Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (5866)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (3362)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (3322)

Салат з оселедця та квасолі (3260)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (3042)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (3192)

Гарячий шоколад (3159)

Американська класика - брауні (3145)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (3078)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (3085)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (3079)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (3058)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (3044)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (3037)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (3016)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2987)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2908)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2913)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2846)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2762)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
Старовинна паска на оливковій емульсії
Тетяна Хвиль

13:01 29.03.2018

Старовинна паска на оливковій емульсії

Я не хочу слушать замечаний в свою сторону. Я абсолютна и совершенна. И плевать мне на ваши комплексы.

Рецептів пасок є безліч і кожен з них хороший, але є такі, які приготуєш раз і забудеш, а є такі, що печеш з року в рік і далі будеш продовжувати. У мене теж є такий, правда я не планую його викладати в записничок, оскільки весь процес займає три дні, і я сумніваюся, що це комусь потрібне. Наприклад я знаю лише одну людину, яка схоче таке повторити, та Ромашка в мій записничок не заглядає. Але є один рецепт, яким я користуюся, і скажу відверто, не тільки на свято. Це безподібний витвір майстрів бріошної справи G.J.Bellouet, G.Paris, J.M.Perruchon. Цьому рецепту не просто багато років, а кілька сотень років, рецепт просто вдосконалювався та перероблявся під сучасне віяння кулінарії. Дуже незвичним є використання не тільки вершкового масла, а й оливкового, крім того саме тісто дуже ніжне і має консистенцію заварного тіста, ну і сама методика введення не просто олії і яєць, а емульсії та використання яєць прямо з холодильника.

На одну форму 500гр.

200гр. борошна

10гр. свіжих дріжджів

2 яйця (ХОЛОДНІ)

50гр. цукру

100гр. вершкового масла кімнатної температури

3 гр. солі

Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками.

Для емульсії:

2 яйця

50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олії і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувати і швидше нагадує заварне. Не лякаємося, все правильно. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо (я це роблю простою ложкою) у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху палочку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак, а хто ризикові ший або любить експерименти можна зварити ароматний сироп і пропитати паску - буде супер!

Паска має настільки цікавий м’якуш, що його важко описати – невагомий, ніжний, вологий. А я печу цю бріош спеціально, щоб приготувати пудинг із заварним кремом, тому що так як цей м’якуш насичується вологим кремом, що виходить просто райська насолода.

Моя порада – такі здобні вироби, з великою кількістю масла та яєць, краще залишати для під»йому не на батареї, а просто при кімнатній температурі, оскільки на батареї буде дуже тепло і масло просто розтопиться і не дасть тісту правильно підрости, а тому не вийде такої невагомості в готових виробах.

В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі:

Шоколадна паска з бананами

Паска лінива

Пасхальні тістечка

Шоколадні яйця

Неаполітанський пиріг

Канолі

Паска з білим шоколадом

Паска Пухова

Паска кремова, заварна

Шоколадний торт

Моя улюблена паска

Шоколадні тартифлетки

Міланська паска

Запечена сирна паска

Пасхальна бабка

Тетяна Хвиль

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії


Переглядів: 453


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині прощаються із загиблими ГероямиНа Рівненщині прощаються із загиблими Героями (1012)
Сьогодні Рівненщина проводжає трьох Героїв до небесного війська...
Рівне провело в останню путь Артема СупрунаРівне провело в останню путь Артема Супруна (1203)
Сьогодні Рівне прощалося із мужнім захисником України Артемом Супруном. Старший лейтенант Держприкордонслужби боронив кордони нашої країни на Запоріжжі - на передовій російсько-української війни......
У Рівному визначилися з новими назвами для 15 вулицьУ Рівному визначилися з новими назвами для 15 вулиць (907)
Пропозиції напрацювала Комісія з питань найменування міських об’єктів, встановлення пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території міста Рівне...
Рівняни перерахували аферистам майже 900 тисяч гривень за дизпаливоРівняни перерахували аферистам майже 900 тисяч гривень за дизпаливо (910)
Днями жертвами шахраїв стали двоє рівнян-підприємців. За обома фактами розпочаті кримінальні провадження...
На Рівненщині змінять час комендантської годиниНа Рівненщині змінять час комендантської години (1090)
На Рівненщині комендантська година триватиме з 23.00 до 5.00. Відповідні зміни вступають в дію з 10 травня. Таке рішення прийняла Рада оборони області сьогодні, 6 травня, розповідає начальник Рівненсь...
На Рівненщині продовжує працювати етнопаркНа Рівненщині продовжує працювати етнопарк (812)
На Рівненщині, а саме в Радивилові, продовжує працювати етнопарк "Ладомирія"...
Віталій Коваль домовився із керівниками АЗС про відпуск пального за готівкуВіталій Коваль домовився із керівниками АЗС про відпуск пального за готівку (594)
Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час робочої поїздки до Києва зустрівся із керівниками найбільших мереж АЗС в Україні...
Серед загиблих та потерпілих – 6 неповнолітніх: подробиці розслідування масштабної ДТП на РівненщиніСеред загиблих та потерпілих – 6 неповнолітніх: подробиці розслідування масштабної ДТП на Рівненщині (770)
Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.