Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:12 12.02.2018 Гоголівські млинці"Прошу покорно закусить-сказала хозяйка. Чичиков оглянулся и увидел, что на столе стояли уже грибки, пирожки, скородумки, шанишки, пряглы, блины, лепешки со всякими припеками....." Н.В. Гоголь "Мертвые души". Прийшла Масляна, а отже скоро весна, тепло, Пасха, а поки що час пекти млинці, оладки, панкейки, хоткейки, кому що подобається. Я не виняток і сьогодні буде рецепт млинців і розповідь про те, як Таня знайшла «свого» виробника м»ясних виробів. Це Тайкурівські ковбаси, на центральному ринку в «круглому» павільоні я побачила їх прилавок, «стойку взяла» миттєво – настільки по-домашньому привабливо все виглядало. Ціна теж не відлякує, середньоринкова. Мушу сказати такого сервелату я не їла ніколи! Немає домінуючого смаку спецій та сіль не забиває рецептори, а про бочок скажу, що такий ніжний не виходив навіть у мого тата. Московська і мисливські теж гідні уваги. Тепер я не побоюся купити сарделькі і буженіну і обов»язково напишу чи смачні. Ще мене підкупило те, що кожен шматочок будь-якого виробу запакований у вакуум, це безперечний плюс, оскільки по дорозі з виробництва до ринку ніхто продукції руками не торкався і ніякі собаки-коти її не облизував (вибачте за натуралізм!). І ще один важливий момент, це ні разу НЕ реклама, я просто хочу, щоб у нас було більше відповідальних виробників, які думають про споживачів, щоб наші жінки більше часу проводили з родинами, а не на кухні, і щоб ми не боялися за здоров»я своїх близьких. Я дуже сподіваюся, що хороша якість Тайкурівських ковбас залишиться не тільки на першому етапі приваблення покупців, а й у майбутньому. А тепер про млинці, млинці гоголівські, такі, що пахнуть святом і радістю, а якщо подати їх з пряними яблуками, то це буде справжня радість гурмана. На 25 млниців: Для опари: 150 мл теплого молока, 150 г борошна (просіяти), 10гр. свіжих дріжджів Для тіста: 2 яйця (розділити на білки і жовтки) 150 г борошна, 50 г масла, розтопленого 1 ст.л цукру 1ст. молока (може знадобитися більше, мені знадобилося майже два стакана) дрібка солі Для пряних яблук: 2-3 кисло-солодких яблука 25 гр.масла 50гр. цукру ванільний цукор, кориця, дрібка мускатного горіха Для опари борошно перетираємо з дріжджами, додаємо молоко, перемішуємо, накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці хвилин на 40. В готову опару додаємо жовтки, цукор, розмішуємо і додаємо борошно, вийде доволі густе тісто, тепер розводимо його молоком до потрібної консистенції. Я раджу розвести спочатку стаканом, додати акуратно збиті до стійких пік млинці і за потреби ще додати молока за потреби. Випікаємо млинці на сковорідці на середньому вогні. Для пряних яблук почистити та порізати яблука, на сковорідці розтопити масло, додати цукор, яблука і прянощі, тримати на вогні хвилин 5-7. Подавати відразу. Я думаю, що яким би ви рецептом млинців не скористалися – головне готувати все з любов»ю до тих, кому готуєш.
А це ще кілька рецептів на Масляну: Тетяна Хвиль Переглядів: 669
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |