Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3492)

Торт "Жіночі примхи" (4156)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2312)

У Рівному побили директора ринку (1953)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2076)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1509)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1300)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1510)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1198)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1315)

Лінива капуста (рецепты) (7524)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1386)

На Рівненщині брат зарізав брата (1345)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1380)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1377)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1300)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1280)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1107)

Небезпека для маленьких рівнян (1115)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1235)

#Рецепти
Вермонтській хліб - Vermont Sourdough Jeffrey Hamelman
Тетяна Хвиль
12:23 25.01.2018

Вермонтській хліб - Vermont Sourdough Jeffrey Hamelman

Я как шампанское, могу быть игривой, а могу и в голову дать...

Моє бажання готувати пішло геть, разом із зимовими святами, єдине, що я роблю постійно – печу печиво для своєї цукерочки, вона його любить, але за принципом – новий день – нове печиво, тому рецептів печива та іншої випічки для дітей багато, ось і будемо ділитися. Та сьогодні хліб, пишний, ароматний і дуже смачний, хоча хліб не смачним не буває, особливо на заквасці. Це вермонтській хліб, я його називаю музикальним, оскільки відразу після духовки він так гарно потріскує-співає, що просто диво. А ще плюсом цього рецепту є те, що для замісу можна не використовувати потужний міксер чи комбайн, прекрасно можна впоратися і руками.

На дві булки хліба приблизно 750 гр.:

Для підкормки:

1ч.л. стартера (материнської закваски)

2ч.л.пшеничного борошна

2ч.л.води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 6-8 годин.

Для закваски:

Вся підкормка

150гр. пшеничного борошна

188гр. води

Для тіста:

750гр. пшеничного борошна

Вся закваска

100гр. житнього борошна

460гр.води

19 гр. солі (я беру половину)

Для закваски змішуємо підкормку з борошном та водою і залишаємо на 16 годин при кімнатній температурі.

Готову закваску змішуємо з водою, додаємо житнє борошно, пшеничне і замішуємо тісто хвилини 2. Накриваємо рушником і залишаємо для 20-30 хвилин для аутолізу. Тоді додамо сіль і вимішуємо ще хвилин 5. Тісто викладаємо в миску і залишаємо на 2,5 години для ферментації. Через 50 хвилин тісто треба розтягнути і скласти кілька раз.

З готового тіста формуємо буханці хліба і викладаємо у корзинки швом до верху. Гарно присипаємо борошном і корзинки і хліб. Замість корзинок можна взяти звичайну миску і звичайний рушник. Рушник дуже щедро присипаємо борошном і викладаємо в миску і на рушник викладаємо хліб. Даємо хлібу відпочити 2-3 години, перевіряємо готовність так – злегка натискаємо на тісто пальцем – слід має помаленьку вирівнятися.

Хліб випікаємо 20 хвилин при 250С з парою, потім пар прибираємо, зменшуємо температуру до 220С і печемо ще 30 хвилин. Готовий хліб при постукуванні видає дзвінкий звук. Охолоджуємо на решітці.

Ну про свіжий хліб і сказати-то щось важко – це просто смачно, а домашній хліб ще й корисно!!!

Ну а це кілька рецептів хліба з нашого записничка:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Швейцарській хліб

Тетяна Хвиль

Вермонтській хліб - Vermont Sourdough Jeffrey Hamelman

Вермонтській хліб - Vermont Sourdough Jeffrey Hamelman

Вермонтській хліб - Vermont Sourdough Jeffrey Hamelman

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 418

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині почнуть штрафувати паліївНа Рівненщині почнуть штрафувати паліїв (760)
Сьогодні відбувся брифінг, щодо ситуації пожеж в природних екосистемах Рівненської області....
Завтра у Рівному знову ярмаркуватимутьЗавтра у Рівному знову ярмаркуватимуть (448)
Завтра, 13 жовтня, у Рівному відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Тут аграрії торгуватимуть різноманітною продукцією...
На Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванніНа Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванні (245)
Повідомлення про те, що до лікарні із вогнепальним пораненням госпіталізували 43-річного жителя Вараша до поліції надійшло 21 жовтня о 18.30....
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1198)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
На Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедистНа Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедист (195)
Дорожньо-транспортна пригода сталася учора, 19 жовтня, близько 14:30 у селі Дубляни, Демидівського району....
Де у Рівному перекриватимуть дороги?Де у Рівному перекриватимуть дороги? (268)
Увага учасникам дорожнього руху! 14 жовтня у місті Рівному буде призупинено рух транспортних засобів...
На Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходівНа Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходів (156)
Перетинаючи проїзну частину у невстановленому місці, учора, 17 жовтня у Рівненському та Здолбунівському районах травмувалося двоє пішоходів. Поліцейські звертають увагу учасників дорожнього руху на су...
Фокачча на яблучному соціФокачча на яблучному соці (33)
Я вообще баба рисковая: врать люблю, а бегать не умею...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.