Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (656)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (382)

Закуска із запечених баклажанів (386)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (374)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (353)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (330)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (329)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (318)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (304)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (292)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (302)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (301)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (301)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (285)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (279)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (279)

Баклажан-кебаб в духовці (270)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (269)

Ванільне морозиво з пармезаном (256)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (250)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Старовинна паска на оливковій емульсії
Тетяна Хвиль

13:01 29.03.2018

Старовинна паска на оливковій емульсії

Я не хочу слушать замечаний в свою сторону. Я абсолютна и совершенна. И плевать мне на ваши комплексы.

Рецептів пасок є безліч і кожен з них хороший, але є такі, які приготуєш раз і забудеш, а є такі, що печеш з року в рік і далі будеш продовжувати. У мене теж є такий, правда я не планую його викладати в записничок, оскільки весь процес займає три дні, і я сумніваюся, що це комусь потрібне. Наприклад я знаю лише одну людину, яка схоче таке повторити, та Ромашка в мій записничок не заглядає. Але є один рецепт, яким я користуюся, і скажу відверто, не тільки на свято. Це безподібний витвір майстрів бріошної справи G.J.Bellouet, G.Paris, J.M.Perruchon. Цьому рецепту не просто багато років, а кілька сотень років, рецепт просто вдосконалювався та перероблявся під сучасне віяння кулінарії. Дуже незвичним є використання не тільки вершкового масла, а й оливкового, крім того саме тісто дуже ніжне і має консистенцію заварного тіста, ну і сама методика введення не просто олії і яєць, а емульсії та використання яєць прямо з холодильника.

На одну форму 500гр.

200гр. борошна

10гр. свіжих дріжджів

2 яйця (ХОЛОДНІ)

50гр. цукру

100гр. вершкового масла кімнатної температури

3 гр. солі

Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками.

Для емульсії:

2 яйця

50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олії і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувати і швидше нагадує заварне. Не лякаємося, все правильно. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо (я це роблю простою ложкою) у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху палочку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак, а хто ризикові ший або любить експерименти можна зварити ароматний сироп і пропитати паску - буде супер!

Паска має настільки цікавий м’якуш, що його важко описати – невагомий, ніжний, вологий. А я печу цю бріош спеціально, щоб приготувати пудинг із заварним кремом, тому що так як цей м’якуш насичується вологим кремом, що виходить просто райська насолода.

Моя порада – такі здобні вироби, з великою кількістю масла та яєць, краще залишати для під»йому не на батареї, а просто при кімнатній температурі, оскільки на батареї буде дуже тепло і масло просто розтопиться і не дасть тісту правильно підрости, а тому не вийде такої невагомості в готових виробах.

В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі:

Шоколадна паска з бананами

Паска лінива

Пасхальні тістечка

Шоколадні яйця

Неаполітанський пиріг

Канолі

Паска з білим шоколадом

Паска Пухова

Паска кремова, заварна

Шоколадний торт

Моя улюблена паска

Шоколадні тартифлетки

Міланська паска

Запечена сирна паска

Пасхальна бабка

Тетяна Хвиль

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії


Переглядів: 51


Додайте коментар:

защитный код

«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая (124)
На гачок афериста потрапили двоє жителів Рівного, які віддали йому 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні...
У Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителяУ Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителя (31)
До поліції звернувся 28-річний мешканець села Рогачів та повідомив, що із гаража його господарства невідома особа викрала бензопилу, мотокосу та...
У Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедистУ Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедист (36)
Повідомлення про автопригоду у селі Малий Мидськ колишнього Костопільського району надійшло до поліції сьогодні, 29 вересня, близько 07:45 від...
Із російського полону визволили чотирьох військових з РівненщиниІз російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (292)
З 215 звільнених з полону є четверо, пов’язаних із Рівненщиною. Вони потрапили до полону з «Азовсталі»...
У Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговцяУ Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговця (50)
32-річний рівнянин перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За незаконний «бізнес» йому може загрожувати до десяти років...
Поліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в СарнахПоліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в Сарнах (55)
Повідомлення про пожежу на території приватного господарства у райцентрі надійшло до поліції вчора, 26 вересня, о 15:30. На місце події негайно виїхали усі екстрені...
Мариновані грибиМариновані гриби (36)
Настала грибна пора, тож рецепт маринованих грибів буде доречним, впевнена, що всі мають свій перевірений рецепт, але раптом захочеться спробувати щось...
“Розшир мої межі, Господи!”: підсумки місіонерської конференції “Христос є відповідь”“Розшир мої межі, Господи!”: підсумки місіонерської конференції “Христос є відповідь” (58)
Шоста місіонерська конференція “Розшир мої межі, Господи!” зібрала понад 70 учасників із сім'ями з різних регіонів України для духовного зростання, передачі досвіду у служінні, знайомства та...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.