Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (1183)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (744)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (672)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (663)

Закуска із запечених баклажанів (651)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (642)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (633)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (607)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (613)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (609)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (609)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (605)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (601)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (598)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (574)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (579)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (547)

Ванільне морозиво з пармезаном (543)

Баклажан-кебаб в духовці (512)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Country French Bread
Тетяна Хвиль

16:11 19.04.2018

Country French Bread

Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!

Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті.

На 1 хліб, приблизно 750 гр.:

Для закваски:

16гр. стартера (материнської закваски)

70гр. пшеничного борошна

70гр. води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин).

Для опари:

Вся закваска

122 гр. води

122гр. пшеничного борошна

Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години.

Для тіста:

Вся опара

190гр. води

368гр. пшеничного борошна

11гр.солі

Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо.

Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати.

Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи.

Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години.

Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це ще трохи хлібчика:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана

Швейцарській хліб

Вермонтській хліб

Тетяна Хвиль

Country French Bread

Country French Bread

Country French Bread


Переглядів: 126


Додайте коментар:

защитный код

Рівненські волонтери передали ЗСУ черговий реанімобільРівненські волонтери передали ЗСУ черговий реанімобіль (28)
Напередодні, рівненські волонтери передали автомобіль для воїнів 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа...
Допомагала по господарству та обікрала: на Сарненщині жінка поцупила заощадження пенсіонеркиДопомагала по господарству та обікрала: на Сарненщині жінка поцупила заощадження пенсіонерки (30)
Поліцейські встановили, що до вказаного злочину причетна 24-річна жителька села Карасин, яка 22 січня ще й вкрала коня у односельця. За останнім фактом слідчі Сарненського РВП уже повідомили їй про...
Рівненські волонтери не зупиняються допомагати медичним закладамРівненські волонтери не зупиняються допомагати медичним закладам (44)
Від початку війни Рівненщина прийняла більше двадцяти тисяч вимушено переселених людей, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російського...
На Сарненщині мотоцикліст-правопорушник пропонував хабара поліцейськимНа Сарненщині мотоцикліст-правопорушник пропонував хабара поліцейським (36)
Мотоцикліста-правопорушника інспектори СРПП виявили неподалік блокпоста на автодорозі між населеними пунктами Остки та Будки-Сновидовицькі колишнього Рокитнівського...
Рівненський військовий госпіталь отримав медичні засоби для лікування поранених українських воїнівРівненський військовий госпіталь отримав медичні засоби для лікування поранених українських воїнів (42)
Рівненський військовий госпіталь, по праву, вважається одним з кращих військових медзакладів в Україні. Адже щодня надає висококваліфіковану допомогу сотням поранених українських...
Троє жінок та малолітня дитина постраждали в ДТП у Рівненському районіТроє жінок та малолітня дитина постраждали в ДТП у Рівненському районі (48)
Повідомлення про автопригоду з травмованими у селі Ільпінь колишнього Здолбунівського району надійшло до поліції вчора, 31 січня, о...
У Рівненському районі під колесами авто загинула пенсіонеркаУ Рівненському районі під колесами авто загинула пенсіонерка (46)
ДТП сталася вчора близько 19 години у селі Колоденка на вулиці Рівненській...
На Рівненщині розпочався обмін старих лампочок на енергозберігаючіНа Рівненщині розпочався обмін старих лампочок на енергозберігаючі (52)
Проєкт стартував із обласного центру. Відтак, у відділеннях Укрпошта Рівного можна замінити 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.