Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 17:02 27.03.2018 Пасхальна бабкаКрасивая женщина - рай для глаз, ад для ума и чистилище для карманов Я тут подумала, що вже можна викладати пасхальні рецепти, а почну я з рецепту польської пасхальної бабки. Такого плану випічку можна знайти в будь-якому супермаркеті, але мене, наприклад, завжди насторожує випічка зі строком зберігання в 6 місяців, а то й рік. Можете уявити, що там у складі? Наприклад, ця бабка нормально зберігається лише 5 днів, я перевіряла, більше просто злякалася. Дуже смачна випічка, особливістю якої є використання смальцю, дріжджів, а в результаті отримуємо не пухку здобу, а пісочний варіант смакоти. Рецепт варіативний, оскільки можна змінювати цукати на сухофрукти, горіхи, мак, кокосову стружки, можна додати заморожені ягоди або шоколадні дропси. Я робила половину порції і використовувала домашні апельсинові цукати На форму 22см: 400гр. борошно 100гр.цукру 100гр. вершкового масла 100гр. смальцю 4 яйця 100гр. цукати, сухофрукти 12гр. свіжих дріжджів дрібка солі Масло зі смальцем розтерти з цукром, додати по одному жовтки, сіль, цукати. Дріжджі розтерти з борошном, додати до масляної суміші. Білки збити в стійку піну, поступово додавати до тіста. Не чекайте пухкості, це має бути щільне, кексове тісто. Залишаємо тісто в спокої на 30 хвилин. Тоді викладаємо у форму і залишаємо ще на 30 хвилин. Випікаємо близько години при 180С, якщо буде сильно запікатися верх - прикриваємо фольгою. Готову бабку найкраще змазати розтопленим маслом і присипати цукрової пудрою, так вона краще зберігатиметься. Мені здається, що це прекрасна альтернатива магазинним ласощам, особливо на свято. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
В нашому записничку можна знайти ще й інші рецепти до пасхи, наприклад такі: Тетяна Хвиль Переглядів: 925
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |