Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (2893)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2232)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2184)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2109)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (1977)

Американська класика - брауні (2082)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2066)

Салат з оселедця та квасолі (2055)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2046)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2048)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2001)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2013)

Гарячий шоколад (1996)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (1995)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (1986)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (1947)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (1950)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (1908)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (1906)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (1662)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Христос Воскрес!
Тетяна Хвиль
09:43 22.04.2014

Христос Воскрес!

Наш портал Pika.rv.ua вітає всіх із світлим святом Пасхи. Бажає вам Божого благословення у всіх починаннях, поваги та любові від близьких та рідних, миру і спокою у ваших домівках, щастя та радості у кожному серці!!!

Ну а я хочу подарувати рецепт смачного торту, який буде доречним не тільки на Пасху, але і на будь-яке свято. Рецепт не складний, єдиний муторний момент-це відмірювання продуктів. І так все по порядку.

Спочатку готуємо шоколадний диск: 125гр води, 25гр какао, 30гр цукру, 45гр чорного шоколаду та 2гр агар-агару, доводимо до кипіння, тримаємо на вогні 1-2 хвилини. Заливаємо у форму діаметром 18-20 см, ставимо в холодильник. Желе з агару застигає при температурі 40С°.

Робимо бісквіт: змішуємо у мисці 50гр мигдального борошна, 50гр цукру та 20гр білків. До цієї суміші додаємо розтоплені на водяній бані 25гр чорного шоколаду та 25гр масла, все вимішуємо.

Окремо збиваємо 30гр цукрової пудри, 40гр яєць та 50гр жовтків до пухкої маси, на це піде 5-7 хвилин. Поступово додаємо до шоколадної маси.

До щільних пік збиваємо 55гр білків та 30гр цукрової пудри, в два заходи додаємо до шоколадно-яєчної маси. Дуже акуратно вимішуємо. Готуємо дві форми діаметром 24 см, застеляємо пергаментом, виливаємо тісто. Випікаємо 10-11 хвилин при 170С°. Готові коржі перевертаємо на решітку, знімаємо пергамент і даємо охолонути.

Для шоколадного мусу 4гр желатину заливаємо водою (2ст.л. ложки) і даємо набухнути. 75мл молока та 50мл вершків (33%) нагріваємо до перших бульбашок, знімаємо з вогню додаємо желатин, перемішуємо, додаємо 210гр чорного шоколаду і розмішуємо до однорідної маси і даємо охолонути. Збиваємо до щільних пік 300мл вершків, додаємо до шоколадної маси.

Збираємо торт: на них кладемо перший корж, бока форми прокладаємо ацетатною стрічкою (у мене її немає, я розрізаю рукава для запікання, на останньому фото це видно). Викладаємо 1/3 шоколадного мусу, далі обережно кладемо шоколадний диск. Далі викладаємо весь мус, ретельно розподіляючи його по всій формі. Зверху кладемо корж, ставимо в холодильник.

Готуємо глазур, я робила звичайну дзеркальну.

Дістаємо торт з холодильника, знімаємо форму, плівку і покриваємо глазур’ю. Прикрашаємо на свій смак, я не відходила від тематики і прикрасила половинками шоколадних яєць.

Знову ставимо на холод.

Смак торта м’яко-шоколадний, структура ніжна, а загальне враження дуже святкове. Дуже гарний завершальний штрих пасхального (і не тільки) застілля.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Агар - агар - це речовина, яка виходить шляхом вилучення з червоних і бурих водоростей, які ростуть в Тихому і Білому океані.

На прилавках магазинів він представлений у вигляді порошку і пластин прозорого або жовтуватого кольору. Дана речовина не має запаху і смаку.

Розчиняючись в рідині, агар - агару утворює драглисте освіту, який також є хорошим природним замінником желатину. Кулінарні властивості продукту відомо практично всім, а ось його здатність боротися із зайвою вагою відома не всім.

Корисні властивості агар - агару

1. Речовина активно застосовується в народній медицині і косметології. Агар - агар володіє позитивним впливом на шкіру і волосся. Маски для шкіри і волосся здатні зволожити шкіру і волосся, також вони насичу їх корисними речовинами. При цьому застосовувати подібне маски можна щодня.

2. Також його можна використовувати для приготування маси дієтичних страв. Результати вживання агар - агару для схуднення позитивні.

3. Завдяки дуже низькій калорійності агар дуже популярний в дієтичному харчуванні. З його допомогою можна приготувати масу дієтичних солодощів таких, як зефір, мармелад, желе та ін..

4. Корисні речовини агар - агару мають благотворний вплив на роботу травної системи, виводять шлаки і токсини з організму. Також даний продукт здатний поліпшити роботу кишечника.

5. Агар - агар здатний позитивно впливати на активізацію обміну речовин. При цьому продукт підтримує рівень йоду, що забезпечує нормальну роботу щитовидної залози. Яка в свою чергу відповідає за вироблення гормонів, які є помічниками роботи обміну речовин і повноцінної роботи жіночої статевої систем. Також це важливо для побудови клітин, що може зберегти молодість.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!


Переглядів: 303


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному відбудеться масштабна медична конференціяУ Рівному відбудеться масштабна медична конференція (761)
10 вересня у Рівному відбудеться Всеукраїнська науково-практична мультидисциплінарна конференція. Захід присвячений поважному ювілею - 70-річчю Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семеню...
Рівненщина отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірусРівненщина отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірус (431)
На Рівненщину доставлені 510 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 1020 флаконів Етесевімабу (Etesevimab) – лікарських засобів, призначених для лікування хворих на COVID-19...
Рівненщина в «жовтій» зоні епіднебезпеки: які правила і заборони діютьРівненщина в «жовтій» зоні епіднебезпеки: які правила і заборони діють (238)
23 вересня на всій території України, у тому числі на Рівненщині, почав діяти "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпек...
У Рівному відбудеться освітянський форумУ Рівному відбудеться освітянський форум (713)
24 вересня в Рівненському міському Палаці дітей та молоді під егідою міського голови Олександра Третяка та за участю освітнього омбудсмена Сергія Горбачова відбудеться освітянський форум для педагогів...
ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» попереджаєТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» попереджає (434)
До уваги споживачів ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ»: обережно, працюють ділки...
Результати оперативного засідання комісії з питань ТЕБ та НС у РівномуРезультати оперативного засідання комісії з питань ТЕБ та НС у Рівному (260)
Сьогодні, 22 вересня відбулося оперативне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської міської територіальної громади...
У Рівному в ДТП загинула жителька ЧернівцівУ Рівному в ДТП загинула жителька Чернівців (191)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Дубенська в обласному центрі надійшло на спецлінію 102 учора, 22 вересня, о 20:15...
Як курсуватиме громадський транспорт у Рівному у "жовтій" зоніЯк курсуватиме громадський транспорт у Рівному у "жовтій" зоні (172)
Сьогодні на території Рівненської громади встановлюється жовтий рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.