Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:05 18.04.2019 Тричі апельсинова паскаНастоящий мужчина должен построить дом, посадить дерево, вырастить сына, ну и все остальное, что скажет жена Я як і обіцяла рецептами ділюся мало, але ділюся! Сьогодні рецепт надзвичайно ароматної паски – тричі апельсинової. Це таке маленьке апельсинове диво, яке замішується на апельсиновому маслі з додаванням апельсинових цукатів і поливається апельсиновим сиропом! Може здатися, що це буде тотальний аромат, нав’язливий, але ні. Він тонкий і делікатний, дуже приємний. Я пішла далі і звичайний цукор в рецепті замінила на апельсиновий, і все одно вийшов не приторний аромат. На 4 форми по 200мл: Для апельсинового масла: 150гр. масла 120мл апельсинового соку (свіжого, НЕ з пакета) цедра двох апельсинів 60гр.цукру Для тіста: 400гр. борошна 4яйця 15гр. свіжих дріжджів 60мл води все апельсинове масло 80гр.цукру 50гр. апельсинових цукатів (у мене домашні) дрібка солі Для початку робимо масло: в каструльку кладемо масло, цедру і цукор, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму , додаємо сік, тримаємо на вогні 3-4 хвилини. Переливаємо в миску і даємо охолонути. Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб масло підійшло і затверділо. Акуратно ложечкою знімаємо верхній масляний шар. Сироп залишаємо в холодильнику. Для тіста дріжджі розтираємо з цукром, додаємо воду, борошно, яйця, сіль, починаємо замішувати тісто. Місимо хвилин 10, починаємо додавати масло апельсинове маленькими шматочками, додали-вмішали повністю в тісто - знову додали. Тісто дуже м’яке, залишаємо його на три години при кімнатній температурі. Кожну годину тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, розтягуємо прямокутником і складаємо конвертом. Такі складання необхідні для розвитку клейковини. В останнє складання додаємо цукати. Готове тісто гарно тримає форму і приємне на дотик. Тепер формуємо наші пасочки і викладаємо їх у формочки, у мене паперові. Кладемо так, щоб тісто займало ¼ від загального об’єму форми. Залишаємо, щоб тісто заповнило весь об’єм. Випікаємо пасочки 20-25 хвилин при 180С. Я паски теж перевіряю на суху паличку, якщо вироби ще не допечені всередині, а верхівки вже готові, то їх можна прикрити фольгою. Готові пасочки ще гарячими щедро змазуємо холодним сиропом, якій залишився з-під масла. Даємо повністю охолонути. Такі паски можна не прикрашати глазур’ю, а просто присипати цукрової пудрою, завдяки сиропу вона ляже щільним шаром.
В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі: Старовинна паска на оливковій емульсії Тетяна Хвиль Переглядів: 1175
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |