Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:36 08.11.2017 Швейцарський хлібНикак не могу понять – я красивая умница или умная красавица? Черговий рецепт не чергового хліба. Дуже просто, дуже-дуже. Єдиний момент – в цьому рецепті додаються дріжджі - 0,5 гр., відміряти таку вагу непросто, але можливо, за розміром це буде шматочок з гречане зернятко. Хліб смачний, без кислинки, з великими порами. Дуже гарно підіймається в духовці і взагалі зручний у приготуванні. Дуже рекомендую. На 1 велику булку приблизно 800гр. Для закваски: 7 гр. материнської закваски 101гр. води 85 гр. борошна (я брала житнє) Для тіста: вся заквска 309гр. води 485гр. борошна пшеничного 8 гр. солі Для закваски все змішуємо, накриваємо плівкою і лишаємо на 12 годин. Для тіста змішуємо закваску з водою, додаємо сіль і просіяне борошно, замішуємо тісто протягом 20 хвилин руками і 10 хвилин міксером. Даємо відпочити дві години. Через 45 хвилин і 90 тісто треба кілька разів скласти у вигляді конверта. Готове тісто викладаємо в корзину і даємо відпочити ще 2,5-3 години. Випікаємо при 250С 20 хвилин з парою (на дно духовки ставимо миску з гарячою водою), і 30 хвилин при 220С. Готовий хліб повністю охолоджуємо. Не лінуйтеся – домашній хліб – це завжди маленьке домашнє свято! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Ну а це кілька рецептів хліба з нашого записничка: Тетяна Хвиль Переглядів: 762
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |