Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 22:51 17.08.2017 Слива в пряному сиропі з часникомЖенщина, которая считает, что все мужики козлы, просто не на том лугу пасется. Що тільки в наш час не готують зі слив – це і кетчупи, і соуси, і реліші, і в»ялять сливу зі спеціями, і маринують. От і я хочу внести свої «п»ять копійок» в це розмаїття рецептів. У мене слива в пряному сиропі з часником. Вже неодноразово писала, що фанатка творогу і сиру всіляких сортів, тому для мене цей рецепт завжди актуальний, але до м»яса така слива зайвою теж не буде, чи як додаток до зелених салатів. А якщо ви тушкуєте кролика, то наприкінці готовки додайте кілька слив – і звична страва заграє новими красками. У вас виникає питання куда діти сироп? Да це ж не питання! Тримаєте його в холодильнику, а при нагоді замаринуєте м»ясо або змазуйте запечену птицю, особливо вам подякують смаком качка чи гуска, або додайте пробиту блендером журавлину чи брусницю, трохи уваріть – і буде вам соус! Ну про те як фарширувати свинину я навіть і казати не буду. Все просто і смачно, головне включити фантазію. На чотири 0,5л банки: сливи, приблизно 1,5 кг (це залежить від того як ви будете нарізати сливу) 700мл води 300гр.цукру 100мл оцту (9%) перець чорний горошком, перець духм»яний гвоздика (2-3 суцвіття) 2 головки часнику Сливи миємо, виймаємо кісточки, нарізаємо на 4-6 сегментів. Якщо ріжете на 6, то в банку фруктів поміститься більше. Часник ріжемо пластівцями. Викладаємо сливи в стерилізовані банки, чергуючи з часником. У мене часник був дуже великий, то я брала зубок на одну банку. Змішуємо воду, цукор, оцет, спеції , доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 3 хвилини. Відразу заливаємо сливи. Даємо повністю охолонути. Сироп зливаємо назад в каструлю, знову кип»ятимо і заливаємо сливи, охолоджуємо і повторюємо ще раз, але банки відразу закручуємо. Ставимо під ковдру і даємо повністю охолонути. Прекрасний акомпанемент до м»яса та сиру на свята і не тільки нам забезпечено, а ще таку сливу можна закрити в маленькі баночки і це буде прекрасним новорічно-різдвяним подарунком . Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Ну а це підбірка рецептів для консервації: Закусочний джем з перцю ( це реальна бомба) Маринований болгарський перець Тетяна Хвиль Переглядів: 1163
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |