Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17181)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2089)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1784)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1724)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1547)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Старовинна паска на оливковій емульсії
Тетяна Хвиль

13:01 29.03.2018

Старовинна паска на оливковій емульсії

Я не хочу слушать замечаний в свою сторону. Я абсолютна и совершенна. И плевать мне на ваши комплексы.

Рецептів пасок є безліч і кожен з них хороший, але є такі, які приготуєш раз і забудеш, а є такі, що печеш з року в рік і далі будеш продовжувати. У мене теж є такий, правда я не планую його викладати в записничок, оскільки весь процес займає три дні, і я сумніваюся, що це комусь потрібне. Наприклад я знаю лише одну людину, яка схоче таке повторити, та Ромашка в мій записничок не заглядає. Але є один рецепт, яким я користуюся, і скажу відверто, не тільки на свято. Це безподібний витвір майстрів бріошної справи G.J.Bellouet, G.Paris, J.M.Perruchon. Цьому рецепту не просто багато років, а кілька сотень років, рецепт просто вдосконалювався та перероблявся під сучасне віяння кулінарії. Дуже незвичним є використання не тільки вершкового масла, а й оливкового, крім того саме тісто дуже ніжне і має консистенцію заварного тіста, ну і сама методика введення не просто олії і яєць, а емульсії та використання яєць прямо з холодильника.

На одну форму 500гр.

200гр. борошна

10гр. свіжих дріжджів

2 яйця (ХОЛОДНІ)

50гр. цукру

100гр. вершкового масла кімнатної температури

3 гр. солі

Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками.

Для емульсії:

2 яйця

50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олії і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувати і швидше нагадує заварне. Не лякаємося, все правильно. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо (я це роблю простою ложкою) у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху палочку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак, а хто ризикові ший або любить експерименти можна зварити ароматний сироп і пропитати паску - буде супер!

Паска має настільки цікавий м’якуш, що його важко описати – невагомий, ніжний, вологий. А я печу цю бріош спеціально, щоб приготувати пудинг із заварним кремом, тому що так як цей м’якуш насичується вологим кремом, що виходить просто райська насолода.

Моя порада – такі здобні вироби, з великою кількістю масла та яєць, краще залишати для під»йому не на батареї, а просто при кімнатній температурі, оскільки на батареї буде дуже тепло і масло просто розтопиться і не дасть тісту правильно підрости, а тому не вийде такої невагомості в готових виробах.

В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі:

Шоколадна паска з бананами

Паска лінива

Пасхальні тістечка

Шоколадні яйця

Неаполітанський пиріг

Канолі

Паска з білим шоколадом

Паска Пухова

Паска кремова, заварна

Шоколадний торт

Моя улюблена паска

Шоколадні тартифлетки

Міланська паска

Запечена сирна паска

Пасхальна бабка

Тетяна Хвиль

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії


Переглядів: 434


Додайте коментар:

защитный код

Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (29)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (36)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (35)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...
Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян”Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян” (41)
Всі комунальні служби і підприємства міста мають орієнтуватись в першу чергу на потреби рівнян. А також створити зручні механізми співпраці. Про це заявив секретар Рівнеради, виконувач обовʼязків...
На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництвоНа Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво (38)
На Рівненщині вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг...
Рівне налагоджує співпрацю із медичними закладами ЕстоніїРівне налагоджує співпрацю із медичними закладами Естонії (38)
Сьогодні, 30 квітня, у Рівненській громаді із офіційним візитом перебувають представники клініки відновного лікування у Східно-Талліннській центральній лікарні. Естонські медики вже побували у...
Жителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштинуЖителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштину (39)
Поліцейські викрили жителів Вараського та Сарненського районів на незаконному видобутку та зберіганні...
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських містРівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (43)
Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об'єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Олександр...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.