Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17119)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2136)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2079)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1787)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1779)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1772)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1756)

Ванільне морозиво з пармезаном (1710)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1736)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1710)

Закуска із запечених баклажанів (1697)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1637)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1636)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1660)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1643)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1554)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1547)

Баклажан-кебаб в духовці (1535)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1520)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Христос Воскрес!
Тетяна Хвиль

09:43 22.04.2014

Христос Воскрес!

Наш портал Pika.rv.ua вітає всіх із світлим святом Пасхи. Бажає вам Божого благословення у всіх починаннях, поваги та любові від близьких та рідних, миру і спокою у ваших домівках, щастя та радості у кожному серці!!!

Ну а я хочу подарувати рецепт смачного торту, який буде доречним не тільки на Пасху, але і на будь-яке свято. Рецепт не складний, єдиний муторний момент-це відмірювання продуктів. І так все по порядку.

Спочатку готуємо шоколадний диск: 125гр води, 25гр какао, 30гр цукру, 45гр чорного шоколаду та 2гр агар-агару, доводимо до кипіння, тримаємо на вогні 1-2 хвилини. Заливаємо у форму діаметром 18-20 см, ставимо в холодильник. Желе з агару застигає при температурі 40С°.

Робимо бісквіт: змішуємо у мисці 50гр мигдального борошна, 50гр цукру та 20гр білків. До цієї суміші додаємо розтоплені на водяній бані 25гр чорного шоколаду та 25гр масла, все вимішуємо.

Окремо збиваємо 30гр цукрової пудри, 40гр яєць та 50гр жовтків до пухкої маси, на це піде 5-7 хвилин. Поступово додаємо до шоколадної маси.

До щільних пік збиваємо 55гр білків та 30гр цукрової пудри, в два заходи додаємо до шоколадно-яєчної маси. Дуже акуратно вимішуємо. Готуємо дві форми діаметром 24 см, застеляємо пергаментом, виливаємо тісто. Випікаємо 10-11 хвилин при 170С°. Готові коржі перевертаємо на решітку, знімаємо пергамент і даємо охолонути.

Для шоколадного мусу 4гр желатину заливаємо водою (2ст.л. ложки) і даємо набухнути. 75мл молока та 50мл вершків (33%) нагріваємо до перших бульбашок, знімаємо з вогню додаємо желатин, перемішуємо, додаємо 210гр чорного шоколаду і розмішуємо до однорідної маси і даємо охолонути. Збиваємо до щільних пік 300мл вершків, додаємо до шоколадної маси.

Збираємо торт: на них кладемо перший корж, бока форми прокладаємо ацетатною стрічкою (у мене її немає, я розрізаю рукава для запікання, на останньому фото це видно). Викладаємо 1/3 шоколадного мусу, далі обережно кладемо шоколадний диск. Далі викладаємо весь мус, ретельно розподіляючи його по всій формі. Зверху кладемо корж, ставимо в холодильник.

Готуємо глазур, я робила звичайну дзеркальну.

Дістаємо торт з холодильника, знімаємо форму, плівку і покриваємо глазур’ю. Прикрашаємо на свій смак, я не відходила від тематики і прикрасила половинками шоколадних яєць.

Знову ставимо на холод.

Смак торта м’яко-шоколадний, структура ніжна, а загальне враження дуже святкове. Дуже гарний завершальний штрих пасхального (і не тільки) застілля.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Агар - агар - це речовина, яка виходить шляхом вилучення з червоних і бурих водоростей, які ростуть в Тихому і Білому океані.

На прилавках магазинів він представлений у вигляді порошку і пластин прозорого або жовтуватого кольору. Дана речовина не має запаху і смаку.

Розчиняючись в рідині, агар - агару утворює драглисте освіту, який також є хорошим природним замінником желатину. Кулінарні властивості продукту відомо практично всім, а ось його здатність боротися із зайвою вагою відома не всім.

Корисні властивості агар - агару

1. Речовина активно застосовується в народній медицині і косметології. Агар - агар володіє позитивним впливом на шкіру і волосся. Маски для шкіри і волосся здатні зволожити шкіру і волосся, також вони насичу їх корисними речовинами. При цьому застосовувати подібне маски можна щодня.

2. Також його можна використовувати для приготування маси дієтичних страв. Результати вживання агар - агару для схуднення позитивні.

3. Завдяки дуже низькій калорійності агар дуже популярний в дієтичному харчуванні. З його допомогою можна приготувати масу дієтичних солодощів таких, як зефір, мармелад, желе та ін..

4. Корисні речовини агар - агару мають благотворний вплив на роботу травної системи, виводять шлаки і токсини з організму. Також даний продукт здатний поліпшити роботу кишечника.

5. Агар - агар здатний позитивно впливати на активізацію обміну речовин. При цьому продукт підтримує рівень йоду, що забезпечує нормальну роботу щитовидної залози. Яка в свою чергу відповідає за вироблення гормонів, які є помічниками роботи обміну речовин і повноцінної роботи жіночої статевої систем. Також це важливо для побудови клітин, що може зберегти молодість.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!


Переглядів: 461


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (33)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (31)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (33)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (33)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (36)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (49)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (47)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (44)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.