Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24625)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3989)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3516)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3339)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3267)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3163)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3052)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3099)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3037)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2875)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Масляна... Млинці... Весна
Тетяна Хвиль

18:13 25.02.2014

Масляна... Млинці... Весна

Почався масляний тиждень. Тиждень, коли щодня печуться млинці і, обов’язково, на маслі (звідки і походить назва). У кожного дня масляного тижня є своя назва: Понеділок – зустріч. Вівторок – заігриші. Середа – лакомка. Четвер – розгул. П'ятниця - тещині вечорниці. Субота – невістчині посиденьки. Неділя - прощений день. Понеділок – зустріч.

Коли ми робили крем-чиз, я обіцяла розповісти про утилізацію сироватки. Виявляється з неї готують дуже смачні млинці. Рецепт дещо не простий, але нічого надзвичайного теж немає. Нам все під силу.

Буде потрібно 0,5 л сироватки (стільки ж і виходить з однієї порції крем-чизу). 250мл сироватки доводимо до кипіння, тим часом 2 яйця міксером збиваємо із 1ч.л. солі та 1ст.л. цукру. Не перестаючи збивати, вливаємо до яєць киплячу сироватку, слідом за нею додаємо сироватку холодну (в ній розчиняємо 0,5ч.л. соди). Тут треба бути уважним, оскільки маса дуже сильно збільшитися в об’ємі, тому миску треба взяти більшу.

В підготовану суміш поступово додаємо просіяне борошно 250гр. Все гарно вимішуємо, додаємо 2ст.л. олії. Знову все вимішуємо і можна смажити млинці.

Виходять дуже тоненькими, в дірочку, на дуже, дуже смачними. Розумію, що рецептів млинців є безліч, але можливо декому сподобається і такий.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Для економного ведення домашнього господарства сода є незамінним засобом, так як вона відрізняється ефективністю виведення плям бруду, відбілювання, вбирання неприємних запахів і додання свіжості.

При цьому, цей натуральний засіб абсолютно нетоксичний. У зв’язку з цим, соду можна застосовувати замість косметики. Прихильникам ідеї захисту навколишнього середовища сподобається той факт, що сода ні на одній тварині не тестується і нешкідлива для екології. Багато мам намагаються привчати дитину до самостійності, наприклад, вчать мити після себе посуд. Найкраще це робити саме з допомогою соди, а не хімічних миючих засобів. Це допоможе зберегти шкіру дитини і захистить її від можливих алергічних реакцій.

Ще однією перевагою соди на додаток її багатофункціональності виступає можливість брати її з собою в поїздки. Тобто замість тисячі різних баночок і колб достатньо взяти упаковку соди в похід. Такий підхід заощаджує кошти при підготовці до подорожі і, що важливіше, зменшує вагу і об’єм багажу. Залежно від того, для чого застосовується сода, вона може змішуватися з цукром, сіллю, оцтом, лимоном, зубною пастою та іншими речовинами.

Отже, сода є лугом, тобто вона здатна нейтралізувати кислоту. У зв’язку з цим її можна застосовувати при боротьбі з печією: потрібно додати половину чайної ложки в склянку води і випити. Принцип нейтралізації кислоти застосовується і в кулінарії. Можна додати дрібку соди в соус, щоб він став більш делікатним на смак.

Щоб тісто було більш пишним, в нього також рекомендується додавати по 1 чайній ложці в розрахунку на кожні 0,5 кг борошна. Сода також дозволяє скоротити час приготування таких овочів, як шпинат, квасоля та горошок або надати свіжість, аромат і натуральний колір сухим або замороженим овочам. Для цих цілей можна додавати по 1 щіпці соди на 1 літр води.

Столове срібло знову набуває блиск, якщо гарненько натерти його вологою ганчірочкою, змоченою у розчині соди. Аналогічний спосіб існує для додання блиску пляшкам, вазам, чашкам і раковинам. Якщо не вдається вивести неприємний запах з холодильника, в нього можна помістити невелику миску з 3 ст. л. соди. А при митті сміттєвого відра рекомендується споліскувати його розчином соди (1 ч. л. соди на 1 л. води). Це дозволить продезінфікувати його. Приємний запах можна додати, якщо додати до цього розчину сік лимона.

Сода — прекрасний засіб для відбілювання зубів. Навіщо переплачувати стоматолога, якщо можна отримати голлівудську посмішку за допомогою ополіскувача з 1 л. теплої води і 1 ч. л. соди. Користь соди не обмежується лише цим. Її можна застосувати замість дезодоранту. Перевагами використання соди в цих цілях виступає відсутність запаху і слідів на одязі. Крім цього, сода НЕ забиває пори. Щоб вилікувати горло, необхідно випити склянку гарячого молока з додаванням соди, ложки меду і вершкового масла.

Не обов’язково купувати різні дорогі засоби для виведення плям з килимів. Заощадити особистий бюджет можна, якщо намочити килимове покриття водою і посипати содою. Через годину килим потрібно пропилососити або вимити, протерши місця забруднення щіткою.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Масляна... Млинці... Весна

Масляна... Млинці... Весна

Масляна... Млинці... Весна


Переглядів: 1154


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (11)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (13)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (12)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (13)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (32)
...
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (14)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (32)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (57)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.