Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (14830)

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (15020)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (13430)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (12700)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (13230)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (13190)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (13130)

Салат з оселедця та квасолі (13080)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (13080)

Американська класика - брауні (13080)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (12750)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (12880)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (12770)

Гарячий шоколад (12730)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (12500)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (12420)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (12330)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (12130)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (12120)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (9380)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Старовинна паска на оливковій емульсії
Тетяна Хвиль
13:01 29.03.2018

Старовинна паска на оливковій емульсії

Я не хочу слушать замечаний в свою сторону. Я абсолютна и совершенна. И плевать мне на ваши комплексы.

Рецептів пасок є безліч і кожен з них хороший, але є такі, які приготуєш раз і забудеш, а є такі, що печеш з року в рік і далі будеш продовжувати. У мене теж є такий, правда я не планую його викладати в записничок, оскільки весь процес займає три дні, і я сумніваюся, що це комусь потрібне. Наприклад я знаю лише одну людину, яка схоче таке повторити, та Ромашка в мій записничок не заглядає. Але є один рецепт, яким я користуюся, і скажу відверто, не тільки на свято. Це безподібний витвір майстрів бріошної справи G.J.Bellouet, G.Paris, J.M.Perruchon. Цьому рецепту не просто багато років, а кілька сотень років, рецепт просто вдосконалювався та перероблявся під сучасне віяння кулінарії. Дуже незвичним є використання не тільки вершкового масла, а й оливкового, крім того саме тісто дуже ніжне і має консистенцію заварного тіста, ну і сама методика введення не просто олії і яєць, а емульсії та використання яєць прямо з холодильника.

На одну форму 500гр.

200гр. борошна

10гр. свіжих дріжджів

2 яйця (ХОЛОДНІ)

50гр. цукру

100гр. вершкового масла кімнатної температури

3 гр. солі

Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками.

Для емульсії:

2 яйця

50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олії і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувати і швидше нагадує заварне. Не лякаємося, все правильно. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо (я це роблю простою ложкою) у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху палочку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак, а хто ризикові ший або любить експерименти можна зварити ароматний сироп і пропитати паску - буде супер!

Паска має настільки цікавий м’якуш, що його важко описати – невагомий, ніжний, вологий. А я печу цю бріош спеціально, щоб приготувати пудинг із заварним кремом, тому що так як цей м’якуш насичується вологим кремом, що виходить просто райська насолода.

Моя порада – такі здобні вироби, з великою кількістю масла та яєць, краще залишати для під»йому не на батареї, а просто при кімнатній температурі, оскільки на батареї буде дуже тепло і масло просто розтопиться і не дасть тісту правильно підрости, а тому не вийде такої невагомості в готових виробах.

В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі:

Шоколадна паска з бананами

Паска лінива

Пасхальні тістечка

Шоколадні яйця

Неаполітанський пиріг

Канолі

Паска з білим шоколадом

Паска Пухова

Паска кремова, заварна

Шоколадний торт

Моя улюблена паска

Шоколадні тартифлетки

Міланська паска

Запечена сирна паска

Пасхальна бабка

Тетяна Хвиль

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії


Переглядів: 1651


Додайте коментар:

защитный код

Рівненські школярі повертаються до очного навчанняРівненські школярі повертаються до очного навчання (510)
Під час комісії ТЕБ та НС прийнято рішення про те, щоб з 19 квітня 2021 року відновити навчальний процес у повному обсязі у закладах освіти незалежно від форми власності її здобувачами. Так, вже з пон...
У ЦНАПі Рівного надаватимуть нову послугуУ ЦНАПі Рівного надаватимуть нову послугу (2910)
У Центрі надання адміністративних послуг у місті Рівному впроваджено нову адміністративну послугу: внесення змін до дозволу на виконання будівельних робіт, виданого до 13.05.2011 року, ( щодо об’єктів...
До банківських установ Рівного надійшли кошти для виплати соціальних допомогДо банківських установ Рівного надійшли кошти для виплати соціальних допомог (2150)
7 квітня 2021 року в банківські установи та Рівненську дирекцію акціонерного товариства "Укрпошта" вже перераховано кошти для проведення виплат жителям Рівного та смт Квасилів...
Під приводом лікування доньки шахраї заволоділи понад 45 тисячами двох рівнянокПід приводом лікування доньки шахраї заволоділи понад 45 тисячами двох рівнянок (2940)
Учора, першого квітня, за однією і тою ж схемою від злочинних діянь аферистів постраждало двоє жительок обласного центру. Поліцейські застерігають не віддавати гроші невідомим особам, не перевіривши, ...
В Острозі відновлюють важливу центральну дорогуВ Острозі відновлюють важливу центральну дорогу (330)
Дорогу із двостороннім рухом, яка починається біля в’їзду в Острог та веде аж до центру міста - капітально ремонтують...
Діти села Степангород навчаються в новій школіДіти села Степангород навчаються в новій школі (3350)
Просторі коридори та яскраві класи, сучасний, а головне - безпечний заклад. Саме такою є оновлена школа в селі Степангород, що на півночі Рівненщини...
На кордоні з Білоруссю запроваджено додаткові 
тимчасові режимні обмеженняНа кордоні з Білоруссю запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження (760)
Захист державного кордону є невіддільною частиною загальнодержавної системи забезпечення національної безпеки. Прикордонники, виконуючи завдання з охорони державного кордону, діють виключно в ...
Рівненські одинадцятикласники цьогоріч звільняються від проходження ДПАРівненські одинадцятикласники цьогоріч звільняються від проходження ДПА (580)
Учні рівненських шкіл, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.