Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (11495)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (1285)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1057)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1045)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1037)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1028)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1002)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1021)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (982)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1013)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1011)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1006)

Закуска із запечених баклажанів (1001)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (981)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (996)

Ванільне морозиво з пармезаном (962)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (955)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (920)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (870)

Баклажан-кебаб в духовці (861)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Старовинна паска на оливковій емульсії
Тетяна Хвиль

13:01 29.03.2018

Старовинна паска на оливковій емульсії

Я не хочу слушать замечаний в свою сторону. Я абсолютна и совершенна. И плевать мне на ваши комплексы.

Рецептів пасок є безліч і кожен з них хороший, але є такі, які приготуєш раз і забудеш, а є такі, що печеш з року в рік і далі будеш продовжувати. У мене теж є такий, правда я не планую його викладати в записничок, оскільки весь процес займає три дні, і я сумніваюся, що це комусь потрібне. Наприклад я знаю лише одну людину, яка схоче таке повторити, та Ромашка в мій записничок не заглядає. Але є один рецепт, яким я користуюся, і скажу відверто, не тільки на свято. Це безподібний витвір майстрів бріошної справи G.J.Bellouet, G.Paris, J.M.Perruchon. Цьому рецепту не просто багато років, а кілька сотень років, рецепт просто вдосконалювався та перероблявся під сучасне віяння кулінарії. Дуже незвичним є використання не тільки вершкового масла, а й оливкового, крім того саме тісто дуже ніжне і має консистенцію заварного тіста, ну і сама методика введення не просто олії і яєць, а емульсії та використання яєць прямо з холодильника.

На одну форму 500гр.

200гр. борошна

10гр. свіжих дріжджів

2 яйця (ХОЛОДНІ)

50гр. цукру

100гр. вершкового масла кімнатної температури

3 гр. солі

Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками.

Для емульсії:

2 яйця

50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олії і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувати і швидше нагадує заварне. Не лякаємося, все правильно. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо (я це роблю простою ложкою) у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху палочку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак, а хто ризикові ший або любить експерименти можна зварити ароматний сироп і пропитати паску - буде супер!

Паска має настільки цікавий м’якуш, що його важко описати – невагомий, ніжний, вологий. А я печу цю бріош спеціально, щоб приготувати пудинг із заварним кремом, тому що так як цей м’якуш насичується вологим кремом, що виходить просто райська насолода.

Моя порада – такі здобні вироби, з великою кількістю масла та яєць, краще залишати для під»йому не на батареї, а просто при кімнатній температурі, оскільки на батареї буде дуже тепло і масло просто розтопиться і не дасть тісту правильно підрости, а тому не вийде такої невагомості в готових виробах.

В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі:

Шоколадна паска з бананами

Паска лінива

Пасхальні тістечка

Шоколадні яйця

Неаполітанський пиріг

Канолі

Паска з білим шоколадом

Паска Пухова

Паска кремова, заварна

Шоколадний торт

Моя улюблена паска

Шоколадні тартифлетки

Міланська паска

Запечена сирна паска

Пасхальна бабка

Тетяна Хвиль

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії


Переглядів: 235


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині внаслідок ДТП загинув п’ятирічний велосипедистНа Рівненщині внаслідок ДТП загинув п’ятирічний велосипедист (21)
Смертельна автопригода сталася учора, 28 вересня, о 16:32 на перехресті вулиць Заріччя і 24 Серпня...
У жовтні на Рівненщині запрацюють 296 Пунктів незламностіУ жовтні на Рівненщині запрацюють 296 Пунктів незламності (20)
Про готовність Пунктів незламності до роботи в осінньо-зимовий період розповів під час брифінгу начальник Рівненської ОВА Віталій...
В Рівненській обласній лікарні вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарівВ Рівненській обласній лікарні вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарів (26)
Для того, аби сповістити фахівців певного профілю, медичному персоналу Відділення екстреної медичної допомоги достатньо натиснути кнопку і далі сповіщення вже отримує потрібний спеціаліст на...
Проходимо гормональне дослідження безоплатноПроходимо гормональне дослідження безоплатно (27)
Аналізи крові на гормони (гормональні дослідження) показують роботу ендокринної системи...
Будівельна афера у Рівному:Будівельна афера у Рівному: (27)
перед судом постане голова житлового кооперативу, який привласнив майже 20 мільйонів гривень...
Зефір "Слива-кардамон"Зефір "Слива-кардамон" (29)
...
У Рівному чоловік біля ліцею побив школяраУ Рівному чоловік біля ліцею побив школяра (28)
Повідомлення 33-річної жительки обласного центру, що на території одного із ліцеїв у місті Рівне невідомий наніс тілесні ушкодження її 11-річному синові надійшло до поліції 22 вересня близько...
П’яним збив бабусю із двома онучками: у Вараському районі судитимуть водіяП’яним збив бабусю із двома онучками: у Вараському районі судитимуть водія (60)
46-річному обвинуваченому може загрожувати від трьох до восьми років ув’язнення із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.