Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:33 28.08.2017 Сливи скибочками у сиропіС точки зрения биологии, если что-нибудь вас кусает, оно, скорее всего, женского пола. Варення полюбляють майже усі, а хто просто не любить варення, згадує про нього пізньої осені, коли за вікном розривається вітер і ніяк не вщухає дощ і хочеться тепла, душевної компанії з пузатим чайником на столі, ароматною булкою і запашним варенням. О, тепер варення точно люблять всі, головне не полінуватися влітку. Ну а поки на ринку можна купити сливи, пропоную варння зі слив, а точніше сливи дольками, до чаю – те, що треба. На 4 0,5 л банки і трошки залишиться на пробу: 1,5 кг слив 700 гр. -1 кг цукру (залежить від того, якої густини сироп ви хочете, чим більше цукру, тим густіший) 1 ст.л. соди на 1 л води (мені знадобилося 1,5 л води) Для початку сливи миємо, звільняємо від кісточок. Соду розводимо у звичайній воді з-під крану, заливаємо сливи і залишаємо на добу. За добу сливи добре промиваємо. Цей крок для того, щоб ущільнити м»якоть сливи, щоб у процесі варки вона зберігала форму, у нас в рецепті ж заявлені дольки! Це буде зрозуміло на дотик. Сливи засипаємо цукром і залишаємо, щоб пустився сік, у мені це зайняло годин 7. Тоді каструлю зі сливами і соком ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо 5 хвилин. НЕ ПОМІШУЄМО! Каструлю зняли в огню і дали повністю охолонути, потім знову до кипіння і 5 хвилин на вогні, повністю охолодили. Так робимо ще раз, і тепер можна помішати ложкою. Гаряче варення розливаємо в стерилізовані банки, зберігаємо у темному місці. Сливи з сиропу швидше нагадують цукати, тому діапазон використання значно зростає, все залежить від вас і вашої фантазії. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно! Це ще кілька рецептів варення і джемів: Тетяна Хвиль Переглядів: 871
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |