Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:23 19.02.2019 Вишневий пирігБокал шампанского превращает Елену Прекрасную,в Елену Премудрую, два бокала в Елену прикольную, а три бокала в лягушку-путешественницу Смачна випічка – це обов’язковий атрибут домашнього чаювання. Такого атмосферного, душевного чаювання, яке ще певний період згадуєш з теплотою. А в практичній Америці з домашнім пирогом ходять знайомитися із новими сусідами, причому пиріг не аби якій, а вишневий. Чому би і нам не спробувати спекти вишневий пиріг? На форму 28-30см: Тісто: 350гр. борошно 125гр. масла холодного 0,5ч.л.розпушувача 1 яйце 100гр.сметани 100гр. цукру дрібка солі Начинка: 0,5кг вишні без кісточок (НЕ розморожувати) 100гр. цукру 2ст.л. крохмалю 15гр. масла Дрібка кориці і мускатного горіха Крихти на посипку: 30гр. борошна 30гр.цукру 30гр. масла холодного
Готуємо начинку, щоб добре охолонула. Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окрему посуду. Додаємо до вишні цукор, розмішуємо і даємо сиропу википіти вдвічі, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до такого стану, щоб рідина практично вся виварилася, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в тарілку вишню і даємо повністю охолонути. Для тіста пробиваємо в блендері холодне масло з борошном, розпушувачем, сіллю і цукром (я цукор не додавала зовсім, нам так більше подобається) до утворення крихт, додаємо яйце і сметану, замішуємо тісто. Не скажу, що тісто ніжне і приємне, скоріше навпаки. Ділимо на дві частини, формуємо кульки, закриваємо в плівку і тримаємо в холодильнику 30 хвилин. Для крихт все пробиваємо блендером і зберігаємо в морозилці. Все тісто розкачуємо, одну частину викладаємо у форму, викладаємо начинку, закриваємо другою частиною тіста, бока підгортаємо. Наколюємо тісто виделкою, щоб виходила пара, посередині для цього ще можна зробити невеликий отвір. Зверху присипаємо крихтами і випікаємо при 180С 30-40 хвилин до золотистого кольору. Даємо охолонути і можна ставити чай. Я робила дві порції цього пирога – додому і «на пригостити», пиріг сподобався і там, і там. А це ще кілька рецептів пирогів: Ожиновий пиріг з кокосовим штрейзелем Мексиканській шоколадний пиріг (пісний) Перевернутий абрикосовий пиріг Сливовий пиріг з горіховою скоринкою Цільнозерновий пиріг з ягодами Тетяна Хвиль Переглядів: 1150
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |