Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3173)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2428)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2370)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2276)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2151)

Салат з оселедця та квасолі (2249)

Американська класика - брауні (2241)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2208)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2167)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2186)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2175)

Гарячий шоколад (2170)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2169)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2138)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2128)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2090)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2088)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2078)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2054)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (1826)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
SERNIK KRAKOWSKI PIERRE’A HERME
Тетяна Хвиль
11:58 17.03.2014

SERNIK KRAKOWSKI PIERRE’A HERME

Дуже полюбляю французьку випічку, особливо солодку. Дуже мені імпонує всесвітньовідомий кондитер П’єр Ерме. Я робила за його рецептами кілька тортів і всі вони були прийняті на ура.

Та я ніколи не могла би подумати, що буду пекти класику польської національної кухні за рецептом француза. І, знаєте, не пошкодувала ні секунди. Все-таки ім’я П’єра Ерме у світі кондитерів – це знак якості. А сирна випічка – це завжди смачно та корисно. Одним словом – безпрограшний варіант, як для набудень, так і на свято.

Пропорції дані на круглу форму 24см або квадратну зі стороною 20см. Спочатку готуємо пісочну основу: 125гр масла кімнатної температури збиваємо із 125гр цукрової пудри, додаємо 1 яйце та 250гр борошна. Замішуємо м’яке, еластичне тісто. А ось тут увага! Всі знають, що пісочне тісто перед початком роботи кладуть на деякий час в холодильник. А тепер спробуйте навпаки. Ділимо тісто на дві нерівні частини. Більшу кладемо у підготовлену форму і робимо дно. Меншу розкатуємо в пласт і нарізаємо смужками. І тільки тепер все ставимо у холодильник на 30 хвилин. Розігріваємо духовку до 180С°. випікаємо заготовку у формі 15 хвилин. Даємо повністю охолонути.

Тим часом робимо сирну начинку. Творог 500гр протерти через сито або, що набагато легше, пробити блендером. 50гр масла кімнатної температури збити із 125гр цукрової пудри. До цієї суміші починаємо додавати яєчні жовтки (4 шт) та протертий творог, у такій послідовності: додали один жовток, збили міксером, додали трохи творогу, знову збили міксером. І так поки не закінчиться творог та жовтки. Тоді додаємо до цієї суміші 1,5ст.л. картопляного крохмалю. Все акуратно вимішуємо.

В окремій посуді збиваємо 4 білки із 2ст.л. ванільного цукру до стійких пік.

Дуже обережно вводимо білки в творожно-яєчну суміш. Додаємо 50-100гр родзинок.

Все викладаємо у форму на випечений корж. Зверху робимо решітку із смужок сирого тіста, що були у холодильнику. Решітку змазуємо жовтком.

Ставимо у розігріту до 180С° духовку на 50-60 хвилин. Після чого духовку виключаємо і даємо сирнику повністю охолонути. Дверей не відкриваємо. Він трішки опаде всередині, але це нормально.

Робимо глазурь: на 75гр цукрової пудри беремо сік 1\2 лимона, змішуємо і обмазуємо сирник. Далі переносимо його в холодильник на ніч. А зранку маємо чудовий та поживний сніданок до кави, чаю чи молока, хто як любить. Спробувавши краківський сирник один раз, не готувати його ви вже не зможете.

Готувати легко, а готувати близьких ще й приємно!!!

Майже усі системи і органи людського організму схильні до цілющої дії родзинок. Цей сухофрукт застосовується як засіб проти недокрів’я, від лихоманки, при порушеннях травлення, при хворобах серця і нирок. Також родзинки будуть корисні людям при випаданні волосся.

Ізюм корисний при вагітності жінкам, у яких низький гемоглобін і дефіцит заліза. Недолік заліза і малий зміст гемоглобіну в крові погано позначається на живленні і розвитку плоду. Ізюм і курага прекрасне поєднання, яке значно підвищує зміст заліза в організмі при вагітності. Потреба в кальції при вагітності подвоюється, а родзинки це також прекрасне джерело цієї мінеральної речовини. Мами, які годують грудьми своїх малюків, можуть посилити прилив молока і поліпшити лактацію, включивши у своє меню блюда із змістом родзинок.

Серцево-судинна система дуже прихильно відгукується на вживання родзинок, високий вміст калію і магнію зміцнює міокард, покращує провідність імпульсів і налагоджує скорочувальну роботу серця. Ізюм значно зменшує набряки і знижує артеріальний тиск.

Олеанолева кислота в родзинках – чудовий антиоксидант і виступає в ролі пригнічувача бактерій, тому родзинки широко використовуються за наявності стоматологічних проблем.

Ізюм використовується і при захворюваннях дихальних шляхів як протикашельний засіб, а також при лікуванні бронхіту, пневмонії, фарингіті.

Позитивно впливають родзинки на шкірний покрив, подрібнені ягоди у вигляді кашки прикладають до фурункулів, використовують при лікуванні лишаю.

Корисні властивості родзинок очевидні, одна не варто забувати, що високий вміст цукрів робить цей продукт висококалорійним – 270-300 Ккал на 100 грам родзинок, тому зловживати цими сухофруктами не рекомендується. Не рекомендовано вживати родзинки людям, ожирінням, що страждає, цукровим діабетом, виразковими поразками гастродуоденальної області.

Тетяна Хвиль, Р-Р

SERNIK KRAKOWSKI PIERRE’A HERME

SERNIK KRAKOWSKI PIERRE’A HERME

SERNIK KRAKOWSKI PIERRE’A HERME


Переглядів: 309


Додайте коментар:

защитный код

Гарбузовий крем-суп з болгарським перцемГарбузовий крем-суп з болгарським перцем (436)
...
Що передбачають обмеження «червоної» зони для жителів Рівненщини?Що передбачають обмеження «червоної» зони для жителів Рівненщини? (428)
З 26 жовтня на території усієї Рівненської області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС...
Відкрите звернення працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука до громади РівненщиниВідкрите звернення працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука до громади Рівненщини (508)
Незважаючи на всі провокації, працівники закладу залишаються поза політикою і продовжують виконувати свою роботу...
Смертельний наїзд на пішохода на трасі «Київ-Чоп»: поліцейські розслідують ДТПСмертельний наїзд на пішохода на трасі «Київ-Чоп»: поліцейські розслідують ДТП (178)
Повідомлення про загиблого в автопригоді в селі Федорівка Рівненського району надійшло на спецлінію 102 учора, 26 жовтня, о 19:20...
У Рівному на будівництві стадіону травмувався чоловікУ Рівному на будівництві стадіону травмувався чоловік (98)
27 жовтня о 12:20 на спецлінію 102 надійшло повідомлення, що у приймальне відділення Рівненської міської лікарні доставили без свідомості та із численними травмами чоловіка, які він отримав на будівни...
У Рівненській області 7 лікарень безоплатно лікують інсульт за договором із НСЗУУ Рівненській області 7 лікарень безоплатно лікують інсульт за договором із НСЗУ (22)
Лікування інсульту в Україні є повністю безоплатне, адже входить у Програму медичних гарантій та є пріоритетною послугою серед інших програм ПМГ...
У Рівному підпалили авто підприємцяУ Рівному підпалили авто підприємця (78)
Повідомлення, що біля багатоповерхівки на вулиці Соборній горить автомобіль надійшло на спецлінію 102 сьогодні, 27 жовтня, о 01:10...
Рівненщина переходить у "червону" зонуРівненщина переходить у "червону" зону (171)
З 26 жовтня на території Рівненської області діятиме «червона» зона. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.