Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:23 25.01.2018 Вермонтській хліб - Vermont Sourdough Jeffrey HamelmanЯ как шампанское, могу быть игривой, а могу и в голову дать... Моє бажання готувати пішло геть, разом із зимовими святами, єдине, що я роблю постійно – печу печиво для своєї цукерочки, вона його любить, але за принципом – новий день – нове печиво, тому рецептів печива та іншої випічки для дітей багато, ось і будемо ділитися. Та сьогодні хліб, пишний, ароматний і дуже смачний, хоча хліб не смачним не буває, особливо на заквасці. Це вермонтській хліб, я його називаю музикальним, оскільки відразу після духовки він так гарно потріскує-співає, що просто диво. А ще плюсом цього рецепту є те, що для замісу можна не використовувати потужний міксер чи комбайн, прекрасно можна впоратися і руками. На дві булки хліба приблизно 750 гр.: Для підкормки: 1ч.л. стартера (материнської закваски) 2ч.л.пшеничного борошна 2ч.л.води Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 6-8 годин. Для закваски: Вся підкормка 150гр. пшеничного борошна 188гр. води Для тіста: 750гр. пшеничного борошна Вся закваска 100гр. житнього борошна 460гр.води 19 гр. солі (я беру половину) Для закваски змішуємо підкормку з борошном та водою і залишаємо на 16 годин при кімнатній температурі. Готову закваску змішуємо з водою, додаємо житнє борошно, пшеничне і замішуємо тісто хвилини 2. Накриваємо рушником і залишаємо для 20-30 хвилин для аутолізу. Тоді додамо сіль і вимішуємо ще хвилин 5. Тісто викладаємо в миску і залишаємо на 2,5 години для ферментації. Через 50 хвилин тісто треба розтягнути і скласти кілька раз. З готового тіста формуємо буханці хліба і викладаємо у корзинки швом до верху. Гарно присипаємо борошном і корзинки і хліб. Замість корзинок можна взяти звичайну миску і звичайний рушник. Рушник дуже щедро присипаємо борошном і викладаємо в миску і на рушник викладаємо хліб. Даємо хлібу відпочити 2-3 години, перевіряємо готовність так – злегка натискаємо на тісто пальцем – слід має помаленьку вирівнятися. Хліб випікаємо 20 хвилин при 250С з парою, потім пар прибираємо, зменшуємо температуру до 220С і печемо ще 30 хвилин. Готовий хліб при постукуванні видає дзвінкий звук. Охолоджуємо на решітці. Ну про свіжий хліб і сказати-то щось важко – це просто смачно, а домашній хліб ще й корисно!!! Ну а це кілька рецептів хліба з нашого записничка: Тетяна Хвиль Переглядів: 1015
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |