Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (4825)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2896)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2876)

Салат з оселедця та квасолі (2728)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2702)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2554)

Американська класика - брауні (2674)

Гарячий шоколад (2635)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2618)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2574)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2596)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2590)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2575)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2543)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2540)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2494)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2489)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2482)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2435)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2261)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Пташине молоко або Смак дитинства: рецепт від Тетяни-чарівниці
Тетяна Хвиль
15:54 14.10.2013

Пташине молоко або Смак дитинства: рецепт від Тетяни-чарівниці

Дуже давно хотіла спекти торт «Пташине молоко», але хотілося такого, як у дитинстві. Коли почала шукати рецепт, жахнулася – рецептів була тьма-тьмуща, але не таких, як хотіла я. Тоді почала пошуки у старих радянських книжках (у мене їх є кілька, починаючи з 1936 року), і таки знайшла.

Взагалі, торт придумав Володимир Гуральник, кондитер легендарного ресторану «Прага», який взяв за основу суфле, яке зазвичай використовували для приготування цукерок, і переробив його на торт, що став символом епохи. Сам по собі рецепт простий, головне правильно зробити суфле. Спочатку даю повний рецепт, а потім послідовність приготування торту:

Коржі:

100 г масла

100 г цукру

2 яйця

140 г борошна

Суфле:

2 білки (60 г)

460 г цукру

1\2ч.л. лимонної кислоти

4 г (2ч.л. без верха) агар-агару

200 г масла

100 г згущеного молока

ванілін

Глазур:

75г шоколаду

50г масла

форма діаметром 22-24 см

Для початку замочуємо агар-агар в 140 мл холодної води на 1 годину. Збиваємо масло із згущеним молоком і залишаємо на кухні, щоб не втратило пластичності.

Тим часом робимо основу на торт. Це кексове тісто, отже, збиваємо масло із цукром, додаємо яйця і борошно. Тісто намащуємо на підготовлені форми (або контури намальовані на пергаменті) і випікаємо 10-15 хв. Коржі виходять крихкими, тому обережно знімаємо і охолоджуємо.

Тепер варимо основу для суфле: доводимо замочений агар до кипіння і додаємо туди весь цукор. Постійно помішуючи, варимо до збільшення рідини в об’ємі вдвічі і утворення пузирів, знімаємо з вогню і даємо охолонути хвилин 15-20, а самі починаємо збивати білки в пишну піну (обов’язково треба додавати лимонну кислоту, тоді утвориться щільна, блискуча маса). Починаємо додавати в білки наш сироп (вливаємо тоненькою цівочкою) збивати масу не перестаємо. Суфле відразу збільшиться в об’ємі (дивлячись на такі перетворення, серце радіє). Після того як вилили весь сироп, додаємо масляний крем і теж збиваємо, але на самих малих обертах.

В роз’ємну форму кладемо один корж ( я перестрахувалася і вистелила форму плівкою), заливаємо суфле і знову кладемо корж, ставимо в холодильник на 3-4 години (агар застигає дуже швидко, мені вистачило години). Зверху заливаємо помадкою (розтоплюємо шоколад із маслом). Я не вмію прикрашати торти, тому просто посипала керобом (замінник какао). Яке воно вийшло на смак? Пробувала дуже прискіпливо, потім чіплялася до чоловіка – йому, як і мені, нагадало дитинство. Торт насправді дуже просто готується, а смак – це щось неймовірне. Спробуйте, готувати легко!!!

Що таке кероб?

По-перше, на відміну від какао-бобів, кероб солодкий сам по собі і не вимагає при приготуванні солодощів додавання рафінованого цукру.

По-друге, кероб містить багатий набір вітамінів і мінеральних речовин. Кероб на 8 % складається з протеїну і містить вітаміни А, В, В2 і D. У ньому міститься багато кальцію, фосфору, калію і магнію, а також в ньому містяться залізо, мідь, нікель, барій і марганець.

По-третє, кероб значно знижує засвоювання надлишку холестерину при щоденному прийомі їжі . Його гіпохолестеринова здатність у два рази сильніша ніж, у інших харчових волокон.

По-четверте, на відміну від кави і какао, кероб не містить психотропних речовин: кофеїну і теоброміну, які є в шоколаді і які викликають звикання та алергію.

Кофеїн і теобромін – це стимулянти. Кофеїн впливає просто на мозок, стимулюючи почуття, натхнення і пильність. Кофеїн може передаватися з грудним молоком, вагітним жінкам також рекомендується утриматися від прийому кофеїну.

Кофеїн має болезаспокійливі властивості, але також має побічні ефекти: занепокоєння, нервозність, нудоту і почастішання серцебиття . Він стимулює вироблення шлункового соку і діє як сечогінний засіб, тобто через нього разом з водою може відбутися витік розчинних у воді вітамінів В і С.

Кофеїн стимулює вивільнення запасів енергії тіла, тобто запас цукрів різко надходить у кров. Самі знаєте, до чого це може призввести: діабет, ожиріння тощо.

У керобі відсутній фенілтіламін, який викликає мігрень, і фромамін, який крім мігреней викликає алергію.

У керобі немає щавлевої кислоти, яка не дає організму використовувати кальцій і цинк. Ці мінерали (кальцій і цинк ) необхідні для здорової шкіри. Наявність щавлевої кислоти в шоколаді може бути причиною прищів, які зазвичай з'являються у підлітків, схильних до надмірного споживання шоколаду.

Кероб містить великі вуглеводи (цукри) і дубильні речовини. Вуглеводи роблять кероб клейким, здатним поглинати воду і діяти як загущувач . Дубильні речовини керобу зв'язують токсини, таким чином дезактивуючи їх.

Звичайно, кероб не панацея і не лікарський препарат. Ті, хто люблять і їдять шоколад, можуть перейти на кероб . У будь-якому кулінарному рецепті можна замінити порошок какао на кероб.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Пташине молоко або Смак дитинства: рецепт від Тетяни-чарівниці

Пташине молоко або Смак дитинства: рецепт від Тетяни-чарівниці

Пташине молоко або Смак дитинства: рецепт від Тетяни-чарівниці


Переглядів: 474


Додайте коментар:

защитный код

Жителів Рівненщини запрошують на службу в бригади тероборониЖителів Рівненщини запрошують на службу в бригади тероборони (1024)
Рівненський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки запрошує жителів області до 55 років підписати контракт на військову службу у бригаді територіальної оборони...
На Сарненщині п’яний водій втікав від поліцейськихНа Сарненщині п’яний водій втікав від поліцейських (948)
Про неадекватного відвідувача АЗС, який вживав спиртні напої, провокував конфлікт, а потому сів за кермо автомобіля, працівникам сектору реагування патрульної поліції Сарненського РВП повідомили неба...
У Рівненському районі вночі підпалили два автоУ Рівненському районі вночі підпалили два авто (819)
Телефонний дзвінок на спецлінію 102 від 39-річної жительки Гощі надійшов о 03:30 сьогодні, 30 грудня. Жінка повідомила, що невідомі підпалили два легковики, припарковані на подвір’ї...
На Рівненщині поліцейські оперативно встановили крадія елітного автоНа Рівненщині поліцейські оперативно встановили крадія елітного авто (870)
Заволодів легковиком житель Гощанського району, який підробляв на автосервісі. Будучи напідпитку, поїхав покататися. Тепер йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі....
У Рокитнівській лікарні запрацювало сучасне приймальне відділенняУ Рокитнівській лікарні запрацювало сучасне приймальне відділення (965)
Сьогодні, 22 грудня, в Рокитнівській лікарні відкрили оновлене приймальне відділення...
У Рівному нетверезий чоловік вдарив фельдшераУ Рівному нетверезий чоловік вдарив фельдшера (995)
На спецлінію 102 вчора, 20 грудня, о 20:12 надійшло повідомлення від медиків, що під час виїзду до травмованого чоловіка у заклад громадського харчування, що по вулиці Орлова в обласному центрі, невід...
У Рівненському районі внаслідок ДТП загинула пішохідкаУ Рівненському районі внаслідок ДТП загинула пішохідка (874)
Повідомлення про смертельну автопригоду на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Вересневе надійшло на спецлінію 102 вчора, 26 грудня, о 17:08...
Швидка буженинаШвидка буженина (871)
...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.