Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24627)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3989)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3517)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3341)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3268)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3164)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3053)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3099)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3038)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2876)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Country French Bread
Тетяна Хвиль

16:11 19.04.2018

Country French Bread

Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!

Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті.

На 1 хліб, приблизно 750 гр.:

Для закваски:

16гр. стартера (материнської закваски)

70гр. пшеничного борошна

70гр. води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин).

Для опари:

Вся закваска

122 гр. води

122гр. пшеничного борошна

Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години.

Для тіста:

Вся опара

190гр. води

368гр. пшеничного борошна

11гр.солі

Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо.

Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати.

Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи.

Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години.

Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це ще трохи хлібчика:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана

Швейцарській хліб

Вермонтській хліб

Тетяна Хвиль

Country French Bread

Country French Bread

Country French Bread


Переглядів: 1073


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (23)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (22)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (23)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (24)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (23)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (35)
...
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (34)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (59)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.