Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:56 04.07.2017 Хліб Дарницький— Коньячок в театр можно принести с собой в бутылочке из-под "Активии". Она не прозрачная. — Сразу видно, что вы заядлый театрал Цей хліб вже давно є фаворитом моєї родини. Він подобається всім, хто його пробує. Він дуже смачний та ароматний, а у виконанні настільки простий та зручний, що тільки заради цього рецепту варто викормити закваску. Так, хліб на заквасці, але прочитайте рецепт, щоб зрозуміти – це просто і дуже корисно. Всі фото зроблені за загальними рекомендаціями щодо випічки такого роду, але нижче я напишу, як спростити і покращити всю процедуру. І ще один момент, так як цей хліб їсть моя дочка, то мед я замінюю на цукор (на фото саме мед), і різниця лише в тому, що немає аромату меду. На булку вагою приблизно 750гр. Для закваски: 100гр.житнього борошна 100гр. води 2ст.л.материнської закваски Для хлібу: Вся закваска 200гр.пшеничного борошна 1 сорту (беру вищого) 120гр.житнього борошна 230гр.води 1ст.л.меду (краще брати гречаний, він більш ароматний) 1ст.л.олії 1ч.л.солі під ніж Для закваски просіяти борошно в миску, додати воду і закваску, розмішати, затягнути плівкою і залишити при кімнатній температурі на 16 годин. Це краще робити звечора. До готової закваски додаємо два види просіяного борошна, воду, сіль, мед, олію перемішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Форму простелюємо папером для випічки, викладаємо тісто, змочуємо столову ложку у холодній воді і згладжуємо тісто. Даємо підійти, поки тісто не збільшиться вдвічі, це займає 2-4 годин, в залежності від температури, при якій підходить тісто. Випікаємо при 250С 20 хвилин, тоді зменшуємо температуру до 200 і печемо ще 40 хвилин. Готовий хліб охолоджуємо щонайменше годину, але краще охолодити його повністю. Я трішки зпростила собі роботу, тому закваску просто розмішую у воді, а тоді додаю борошно (так роблю з усім хлібом на заквасці), вона підходить, тоді у ту ж миску додаю воду, цукор, сіль, олію і тільки тоді борошно, і розмішую я тісто не за допомогою комбайна, а просто ложкою. Якщо використовуєте гречаний мед, то дуже рекомендую додати кілька зерен розтертого коріандру, кмину і чорного перцю – отримаєте щось неймовірне. Такий хліб ви не купите ніде, тому що хліб, який в нас продають під виглядом заквасочного, насправді має деякий процент дріжджів (до 40%), а сама закваска промислового виробництва. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Ну це ще кілька варіантів хлібу і хлібобулочних виробів з нашого записничка: Тетяна Хвиль Переглядів: 1035
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |