Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Салат з оселедця та квасолі (680)

Поблизу Рівного внаслідок ДТП перекинувся мікроавтобус (650)

На Рівненщині пасажирські перевезення відновили із обмеженнями (650)

На Рівненщині внаслідок зіткнення двох авто травмувалися троє осіб (640)

Новий ринок газу: як споживачеві не втратити гроші? (640)

Обласний перинатальний центр та ІРЦ відновлюють роботу на Рівненщині (630)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (610)

ДТП у Рівненському районі: водій загинув, троє осіб — у лікарні (620)

Старопольський смалець (620)

Топ-10 кращих смаків тютюну Adalya (600)

Медичний заклад у Рівному отримав дороговартісне обладнання (600)

«Медицина – та сфера, яку треба розвивати насамперед» - Сергій Литвиненко (590)

У Дубні водій легковика збив мопедистку та втік (580)

Стало відомо, які ринки відкриють на Рівненщині (590)

Пиріг з фаршем (620)

У Рівному намагалися обікрасти перукарню (590)

Поліцейські офіцери громад Рівненщини отримали сучасні автомобілі (570)

(550)

Через зростання Covid-хворих на Рівненщині карантин не пом’якшать (570)

Сирна паска "Чорний ліс" (580)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини. Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Торт "Fraises"
Тетяна Хвиль
17:13 30.05.2014

Торт "Fraises"

Тащусь по всему супермаркету с продуктами в руках и в зубах, а всё потому, что мне корзинка не нужна, мне же только хлеба купить!

Знайома ситуація? Я так люблю на ринок забігти, без міцного пакета (да кого я обманюю, зовсім без будь-якого пакета), нагрузитися по саме не можу, і радісно бігти далі у справах. Останній раз я так полуницю брала, хоч на голові її було нести, але ж по 10 гривень, як пропустиш? Їли вже як хочеш, а наостанок я ще і торт зробила. Простенький, але дуже смачний.

На форму 24см. Крем «Муслін»: 10гр желатину замочили у холодній воді. 200мл молока доводимо до кипіння. Одне яйце змішуємо із 2ст.л. цукру (я брала ванільний, на фото видно чорні цяточки ванілі), 1ст.л. крохмалю (краще брати кукурудзяний). Суміш додаємо в гаряче молоко, постійно помішуючи, доводимо до густини сметани. Розпускаємо желатин, додаємо в крем. Охолоджуємо.

Збиваємо 400мл вершків (33%), додаємо холодний заварний крем (перед цим його теж потрібно збити), все акуратно перемішуємо. Крем готовий.

Віденський бісквіт: 5 яєць розділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо із 100гр цукру до утворення пишної маси білого кольору (5-6 хвилин). Білки збиваємо по стійких пік із 100гр цукру. Змішуємо ці суміші, обережно вимішуючи лопаткою, щоб не порушити структуру. Змішуємо 110гр борошна, 110гр крохмалю, 1ч.л. розпушувача, просіюємо на яєчну суміш. Все дуже акуратно виміщати. Тісто розподілити на деко. Випікати при 180С° 15-20 хвилин. Якщо випікати у тортівниці, олією змазуємо лише дно, боки не зачіпаємо. Охолоджуємо. Розрізаємо навпіл.

Полуницю теж ріжемо навпіл.

Форму викладаємо плівкою (я беру рукав для запікання, він цупкіший), кладемо перший корж. По боках виставляємо ягоди, зрізом назовні.

Викладаємо весь крем. Форму трішки пристукуємо об стіл, зовсім легенько, щоб крем заполонив пустоти між полуницями. Зверху викладаємо другий корж.

Ставимо в холодильник на 3-4 години. Виймаємо з форми, знімаємо плівку, верх прикрашаємо на свій смак. Я залишила натуральним, тому основна увага в цьому торті приділяється бокам.

Якщо цей торт заморозите, то отримаєте торт-морозиво, залишиться тільки вийняти за 30 хвилин до подачі. Смачного нам всім ягідного сезону.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Желатин, досить поширений продукт, який використовується досить часто, перш за все, в кулінарних рецептах, медицині та інших областях. Желатин - речовина без запаху, кольору і вкуса.Получают його з яловичих кісток, сухожиль і хрящів, а так само зі свинячої шкіри, до складу яких входить колаген. Желатин складається з вуглецю, близько п'ятдесяти відсотків, водню шість відсотків, азоту близько вісімнадцяти відсотків, двадцять п'ять відсотків кисню і деякі інші елементи. Желатин розчиняється в оцті і мінеральних кислотах. Не розчиняється в спирті й ефірі. Насичений двохромовокислим калієм, робиться не розчинною у воді, що дозволяє використовувати його для готування мастик і кліше, ненатурального перли. Розм'якшується в холодній воді, після чого може використовуватися в заливних стравах, мармеладі, мороженому. При нагріванні втрачає свої властивості, при замерзанні, так само втрачає свої властивості. Желатин відноситься до класу замінних протеїнів. У ньому міститиметься дві амінокислоти, пролін і гідроксипролін. Які мають позитивну дію на відновлення сполучної тканини. Желатин так само може збільшити ріст і об'єм сполучної тканини. Що дуже актуально при деяких захворюваннях суглобів.

Тетяна Хвиль

Торт

Торт

Торт


Переглядів: 360


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштинуНа Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (610)
28 жовтня правоохоронці провели санкціонований обшук в одному з домоволодінь селища Соломіївка, що у контрольованому прикордонному районі Рівненщини...
На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборіНа Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (430)
Розбите віконне скло храму святих Апостолів Петра і Павла у Косотополі виявив священик вчора, 28 жовтня, близько 07:30...
Салат з оселедця та квасоліСалат з оселедця та квасолі (680)
Решила сегодня вечером не есть и позволить себе только кусочек сыра. Но с какого-то перепуга под ним случайно оказался килограмм вареных макарон...
У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівкиУ Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (320)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Млинівській в обласному центрі до поліції надійшло учора, 26 жовтня, о 23:36...
Американська класика - брауніАмериканська класика - брауні (370)
Нельзя просто взять и понять женскую логику...
Хто перемагає на виборах у Рівному?Хто перемагає на виборах у Рівному? (330)
Ми отримали перші неофіційні дані про результати виборів 25 жовтня...
В Рівному внаслідок ДТП  загинув водій легковикаВ Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (300)
Автопригода за участю трьох транспортних засобів сталася сьогодні, 24 жовтня, близько 16 години на вулиці Чорновола обласного центру...
З понеділка на Рівненщині - шість «червоних» зон. Які діятимуть заборони?З понеділка на Рівненщині - шість «червоних» зон. Які діятимуть заборони? (320)
Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Спільно із обласною комісією ТЕБ і НС прийнято рішення щодо нового епідеміч...

Пошук
Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.