Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:11 19.04.2018 Country French BreadЯ на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!! Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті. На 1 хліб, приблизно 750 гр.: Для закваски: 16гр. стартера (материнської закваски) 70гр. пшеничного борошна 70гр. води Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин). Для опари: Вся закваска 122 гр. води 122гр. пшеничного борошна Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години. Для тіста: Вся опара 190гр. води 368гр. пшеничного борошна 11гр.солі Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо. Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати. Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи. Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години. Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Ну а це ще трохи хлібчика: Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана Тетяна Хвиль Переглядів: 700
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |