Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (1778)

Торт "Жіночі примхи" (2425)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1477)

У Рівному побили директора ринку (1248)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1087)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1046)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (971)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (997)

Лінива капуста (рецепты) (5318)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (947)

На Рівненщині брат зарізав брата (896)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (859)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (828)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (860)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (775)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (854)

Небезпека для маленьких рівнян (762)

Поблизу села Клевань загинув пішохід (832)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (779)

Городоцька сільська рада «напрацювала» на понад 1 млн грн втрат ресурсів (773)

Карамельний Наполеон на пивному тісті
Тетяна Хвиль
14:06 21.12.2017

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Чтобы не чувствовать себя идиотом, никогда и не о чем не советуйся с женщинами. Они просто подавляют своей компетентностью в любом вопросе

Цей рецепт я приберігала на самий кінець року, та оскільки у мене катастрофічно не вистачає часу, то вирішила викласти зараз, щоб точно встигнути. Погодьтеся, Новий рік в нашому розумінні – це олів»є, оселедець під шубою, «Іронія долі…», мандарини і торт Наполеон. І якщо в салати та розважальні шоу приходять зміни, то новорічний торт – це все-таки Наполеон. Хоча його рецептура теж не стоїть на місці. Сьогодні у нас карамельний Наполеон на пивному тісті. Це щось неймовірно цікаве, смачне і дуже рідне. Навіть якщо у новорічну ніч ви не зможете його спробувати (і це цілком логічно, оскільки столи будуть ломитися від закусок, маринадів, салатів та гарячого), то наступного дня, з чашечкою кави це буде прекрасним початком нового року.

На торт діаметром 24см:

Тісто:

500гр. борошна

250гр. дуже холодного вершкового масла

100-150мл світлого пива

1ч.л. розпушувача

Заварний крем:

400 мл вершків 20 %

200мл молока

170гр.цукру

5 жовтків

2 ч.л. кукурудзяного крохмалу

Карамельний крем:

вся карамель

200гр.вершкового масла кімнатної температури

Для карамелі:

112гр. цукру

90мл вершків від 33%

50гр. вершкового масла холодного

Для цього рецепту рекомендую брати найкраще пиво. Якщо вас не злякає гір чинка в тісті, то можна взяти і темне. Я брала «Празьке» нашого пивзаводу. І легка гірчинка тільки відтінила карамельний крем. Але це на любителя. А ще я борошно ставила на ніч в холодильник і, на мою думку, тісто від цього тільки виграло – коржі були «надслоїсті». Ну і масло має бути маслом, не треба псувати свято через кілька десятків гривень.

В чашу бленд ера з ножами кладемо масло кубиками, борошно і розпушувач, пробиваємо до стану крихт. Тепер додаємо холодне пиво і замішуємо тісто. Пива додаємо спочатку 100 мл і дивимося на тісто, за потреби потрохи пиво додаємо. Мені знадобилося 100 мл і ще столова ложка. Ц е буде залежати від борошна і від масла. Готове тісто ділимо на 10-12 шматочків, кожен загортаємо в плівку і залишаємо в холодильнику на кілька годин, найкраще на ніч. Тісто розкачуємо, вирізаємо потрібної форми, наколюємо виделкою і випікаємо при 180С до золотистого кольору, 10-15 хвилин. Повністю охолоджуємо.

Для заварного крему нагріваємо молоко з вершками. Легко збиваємо жовтки з цукром і крохмалем, додаємо до молочної суміші і варимо на маленькому вогні до запустіння. Накриваємо плівкою «на дотик» і даємо повністю охолонути.

Для карамелі нагріваємо в каструлі з товстим дном цукор, коли він почне темніти, починаємо крути каструлю так, щоб цукор перемішувався. Ложкою не мішаємо, оскільки все зіб»ється в одну грудку і будемо ми її топити до вечора. Як тільки розплавиться весь цукор, починаємо додавати по шматочку масло. Після другого кубика можна перемішувати ложкою. Після масла додаємо підігріті вершки. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню Даємо повністю охолонути - краще добу в холодильнику.

Для карамельного крему масло кімнатної температури збиваємо до пухкої маси, не перестаючи збивати помаленьку додаємо карамель і добре збиваємо. Охолоджуємо, краще в холодильнику кілька годин.

До заварного крему додаємо карамельний і збиваємо.

Всі коржі щедро промазуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і даємо постояти в холодильнику не менше 10 годин.

Це на перший погляд довго і нудно, насправді – це дуже зручно, оскільки все можна приготувати заздалегідь, а 30 грудня ввечері сформувати торт.

А я все ж таки спробую знайти трохи часу, щоб поділитися ще кількома святковими рецептами, хоча би найпростішими.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Карамельний Наполеон на пивному тісті

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 335

Додайте коментар:

защитный код
У Вараші поліцейські та соцпрацівники виявили поруч із нетверезою матір’ю недоглянутих малолітніх дітейУ Вараші поліцейські та соцпрацівники виявили поруч із нетверезою матір’ю недоглянутих малолітніх дітей (496)
Повідомлення, що 24-річна жінка не забрала дитину із садочку до поліції надійшло від працівників соціальної служби 13 квітня. Нетверезу матір поліцейські розшукали у квартирі із ще двома дітками. Сьог...
У Рівному побили директора ринкуУ Рівному побили директора ринку (1248)
Вчорашні спроби так званих активістів, проникнути на ринок “Моріон” завершились побиттям директора цього підприємства Павла Маковецького....
На Рівненщині , поблизу Квасилова, унаслідок ДТП загинув водій легковикаНа Рівненщині , поблизу Квасилова, унаслідок ДТП загинув водій легковика (243)
Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду зі смертельними наслідками до поліції надійшло учора, 18 квітня, о 15:20....
На Рівненщині держаудитслужба виявила фінансових порушень на півмільйона гривеньНа Рівненщині держаудитслужба виявила фінансових порушень на півмільйона гривень (132)
Спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління освіти Дубенської міської ради виявили порушень, що призвели ...
Поліцейські затримали жительку Рівненського району за нанесення смертельних ножових пораненьПоліцейські затримали жительку Рівненського району за нанесення смертельних ножових поранень (218)
Учора, 16 квітня, близько 18 години до поліції повідомили лікарі швидкої медичної допомоги, що вони констатували смерть 52-річного жителя села Зоря....
Рівненщина відправила на строкову військову службу першу сотню призовниківРівненщина відправила на строкову військову службу першу сотню призовників (148)
На збірному пункті Рівненського обласного військового комісаріату відбулись урочистості з нагоди першої відправки до Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби перших ...
На Рівненщині проведено перевірку готовності Т-84 та їх екіпажів до танкових змагань «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge)На Рівненщині проведено перевірку готовності Т-84 та їх екіпажів до танкових змагань «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge) (18)
В рамках підготовки танкового підрозділу до міжнародних танкових змагань «Сильна Європа» (Strong Europe Tank Challenge) Рівненський полігон відвідав командувач Сухопутних військ генерал-полковник Серг...
Country French BreadCountry French Bread (22)
Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.