Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:48 20.11.2017 Яблучна мостардаНам без дураков нельзя, нам с ними умней Зранку пролетів перший сніжок, і мені здається, що вже варто задумуватися про свята та різдвяно-новорічне меню. Я підготувала невеличку підбірку більш-менш святкових страв, сподіваюся, що вона стане в нагоді, тим більше, що все в бюджетному форматі. Почати передсвятковий марафон пропоную з приправи-соусу до м»яса – яблучної мостарди. Це італійська солодка фруктова гірчиця. Пікантний та приємний смак оцінять всі поціновувачі м»ясних страв, оскільки саме з м»ясом мостарда грає найяскравіше, особливо, якщо м»ясо з жирком та подається з пилу-жару. На 500-600мл: 1 кг яблук, краще кислуватих 0,5 кг цукру 1 ст.л. гірчиці в зернах 1ст.л. гірчиці в порошку 1 ст.оцту (6%) Рецепт простий, але трошки по часу розтягнутий. Яблука чистимо від серцевини та нарізаємо скибочками. Викладаємо в каструлю з холодною водою та підкисленою лимонною кислотою (1ч.л на 1 л води), щоб не потемніли. Як все порізали, промили від кислої води. Складаємо в каструлю і засипаємо цукром, залишаємо на добу. Далі є два варіанта: якщо хочеться мостарду зі шматочками прозорих яблук, то зливаємо сироп, доводимо до кипіння і заливаємо яблука; якщо вас влаштує варіант «типу варення», то доводимо до кипіння весь вміст каструлі. Я обрала прозорі шматочки, тому заливала фрукти киплячим сиропом. Залила, залишила до наступного дня, процедуру повторила. На третій день залили фрукти киплячим сиропом, додали зерна гірчиці. Порошок гірчиці розвели в оцті і теж додали до яблук, все ставимо на вогонь і довели до кипіння, на маленькому вогні тримаємо 5 хвилин. Розливаємо в стерилізовані баночки гарячу мостарду. Готово! Солодка мостарда з легкою гірчинкою дуже вдалий акомпанемент до будь-якого м»яса. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! А це я ще підібрала кілька страв до святкого столу: Терин з печінки та винного желе Курка в медово-гірчичному соусі Курка в лимонно-медовій глазурі Скумбрія-гриль з соусом гремолата Тетяна Хвиль Переглядів: 866
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |