характером, але якщо вам вдасться його приручити – отримаєте просто незабутні враження від смаку та вишуканості. Цей торт не можна просто їсти, цим торт можна лише насолоджуватися. Це легендарний «Естерхазі».

Його я пекла на день народження своєї сестри та чоловіка (він у них в один день). Пекла я його вперше, причому ще й ніколи не пробувала, бачили лише картинки та читала рецепти. Всі хто його пробував були єдині в своїх думках – це щось неймовірне.

Декілька нюансів, дві години – і у вас класичний шедевр.

На торт діаметром 24см та висотою 7см нам знадобиться:

12 білків

150гр.цукру

250гр.фундука

150гр.грецьких горіхів

75гр.рисового борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем)

Крем:

600мл молока

100гр.цукру

4 жовтки

1ст.л.рисового борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем)

350гр.вершкового масла

Для покриття:

100гр. білого шоколаду

50гр. вершків від 33%

50гр.чорного шоколаду

В принципі нічого незвичайного та складного немає, та все-такі на кількох моментах я зупинюся.

По-перше, простіше торт робити прямокутним (тісто по деко розподілити, спекти, розрізати навпіл і так три рази). Так я і зробила для домашнього вжитку (тільки пропорції зменшила втричі), а для сестри робила круглий. Для цього я всі інгредієнти розділила на 6 (саме стільки коржів в класичному торті) і кожен корж окремо готувала, поки пікся попередній. Таким чином, я себе убезпечила від того, щоб збиті білки не підійшли водою (а це найпоширеніший недолік при випічці цього торта).

По-друге, класичний рецепт передбачає 250гр.цукру, а це ну просто дуже солодко, я зменшила кількість на 100гр., оскільки зайвий цукор забиває весь смак горіхів. І якщо ви прихильники солодкої випічки, краще збільшіть кількість цукру у кремі, але ніяк ні в коржах.

По-третє, коржі випікаються до кремового кольору на пергаменті (обов’язково хорошої якості), відразу знімаємо пергамент з дека, перевертаємо коржем вниз і за допомогою тонкого ножа відокремлюємо папір від коржа. Якщо папір для випічки буде неякісним, ви нізащо корж не знімете, тому економії тут не місце.

По-четверте: готові коржі не можна складати одне на одне, оскільки вони просто злипнуться.

Здається про все згадала, якщо що, то питайте. А поки що, спочатку варимо крем:

Половину кількості молока доводимо до кипіння, другу половину змішуємо з жовтками, цукром та борошном (або крохмалем), додаємо до гарячого молока, заварюємо до консистенції сметани. Охолоджуємо. Масло кімнатної температури збиваємо поступово додаючи заварний крем. Зберігаємо його в холодильнику.

Для коржів білки збиваємо до дуже стійких пік, поступово додаючи цукор. Горіхи подрібнюємо, додаємо в білки, акуратно перемішуємо, просіюємо крохмаль або борошно (рисове).

На пергаменті малюємо коло потрібного розміру, викладаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо при 170С° 15-20 хвилин, до кремового кольору. Охолоджуємо.

Готові коржі перемазуємо кремом.

Для покриття вершки доводимо до кипіння, виливаємо на подрібнений шоколад, розмішуємо, наносимо на торт. Паралельно розтоплюємо темний шоколад, виливаємо його в одноразовий пакет, відрізаємо малюсенький кінчик. Поки білий шоколад не застиг наносимо чорним шоколадом спіраль від центру торта, потім зубочисткою знизу-верх та зверху-вниз робимо паралельні лінії. Так ми отримуємо характерний малюнок торта «Естерхазі», завдяки якому його впізнають в цілому світі. Боки торта присипаємо підсмаженими мигдальними пластівцями.

Ставимо торт в холодильник мінімум на 6-8 годин.

Горіхи можна змінювати на свій смак, але в жодному разі не треба брати арахіс.

На фото видно і круглий варіант, який поїхав подарком, і прямокутний, а який робити вибирати вам, але неодмінно його варто спробувати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Торт «Естерхазі»

Торт «Естерхазі»

Торт «Естерхазі»


Переглядів: 528


Додайте коментар:

защитный код

За «замінування» селищної ради жителю Рівненського району загрожує кримінальна відповідальністьЗа «замінування» селищної ради жителю Рівненського району загрожує кримінальна відповідальність (28)
Дзвінок на спецлінію 102 надійшов від 45-річного жителя селища Соснове о 13 годині вчора, 19 червня. Чоловік повідомив, що має при собі тротил та збирається підірвати будівлю селищної...
Віктор Шакирзян підписав грантову угоду з НЕФКОВіктор Шакирзян підписав грантову угоду з НЕФКО (60)
У Рівному продовжують зменшувати витрати з бюджету громади на енергоресурси, покращувати управління використанням енергії, зменшувати витрати шляхом зменшення споживання тепла, електроенергії та...
За матеріалами СБУ Рівненщини до 15 років ув’язнення засуджено ще 56 депутатів держдуми рф, які голосували за визнання «л/днр»За матеріалами СБУ Рівненщини до 15 років ув’язнення засуджено ще 56 депутатів держдуми рф, які голосували за визнання «л/днр» (61)
Служба безпеки регіону зібрала беззаперечні докази вини ще 56 депутатів держдуми рф, які сприяли захопленню частини східних регіонів та розв’язанню повномасштабної війни проти...
На Рівненщині з’явиться Центр з навчання ветеранівНа Рівненщині з’явиться Центр з навчання ветеранів (27)
Відповідний Меморандум про його створення підписав начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та керівник Міжнародного агентства професійних кваліфікацій Андрій...
Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування»Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування» (55)
Віталій Кличко відвідав українських бійців, які проходять протезування в Німеччині за домовленістю мерів Києва та...
ДТП на трасі «Київ-Чоп»: до лікарні госпіталізували водія легковикаДТП на трасі «Київ-Чоп»: до лікарні госпіталізували водія легковика (51)
Автопригода сталася вчора, 18 червня, близько 19 години у селі Грушвиця Друга Рівненського району...
Морозиво на йогурті "Рафаело"Морозиво на йогурті "Рафаело" (51)
...
«Навчати дітей у таких умовах – це злочин» - Андрій Мазур«Навчати дітей у таких умовах – це злочин» - Андрій Мазур (55)
Рівненський міжшкільний ресурсний центр, більш відомий як Рівненський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, створений у грудні 1974...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.