Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (5866)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (3362)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (3322)

Салат з оселедця та квасолі (3260)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (3042)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (3192)

Гарячий шоколад (3159)

Американська класика - брауні (3145)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (3078)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (3085)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (3079)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (3058)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (3044)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (3037)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (3016)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2987)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2908)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2914)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2846)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2762)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
Country French Bread
Тетяна Хвиль

16:11 19.04.2018

Country French Bread

Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!

Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті.

На 1 хліб, приблизно 750 гр.:

Для закваски:

16гр. стартера (материнської закваски)

70гр. пшеничного борошна

70гр. води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин).

Для опари:

Вся закваска

122 гр. води

122гр. пшеничного борошна

Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години.

Для тіста:

Вся опара

190гр. води

368гр. пшеничного борошна

11гр.солі

Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо.

Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати.

Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи.

Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години.

Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це ще трохи хлібчика:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана

Швейцарській хліб

Вермонтській хліб

Тетяна Хвиль

Country French Bread

Country French Bread

Country French Bread


Переглядів: 434


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині прощаються із загиблими ГероямиНа Рівненщині прощаються із загиблими Героями (1012)
Сьогодні Рівненщина проводжає трьох Героїв до небесного війська...
Рівне провело в останню путь Артема СупрунаРівне провело в останню путь Артема Супруна (1203)
Сьогодні Рівне прощалося із мужнім захисником України Артемом Супруном. Старший лейтенант Держприкордонслужби боронив кордони нашої країни на Запоріжжі - на передовій російсько-української війни......
У Рівному визначилися з новими назвами для 15 вулицьУ Рівному визначилися з новими назвами для 15 вулиць (907)
Пропозиції напрацювала Комісія з питань найменування міських об’єктів, встановлення пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території міста Рівне...
Рівняни перерахували аферистам майже 900 тисяч гривень за дизпаливоРівняни перерахували аферистам майже 900 тисяч гривень за дизпаливо (910)
Днями жертвами шахраїв стали двоє рівнян-підприємців. За обома фактами розпочаті кримінальні провадження...
На Рівненщині змінять час комендантської годиниНа Рівненщині змінять час комендантської години (1090)
На Рівненщині комендантська година триватиме з 23.00 до 5.00. Відповідні зміни вступають в дію з 10 травня. Таке рішення прийняла Рада оборони області сьогодні, 6 травня, розповідає начальник Рівненсь...
На Рівненщині продовжує працювати етнопаркНа Рівненщині продовжує працювати етнопарк (812)
На Рівненщині, а саме в Радивилові, продовжує працювати етнопарк "Ладомирія"...
Віталій Коваль домовився із керівниками АЗС про відпуск пального за готівкуВіталій Коваль домовився із керівниками АЗС про відпуск пального за готівку (594)
Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час робочої поїздки до Києва зустрівся із керівниками найбільших мереж АЗС в Україні...
Серед загиблих та потерпілих – 6 неповнолітніх: подробиці розслідування масштабної ДТП на РівненщиніСеред загиблих та потерпілих – 6 неповнолітніх: подробиці розслідування масштабної ДТП на Рівненщині (770)
Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людей...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.