Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:30 24.11.2017 Торт «Кокосанка»Средняя женщина предпочитает быть красивой, а не умной, потому что средний мужчина лучше видит, чем соображает Ну які ж новорічні свята без торта? Запитання риторичне, оскільки це такій же атрибут свята як і салат «Олів»є», холодець та бутерброди з червоною ікрою, в нашому варіанті – пельмені. Так ось торт мусить бути! Найтрадиційніший новорічний варіант – це «Наполеон» (буде класний рецепт пізніше), а сьогодні трохи вишуканіший і більш екзотичний торт «Кокосанка». Кокосовий бісквіт із суттєвими прошарками баварського мусу на основі білого шоколаду – смачно? Дійсно смачно, швидко, ну трошки затратно по грошам, але ж свято! На форму 24 см: Бісквіт: 150гр. білків 150гр. цукру 60гр.яєць 120гр.жовтків 50гр.борошна 50гр.кокосової стружки (змолоти на кавомолці) 30гр. вершкового масла розтопити Баварській мус: 70гр. молока 70гр.вершків 33% 4 жовтка 10гр. желатину 180гр. білого шоколаду 300 гр. вершків 33% (дуже холодних) Білки збиваємо з цукром до стійких пік, додаємо жовтки, яйця, все змішуємо вручну вінчиком. Додамо борошно і мелену кокосову стружку, перемішуємо акуратно лопаткою і по краю миски вливаємо розтоплене масло. Акуратно перемішуємо і виливаємо у форми. Я робила прямокутний торт, то виливала тісто на два дека. Випікаємо при 180С до світло-золотистого кольору, хвилин 20-25. Зі спеченого гарячого коржа відразу знімаємо пергамент, даємо охолонути. Виходить 3 коржа 24 см.
Для баварського мусу спочатку заливаємо желатин водою в пропорції 1:6. Тепер варимо англійській крем: нагріваємо молоко з вершками, трохи збиваємо яйця, додаємо до них гарячу вершково-молочну суміш, вертаємо на найменший вогонь і варимо до легкого загустіння (3-5 хвилин), не допустити, щоб крем закипів! Додаємо набухший желатин, розмішуємо. Розтоплюємо шоколад і додаємо в гарячий крем, все добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Охолоджуємо до кімнатної температури. Холодні вершки збиваємо до стійких пік і акуратно підмішуємо їх вершково-шоколадної суміші. Коржі змазуємо кремом, прикрашаємо торт і даємо постояти в холодильнику 3-4 години. Найкраще смакує торт кімнатної температури. Такий торт буде смачним завершенням святкового частування. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
А це ще кілька рецептів тортів з нашого записничка: Тетяна Хвиль Переглядів: 894
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |