Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3957)

Торт "Жіночі примхи" (5505)

У Рівному побили директора ринку (2617)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2718)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2545)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1941)

Лінива капуста (рецепты) (10496)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1736)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1526)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1622)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1757)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1849)

На Рівненщині брат зарізав брата (1778)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1722)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1751)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1429)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1701)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1658)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1622)

Небезпека для маленьких рівнян (1429)

#Рецепти
Слива в пряному сиропі з часником
Тетяна Хвиль
22:51 17.08.2017

Слива в пряному сиропі з часником

Женщина, которая считает, что все мужики козлы, просто не на том лугу пасется.

Що тільки в наш час не готують зі слив – це і кетчупи, і соуси, і реліші, і в»ялять сливу зі спеціями, і маринують. От і я хочу внести свої «п»ять копійок» в це розмаїття рецептів. У мене слива в пряному сиропі з часником. Вже неодноразово писала, що фанатка творогу і сиру всіляких сортів, тому для мене цей рецепт завжди актуальний, але до м»яса така слива зайвою теж не буде, чи як додаток до зелених салатів. А якщо ви тушкуєте кролика, то наприкінці готовки додайте кілька слив – і звична страва заграє новими красками. У вас виникає питання куда діти сироп? Да це ж не питання! Тримаєте його в холодильнику, а при нагоді замаринуєте м»ясо або змазуйте запечену птицю, особливо вам подякують смаком качка чи гуска, або додайте пробиту блендером журавлину чи брусницю, трохи уваріть – і буде вам соус! Ну про те як фарширувати свинину я навіть і казати не буду. Все просто і смачно, головне включити фантазію. На чотири 0,5л банки:

сливи, приблизно 1,5 кг (це залежить від того як ви будете нарізати сливу)

700мл води

300гр.цукру

100мл оцту (9%)

перець чорний горошком, перець духм»яний

гвоздика (2-3 суцвіття)

2 головки часнику

Сливи миємо, виймаємо кісточки, нарізаємо на 4-6 сегментів. Якщо ріжете на 6, то в банку фруктів поміститься більше. Часник ріжемо пластівцями. Викладаємо сливи в стерилізовані банки, чергуючи з часником. У мене часник був дуже великий, то я брала зубок на одну банку.

Змішуємо воду, цукор, оцет, спеції , доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 3 хвилини. Відразу заливаємо сливи. Даємо повністю охолонути. Сироп зливаємо назад в каструлю, знову кип»ятимо і заливаємо сливи, охолоджуємо і повторюємо ще раз, але банки відразу закручуємо. Ставимо під ковдру і даємо повністю охолонути.

Прекрасний акомпанемент до м»яса та сиру на свята і не тільки нам забезпечено, а ще таку сливу можна закрити в маленькі баночки і це буде прекрасним новорічно-різдвяним подарунком .

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це підбірка рецептів для консервації:

Джем з персиків

Ікра з баклажан

Апельсиновий конфітюр

Яблучний мармелад

Варення з айви

Мариновані цибулинки-перлинки

Кольорове варення

Ікра кабачкова

Мариновaний гострий перчик

Вишневе варення

П»яний конфітюр

В»ялені сливи

Соус Айвар

Грушовий конфітюр

В»ялені томати за 20 хвилин

Ткемалі

Кетчуп

Маринова цвітна капуста

Квашений гіркий перець

Новорічний конфітюр

Закусочний джем з перцю ( це реальна бомба)

Маринований болгарський перець

Газаров перець

Сацибелі

Варення Чорнослив в шоколаді

Чорничний джем

Пікулі

Тетяна Хвиль

<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 588

Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині за добу сталося дві ДТПНа Рівненщині за добу сталося дві ДТП (1070)
Дорожньо-транспортні пригоди минулої доби, шостого січня сталися у Сарненському та Радивилівському районах....
У Рівному горів ресторанУ Рівному горів ресторан (577)
Причину займання ресторану в Рівному встановлюють фахівці...
На Рівненщині загинув водій, якому стало погано за кермомНа Рівненщині загинув водій, якому стало погано за кермом (387)
Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася учора, 10 лютого, близько 18-ї години в Гощанському районі. Причину загибелі водія «Renault Scenic» встановлює судмедекспертиза....
Жителя Рівненщини затримали за розбійний напад на неповнолітню (176)
Учора, 20 лютого, близько 22-ї години 15-річна школярка поверталася із тренувань, як на вулиці Котляревського у Сарнах невідомий, погрожуючи горловиною розбитої пляшки, відкрито заволодів її телефоном...
На Рівненщині поліція затримала на хабарі у 700 доларів США сільського головуНа Рівненщині поліція затримала на хабарі у 700 доларів США сільського голову (276)
Посадовець вимагав неправомірну вигоду за вирішення питань, віднесених до його компетенції....
На Рівненщині розшукують злочинців за умисне вбивство 30-річного чоловікаНа Рівненщині розшукують злочинців за умисне вбивство 30-річного чоловіка (404)
Повідомлення про смерть від вогнепального поранення жителя села Старе Село Рокитнівського району до поліції надійшло вчора, сьомого лютого, близько 23:30....
Запечений печінковий паштетЗапечений печінковий паштет (39)
Возьмите замуж: готовлю хорошо, голова не болит, шуба уже есть!...
На Рівненщині підвели перші підсумки декларуванняНа Рівненщині підвели перші підсумки декларування (117)
Як повідомила заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Надія Друзюк, за січень 2019 року жителями області подано 429 декларацій про майновий стан та доходи....

Пошук
Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.