Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:27 12.06.2019 Відривний хліб з ароматним маслом і сиромЯ напевно найбільший прокрастинатор нашого міста. У мене стільки фоток до нових сезонних рецептів, а я все не можу перекинути їх на комп, щось тягну, вигадую якісь інші завдання, одним словом – капець! Тому сьогодні рецепт і фото з моїх запасів. Картопляний хліб варто спекти для вечірки, для виїзду на природу, або просто у вихідний побалувати своїх рідних. Вся справа в тому, що такій хліб краще «приговорити» відразу, наступного дня він мені не дуже сподобався, а ось ледь теплим, під холодне молоко, і байдуже, що після молока мала ангіну, зате хліб класний! На 6-8 порцій, форма 20-22см діаметром: 0,5кг картоплі (не молодої) Сіль Для тіста: 190мл молока 40гр. масла 0,5ст.л.цукру 1яйце (велике) 350гр.борошна 10гр. свіжих дріжджів 1ч.л.солі Для ароматизованої олії: 50мл оливкової олії Пучок пряних трав за смаком: петрушка, кріп, базилік, розмарин грам 100 твердого сиру, в ідеалі пармезану (за бажанням) 3-4 зубчики часнику Для тіста половину молока підігріваємо з маслом так, щоб масло розтало, додаємо залишок молока, щоб збити температуру. Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молочну суміш, просіюємо борошно, вибиваємо яйце, додаємо сіль і замішуємо тісто. Залишаємо в теплому місці на 1-1,5години. Тим часом запікаємо картоплю, чистимо, розминаємо, присолюємо злегка. Як трішки охолоне, додаємо до тіста і вимішуємо. Для масла: зелень подрібнити, часник пропустити через прес, все змішати олією. З тіста формуємо кульки завбільшки з грецькій горіх, обмакуємо в масло і викладаємо у форму. Наповнену форму залишаємо на 30 хвилин і ставимо в духовку при 200С на 30-40 хвилин. Готовий хліб щедро присипаємо тертим сиром (я пересипала кульки з тіста). А це ще трохи хліба:
Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана Тетяна Хвиль Переглядів: 630
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |