Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24547)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3965)

Ванільне морозиво з пармезаном (3512)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3495)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3317)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3293)

Закуска із запечених баклажанів (3247)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3241)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3224)

Баклажан-кебаб в духовці (3114)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3159)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3138)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3032)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3080)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3011)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2962)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2918)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3011)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2973)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2854)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Country French Bread
Тетяна Хвиль

16:11 19.04.2018

Country French Bread

Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!

Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті.

На 1 хліб, приблизно 750 гр.:

Для закваски:

16гр. стартера (материнської закваски)

70гр. пшеничного борошна

70гр. води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин).

Для опари:

Вся закваска

122 гр. води

122гр. пшеничного борошна

Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години.

Для тіста:

Вся опара

190гр. води

368гр. пшеничного борошна

11гр.солі

Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо.

Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати.

Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи.

Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години.

Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це ще трохи хлібчика:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана

Швейцарській хліб

Вермонтській хліб

Тетяна Хвиль

Country French Bread

Country French Bread

Country French Bread


Переглядів: 1057


Додайте коментар:

защитный код

У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (52)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (21)
...
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (51)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (56)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського районуНезаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського району (49)
Учора, 25 червня, близько 05:10 до поліції надійшло повідомлення про стрільбу на вулиці у селі Золотолин Костопільської...
ДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажиркаДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажирка (53)
Автопригода сталася вчора, 25 червня, близько 20 години у селі Рудка....
Салат з полуницею та зернистим сиромСалат з полуницею та зернистим сиром (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.