Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Ельзаські булочки (1480)

Рівненський районний суд арештував підозрювану у вчиненні тяжких злочинів відносно чоловіка та малолітньої доньки (1410)

Дитячі сирочки "Картопля" (1380)

Рівненські аудитори виявили матеріальних та фінансових втрат на понад 26 млн грн. (1380)

Від Рівненщини до державної скарбниці надійшло понад 990 мільйонів гривень ПДВ (1370)

Квашені солодкі помідори (5510)

У Рівненській області з’явились одні із перших в країні інтерактивні бюджети шкіл (1330)

В'ялені кабачки з часником та м'ятою (1730)

У Рівненському районі поліцейський офіцер громади оперативно викрив крадія телефону (1250)

Стегенця по-єврейські (1200)

Під загрозою опалювальний сезон на Рівненщині (1180)

Із 1 жовтня монети 25 копійок та банкноти гривні старих зразків будуть вилучені з обігу (1180)

Біскотті з хрумкою скоринокю (1160)

Доки сім’я спала — зловмисник обікрав будинок у Рівненському районі (1150)

1 вересня розпочнеться навчання в усіх школах Рівненщини, крім закладів у «червоних» зонах (1140)

У Рівному власниці салону краси підпалили автомобіль (1130)

У Дубровицькому районі загинув мотоцикліст (1090)

Розбійний напад на здолбунівчанина: поліцейські встановлюють особи зловмисників (1080)

Фішболи (1070)

Тісто на пельмені, вареники, хінкалі, манти (1060)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини. Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Старовинна паска на оливковій емульсії
Тетяна Хвиль
13:01 29.03.2018

Старовинна паска на оливковій емульсії

Я не хочу слушать замечаний в свою сторону. Я абсолютна и совершенна. И плевать мне на ваши комплексы.

Рецептів пасок є безліч і кожен з них хороший, але є такі, які приготуєш раз і забудеш, а є такі, що печеш з року в рік і далі будеш продовжувати. У мене теж є такий, правда я не планую його викладати в записничок, оскільки весь процес займає три дні, і я сумніваюся, що це комусь потрібне. Наприклад я знаю лише одну людину, яка схоче таке повторити, та Ромашка в мій записничок не заглядає. Але є один рецепт, яким я користуюся, і скажу відверто, не тільки на свято. Це безподібний витвір майстрів бріошної справи G.J.Bellouet, G.Paris, J.M.Perruchon. Цьому рецепту не просто багато років, а кілька сотень років, рецепт просто вдосконалювався та перероблявся під сучасне віяння кулінарії. Дуже незвичним є використання не тільки вершкового масла, а й оливкового, крім того саме тісто дуже ніжне і має консистенцію заварного тіста, ну і сама методика введення не просто олії і яєць, а емульсії та використання яєць прямо з холодильника.

На одну форму 500гр.

200гр. борошна

10гр. свіжих дріжджів

2 яйця (ХОЛОДНІ)

50гр. цукру

100гр. вершкового масла кімнатної температури

3 гр. солі

Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками.

Для емульсії:

2 яйця

50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олії і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувати і швидше нагадує заварне. Не лякаємося, все правильно. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо (я це роблю простою ложкою) у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху палочку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак, а хто ризикові ший або любить експерименти можна зварити ароматний сироп і пропитати паску - буде супер!

Паска має настільки цікавий м’якуш, що його важко описати – невагомий, ніжний, вологий. А я печу цю бріош спеціально, щоб приготувати пудинг із заварним кремом, тому що так як цей м’якуш насичується вологим кремом, що виходить просто райська насолода.

Моя порада – такі здобні вироби, з великою кількістю масла та яєць, краще залишати для під»йому не на батареї, а просто при кімнатній температурі, оскільки на батареї буде дуже тепло і масло просто розтопиться і не дасть тісту правильно підрости, а тому не вийде такої невагомості в готових виробах.

В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі:

Шоколадна паска з бананами

Паска лінива

Пасхальні тістечка

Шоколадні яйця

Неаполітанський пиріг

Канолі

Паска з білим шоколадом

Паска Пухова

Паска кремова, заварна

Шоколадний торт

Моя улюблена паска

Шоколадні тартифлетки

Міланська паска

Запечена сирна паска

Пасхальна бабка

Тетяна Хвиль

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії


Переглядів: 130


Додайте коментар:

защитный код

У Володимирецькому районі поліцейські вилучили 45 кілограмів бурштинуУ Володимирецькому районі поліцейські вилучили 45 кілограмів бурштину (800)
Автомобіль поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили вчора, 15 вересня, близько 16 години поблизу селища Володимирець під час відпрацювань у протидії незаконному видобутку бурштину-си...
Під приводом купівлі ліків рівнянка «позичила» 600 гривеньПід приводом купівлі ліків рівнянка «позичила» 600 гривень (580)
Про те, що пенсіонерка стала жертвою шахрайки до поліції вчора, 17 вересня, близько 14:20 повідомила 59-річна жителька обласного центру...
Лобове зіткнення на РівненщиніЛобове зіткнення на Рівненщині (970)
Близько опівночі 14 вересня до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» неподалік села Ромейки Володимирецького району...
В Рівненському міському управління праці та соцзахисту населення держаудитори виявили порушенняВ Рівненському міському управління праці та соцзахисту населення держаудитори виявили порушення (800)
Ревізія охопила період з 1 січня 2018 року по 30 квітня 2020 року...
Коронавірус на Рівненщині: нові випадки та нове епідеміологічне зонуванняКоронавірус на Рівненщині: нові випадки та нове епідеміологічне зонування (990)
За попередню добу на Рівненщині виявлено 83 інфікування COVID-19...
Розбійний напад на здолбунівчанина: поліцейські встановлюють особи зловмисниківРозбійний напад на здолбунівчанина: поліцейські встановлюють особи зловмисників (1080)
Подія сталася 12 вересня, близько 21 години, на вулиці Коперника у Здолбунові, коли 32-річний місцевий житель вигулював собак...
Унаслідок ДТП у Рівному травмувалася мама з трьома малолітніми дітьмиУнаслідок ДТП у Рівному травмувалася мама з трьома малолітніми дітьми (750)
Автопригода за участю трьох авто сталася вчора, 14 вересня, близько 23 години на вулиці В’ячеслава Чорновола в обласному центрі...
Дитячі сирочки "Картопля"Дитячі сирочки "Картопля" (1380)
Прежде чем жениться, посидите вместе в пробке минимум 2 часа...

Пошук
Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.