Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17763)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2293)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2188)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1929)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1929)

Ванільне морозиво з пармезаном (1886)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1889)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1881)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1853)

Закуска із запечених баклажанів (1831)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1824)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1789)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1785)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1749)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1744)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1751)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1675)

Баклажан-кебаб в духовці (1674)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1645)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1640)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Country French Bread
Тетяна Хвиль

16:11 19.04.2018

Country French Bread

Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!

Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті.

На 1 хліб, приблизно 750 гр.:

Для закваски:

16гр. стартера (материнської закваски)

70гр. пшеничного борошна

70гр. води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин).

Для опари:

Вся закваска

122 гр. води

122гр. пшеничного борошна

Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години.

Для тіста:

Вся опара

190гр. води

368гр. пшеничного борошна

11гр.солі

Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо.

Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати.

Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи.

Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години.

Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це ще трохи хлібчика:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана

Швейцарській хліб

Вермонтській хліб

Тетяна Хвиль

Country French Bread

Country French Bread

Country French Bread


Переглядів: 423


Додайте коментар:

защитный код

Жителя Рівненського району викрили на незаконному зберіганні наркотиківЖителя Рівненського району викрили на незаконному зберіганні наркотиків (43)
Інформацію про протиправну діяльність 39-річного чоловіка отримав поліцейський офіцер Здолбунівської...
На Рівненщині поліцейські затримали посадовця на хабаріНа Рівненщині поліцейські затримали посадовця на хабарі (42)
Неправомірну вигоду фігурант отримав двома траншами: спочатку — тисячу доларів США, а днями під час отримання трьох тисяч його затримали...
Де працюватиме виїзна бригада Рівненського обласного протипухлинного центру в червніДе працюватиме виїзна бригада Рівненського обласного протипухлинного центру в червні (45)
Цього місяця мобільна бригада фахівців Рівненського обласного протипухлинного центру працюватиме в...
У Рівного нове місто-партнер у ШвеціїУ Рівного нове місто-партнер у Швеції (41)
Рівне отримало ще одного потужного партнера у Європі! Ним стало швецьке місто Лунд...
Унаслідок ДТП загинув житель Рівненського районуУнаслідок ДТП загинув житель Рівненського району (40)
Дорожньо-транспортна пригода сталася орієнтовно о 19 годині вчора, 13 червня, неподалік села Деражне...
ВафліВафлі (48)
...
Рівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраціРівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраці (43)
Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян в рамках візиту до міста Берлін, провів зустріч зі своєю колегою - мером Панкова пані Корделією...
Віктор Шакирзян взяв участь у Міжнародній конференції з питань відновлення УкраїниВіктор Шакирзян взяв участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (57)
Консолідація сталої міжнародної підтримки для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України – це мета Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.