Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (4874)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2915)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2893)

Салат з оселедця та квасолі (2744)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2719)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2570)

Американська класика - брауні (2693)

Гарячий шоколад (2655)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2634)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2591)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2612)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2605)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2594)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2557)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2560)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2511)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2506)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2497)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2451)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2273)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Моя перша паска
Тетяна Хвиль
11:44 18.04.2014

Моя перша паска

Це моя перша паска з дріжджового тіста. Повністю моя від замісу до глазурі. І вона виявилася якраз такою, якою я і хотіла бачити свої пасочки. Можливо і можна так казати, але ніколи мені не подобалося звичайне здобне тісто, з якого випікають паски. Причому в жодних варіаціях: на 30 жовтках, заварні, з кілограмом масла. Все було не так. І ось рік тому, на одному французькому сайті я побачила фото здобної булки і зрозуміла, що це якраз те що я шукала. Рецепт кондитера Ніколя Пепана (на фото був його витвір) знайшла значно пізніше, і тільки тепер зробила.

Правда я не стала чекати самого свята, а відразу і спробувала. Ну що сказати? А слів просто немає, оскільки невагоме, ніжне тісто з різними смаковими відтінками повністю захоплює вашу увагу. На мою думку – такою і має бути справжня паска.

Починаємо роботу з того, що замочуємо 100 родзинок у алкоголі. Можна брати на свій смак, у мене був апельсиновий лікер (звичайно ж домашній). Далі просіюємо 400гр. борошна, додаємо 240гр. яєць (приблизно 4 великих або 5 маленьких), 40гр. цукру, 10гр. солі. Все замішуємо міксером за допомогою насадки «гачок». Майте на увазі, тісто дуже щільне.

Далі додаємо 20гр. молока і, розчинені у ньому 15гр. дріжджів.

До тіста поступово додаємо 240 масла кімнатної температури. Я просто порізала масло на невеликі шматочки. Все мішаємо хвилин 15.

До речі всі фото я пронумерувала, щоб було видно всю еволюцію тіста.

Даємо підійти 2 години, накривши рушником.

Просушуємо родзинки паперовим рушником і додаємо в тісто. Гарно вимішуємо руками, затягуємо миску плівкою, і ставимо в холодильник на ніч. Зверніть увагу, що миска має бути велика.

Зранку дістаємо тісто, і ось тут нас чекає несподіванка. На ніч ми ставили тісто, на дотик майже невагоме, а зранку дістали значно щільніше, але не менш ніжне. Закладаємо тісто у форми і даємо відпочити 2 години. Духовка розігріта до 180С°. Ставимо пасочки на 20-30 хвилин, залежно від розмірів. Якщо ви бачите, що верх починає запікатися більше ніж низ, то просто прикриваємо зверху фольгою.

Поки паски печуть робимо сироп 150гр. цукру на 150мл води.

Ще ми робимо «горіхове масло», 150гр. масла розтоплюємо на невеликому вогні до появи запаху, що нагадує лісовий горіх. Звідки і така назва.

Паски виймаємо з духовки, даємо охолонути.

А далі беремо кожну пасочку, занурюємо в сироп, даємо 1-2 хвилини прийти до тями і далі занурюємо в масло. Ставимо на решітку, даємо маслу стекти. Не бійтеся, така процедура дає паскам довше залишатися свіжими та не дає висихати тісту.

Далі покриваємо улюбленою глазур’ю і все. До свята готові.

Готувати легко, а готувати для близьких ще і приємно!!!

Майже усі системи і органи людського організму схильні до цілющої дії родзинок. Цей сухофрукт застосовується як засіб проти недокрів’я, від лихоманки, при порушеннях травлення, при хворобах серця і нирок. Також родзинки будуть корисні людям при випаданні волосся.

Ізюм корисний при вагітності жінкам, у яких низький гемоглобін і дефіцит заліза. Недолік заліза і малий зміст гемоглобіну в крові погано позначається на живленні і розвитку плоду. Ізюм і курага прекрасне поєднання, яке значно підвищує зміст заліза в організмі при вагітності. Потреба в кальції при вагітності подвоюється, а родзинки це також прекрасне джерело цієї мінеральної речовини. Мами, які годують грудьми своїх малюків, можуть посилити прилив молока і поліпшити лактацію, включивши у своє меню блюда із змістом родзинок.

Серцево-судинна система дуже прихильно відгукується на вживання родзинок, високий вміст калію і магнію зміцнює міокард, покращує провідність імпульсів і налагоджує скорочувальну роботу серця. Ізюм значно зменшує набряки і знижує артеріальний тиск.

Олеанолева кислота в родзинках – чудовий антиоксидант і виступає в ролі пригнічувача бактерій, тому родзинки широко використовуються за наявності стоматологічних проблем.

Ізюм використовується і при захворюваннях дихальних шляхів як протикашельний засіб, а також при лікуванні бронхіту, пневмонії, фарингіті.

Позитивно впливають родзинки на шкірний покрив, подрібнені ягоди у вигляді кашки прикладають до фурункулів, використовують при лікуванні лишаю.

Корисні властивості родзинок очевидні, одна не варто забувати, що високий вміст цукрів робить цей продукт висококалорійним – 270-300 Ккал на 100 грам родзинок, тому зловживати цими сухофруктами не рекомендується. Не рекомендовано вживати родзинки людям, ожирінням, що страждає, цукровим діабетом, виразковими поразками гастродуоденальної області.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Моя перша паска

Моя перша паска

Моя перша паска


Переглядів: 541


Додайте коментар:

защитный код

Жителів Рівненщини запрошують на службу в бригади тероборониЖителів Рівненщини запрошують на службу в бригади тероборони (1037)
Рівненський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки запрошує жителів області до 55 років підписати контракт на військову службу у бригаді територіальної оборони...
У Рівненському районі вночі підпалили два автоУ Рівненському районі вночі підпалили два авто (911)
Телефонний дзвінок на спецлінію 102 від 39-річної жительки Гощі надійшов о 03:30 сьогодні, 30 грудня. Жінка повідомила, що невідомі підпалили два легковики, припарковані на подвір’ї...
На Рівненщині поліцейські оперативно встановили крадія елітного автоНа Рівненщині поліцейські оперативно встановили крадія елітного авто (955)
Заволодів легковиком житель Гощанського району, який підробляв на автосервісі. Будучи напідпитку, поїхав покататися. Тепер йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі....
Шведські булочки з корицею Kanelbullens dagШведські булочки з корицею Kanelbullens dag (475)
...
У Рівненському районі внаслідок ДТП загинула пішохідкаУ Рівненському районі внаслідок ДТП загинула пішохідка (936)
Повідомлення про смертельну автопригоду на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Вересневе надійшло на спецлінію 102 вчора, 26 грудня, о 17:08...
У Вараші стартували телемедичні консультаціїУ Вараші стартували телемедичні консультації (863)
Відтепер жителям Вараша доступні консультації кардіологів із Рівного на відстані. Для цього пацієнтам не потрібно далеко їхати і стояти у черзі. Достатньо звернутися до сімейного лікаря...
Швидка буженинаШвидка буженина (939)
...
На Сарненщині п’яний водій втікав від поліцейськихНа Сарненщині п’яний водій втікав від поліцейських (962)
Про неадекватного відвідувача АЗС, який вживав спиртні напої, провокував конфлікт, а потому сів за кермо автомобіля, працівникам сектору реагування патрульної поліції Сарненського РВП повідомили неба...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.