Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3034)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2038)

Торт "Жіночі примхи" (3241)

У Рівному побили директора ринку (1633)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1794)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1203)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1288)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1066)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1208)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1177)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1168)

На Рівненщині брат зарізав брата (1101)

Лінива капуста (рецепты) (5968)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1005)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1013)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1010)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1031)

Небезпека для маленьких рівнян (925)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (1003)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (987)

#Рецепти
Карамельний Наполеон на пивному тісті
Тетяна Хвиль
14:06 21.12.2017

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Чтобы не чувствовать себя идиотом, никогда и не о чем не советуйся с женщинами. Они просто подавляют своей компетентностью в любом вопросе

Цей рецепт я приберігала на самий кінець року, та оскільки у мене катастрофічно не вистачає часу, то вирішила викласти зараз, щоб точно встигнути. Погодьтеся, Новий рік в нашому розумінні – це олів»є, оселедець під шубою, «Іронія долі…», мандарини і торт Наполеон. І якщо в салати та розважальні шоу приходять зміни, то новорічний торт – це все-таки Наполеон. Хоча його рецептура теж не стоїть на місці. Сьогодні у нас карамельний Наполеон на пивному тісті. Це щось неймовірно цікаве, смачне і дуже рідне. Навіть якщо у новорічну ніч ви не зможете його спробувати (і це цілком логічно, оскільки столи будуть ломитися від закусок, маринадів, салатів та гарячого), то наступного дня, з чашечкою кави це буде прекрасним початком нового року.

На торт діаметром 24см:

Тісто:

500гр. борошна

250гр. дуже холодного вершкового масла

100-150мл світлого пива

1ч.л. розпушувача

Заварний крем:

400 мл вершків 20 %

200мл молока

170гр.цукру

5 жовтків

2 ч.л. кукурудзяного крохмалу

Карамельний крем:

вся карамель

200гр.вершкового масла кімнатної температури

Для карамелі:

112гр. цукру

90мл вершків від 33%

50гр. вершкового масла холодного

Для цього рецепту рекомендую брати найкраще пиво. Якщо вас не злякає гір чинка в тісті, то можна взяти і темне. Я брала «Празьке» нашого пивзаводу. І легка гірчинка тільки відтінила карамельний крем. Але це на любителя. А ще я борошно ставила на ніч в холодильник і, на мою думку, тісто від цього тільки виграло – коржі були «надслоїсті». Ну і масло має бути маслом, не треба псувати свято через кілька десятків гривень.

В чашу бленд ера з ножами кладемо масло кубиками, борошно і розпушувач, пробиваємо до стану крихт. Тепер додаємо холодне пиво і замішуємо тісто. Пива додаємо спочатку 100 мл і дивимося на тісто, за потреби потрохи пиво додаємо. Мені знадобилося 100 мл і ще столова ложка. Ц е буде залежати від борошна і від масла. Готове тісто ділимо на 10-12 шматочків, кожен загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на кілька годин, найкраще на ніч. Тісто розкачуємо, вирізаємо потрібної форми, наколюємо виделкою і випікаємо при 180С до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Повністю охолоджуємо.

Для заварного крему нагріваємо молоко з вершками. Легко збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, додаємо до молочної суміші і варимо на маленькому вогні до запустіння. Накриваємо плівкою «на дотик» і даємо повністю охолонути.

Для карамелі нагріваємо в каструлі з товстим дном цукор, коли він почне темніти, починаємо крути каструлю так, щоб цукор перемішувався. Ложкою не мішаємо, оскільки все зіб»ється в одну грудку і будемо ми її топити до вечора. Як тільки розплавиться весь цукор, починаємо додавати по шматочку масло. Після другого кубика можна перемішувати ложкою. Після масла додаємо підігріті вершки. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню Даємо повністю охолонути - краще добу в холодильнику.

Для карамельного крему масло кімнатної температури збиваємо до пухкої маси, не перестаючи збивати помаленьку додаємо карамель і добре збиваємо. Охолоджуємо, краще в холодильнику кілька годин.

До заварного крему додаємо карамельний і збиваємо.

Всі коржі щедро промазуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і даємо постояти в холодильнику не менше 10 годин.

Це на перший погляд довго і нудно, насправді – це дуже зручно, оскільки все можна приготувати заздалегідь, а 30 грудня ввечері сформувати торт.

А я все ж таки спробую знайти трохи часу, щоб поділитися ще кількома святковими рецептами, хоча би найпростішими.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 428

Додайте коментар:

защитный код
Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон  гривеньРівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3034)
Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради Млинівського району ...
На Рівненщині відбулося масштабне святоНа Рівненщині відбулося масштабне свято (767)
15 липня, в селі Велика Омеляна, що у Рівненському районі, відбувся другий районний фестиваль народної творчості, історії та побуту: «А у нас на ярмарку!»....
У Рівному буде перекрито рух для автотранспортуУ Рівному буде перекрито рух для автотранспорту (368)
На виконання розпорядження міського голови щодо перекриття руху по вулиці Олени Теліги (на ділянці дороги від Дубенська до вул. Боярка) на період проведення ремонтних робіт з 900 год. 21.07.2018р. по...
Поліцейські встановлюють обставини вбивства у РівномуПоліцейські встановлюють обставини вбивства у Рівному (371)
Сьогодні, 17 липня, близько 13-ї години до поліції надійшло повідомлення, що у Рівному на вулиці Небесної Сотні застрелили чоловіка. Тіло людини з вогнепальним пораненням виявили між автомобілями на ...
У Рівному завтра перекриватимуть вулиціУ Рівному завтра перекриватимуть вулиці (244)
Перекриватимуть рух окремими вулицями міста у зв’язку із проведення в місті Рівному нічного легкоатлетичного пробігу 14 липня 2018 року...
У Рівному підпалили кіоскУ Рівному підпалили кіоск (84)
Рівненські поліцейські розслідують підпал торгового кіоску...
На Рівненщині підлітку нанесли ножове пораненняНа Рівненщині підлітку нанесли ножове поранення (101)
Дубровицькі поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні ножового поранення неповнолітньому...
Шоколадна ПрагаШоколадна Прага (57)
О вкусах женщины не спорят - их оплачивают!...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.