Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 14:13 30.05.2016 Торт-десерт «Павлова»Ювелирные магазины для женщин - это ВЫХОД из депрессии. Для мужчин - ВХОД. «Не пройшло і два роки» як я знову починаю ділитися рецептами. Сьогодні це буде дуже класний торт-десерт «Павлова». Почну з того, що ні я, ні мій чоловік не являємося прихильниками безе, меренги (я просто її терпіть не можу), а тут це основа. Так ось «Павлова» справила на нас дуже приємне та смачне враження. Десерт придумали в Новій Зеландії на честь балерини Анни Павлової. Дуже ніжний, вишуканий та смачний. Все дуже просто, єдине в чому я відступила від класики, так це просто збиті вершки замінила на лимонний крем, це виявилося дуже вдалим кроком, оскільки легка кислинка відтінила солодку меренгу, ну а з тим, що свіжі ягоди це смачно, ніхто і так не спорить. На 4 порції: Для безе: 3 білка 150гр. цукру 1ч.л.лимонного соку 1ч.л.кукурудзяного крохмалу Для крему: 1ст.молока 3 жовтка 1ст.л.цукру 1ч.л.лимонної цедри 100мл вершків від 33% Для декору: Ягоди або фрукти сезонні – 500гр.
Для початку робимо безейну корзину: збиваємо білки до тих пір, поки від вінчиків не будуть залишатися сліди, тоді додаємо весь цукор і збиваємо на високих обертах, поки цукор не розтане. Маса буде гладка і блискуча. Тоді додаємо сік і крохмал, ще раз збиваємо 1-2 хвилини. Вийде практично пластична безейна маса. Формуємо корж із заглибленням всередині, випікаємо при 130С° 1 годину, тоді збільшуємо температуру до 170С° і випікаємо корзину ще 5-7 хвилин. Виймаємо і даємо охолонути. Тепер готуємо англійський лимонний крем: жовтки розмішати з цукром та цедрою. Довести молоко до кипіння, додати до жовтків, швидко перемішати, зменшити температуру камфори до мінімума і заварити крем до потрібної густини. Увага, в англійський крем не додають ні крохмалу, ні борошна. Даємо повністю охолонути. Вершки збити до стійких пік, акуратно підмішати до крему. Викладаємо крем в заглиблення нашого коржа, зверху прикрашаємо ягодами або фруктами. У мене свіжа полуниця та заморожена чорниця, так ось чорниця тут зіграла просто неперевершено. Цей десерт практично неможливо гарно порізати, тому я просто поділила лопаткою для торта, все одно ж смачно! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 419
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |