Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24544)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3964)

Ванільне морозиво з пармезаном (3511)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3494)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3316)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3290)

Закуска із запечених баклажанів (3247)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3241)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3223)

Баклажан-кебаб в духовці (3113)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3158)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3136)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3032)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3079)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3011)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2962)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2917)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3010)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2972)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2854)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Хліб Дарницький
Тетяна Хвиль

10:56 04.07.2017

Хліб Дарницький

— Коньячок в театр можно принести с собой в бутылочке из-под "Активии". Она не прозрачная. — Сразу видно, что вы заядлый театрал

Цей хліб вже давно є фаворитом моєї родини. Він подобається всім, хто його пробує. Він дуже смачний та ароматний, а у виконанні настільки простий та зручний, що тільки заради цього рецепту варто викормити закваску. Так, хліб на заквасці, але прочитайте рецепт, щоб зрозуміти – це просто і дуже корисно. Всі фото зроблені за загальними рекомендаціями щодо випічки такого роду, але нижче я напишу, як спростити і покращити всю процедуру. І ще один момент, так як цей хліб їсть моя дочка, то мед я замінюю на цукор (на фото саме мед), і різниця лише в тому, що немає аромату меду.

На булку вагою приблизно 750гр.

Для закваски:

100гр.житнього борошна

100гр. води

2ст.л.материнської закваски

Для хлібу:

Вся закваска

200гр.пшеничного борошна 1 сорту (беру вищого)

120гр.житнього борошна

230гр.води

1ст.л.меду (краще брати гречаний, він більш ароматний)

1ст.л.олії

1ч.л.солі під ніж

Для закваски просіяти борошно в миску, додати воду і закваску, розмішати, затягнути плівкою і залишити при кімнатній температурі на 16 годин. Це краще робити звечора.

До готової закваски додаємо два види просіяного борошна, воду, сіль, мед, олію перемішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Форму простелюємо папером для випічки, викладаємо тісто, змочуємо столову ложку у холодній воді і згладжуємо тісто. Даємо підійти, поки тісто не збільшиться вдвічі, це займає 2-4 годин, в залежності від температури, при якій підходить тісто.

Випікаємо при 250С 20 хвилин, тоді зменшуємо температуру до 200 і печемо ще 40 хвилин. Готовий хліб охолоджуємо щонайменше годину, але краще охолодити його повністю.

Я трішки зпростила собі роботу, тому закваску просто розмішую у воді, а тоді додаю борошно (так роблю з усім хлібом на заквасці), вона підходить, тоді у ту ж миску додаю воду, цукор, сіль, олію і тільки тоді борошно, і розмішую я тісто не за допомогою комбайна, а просто ложкою.

Якщо використовуєте гречаний мед, то дуже рекомендую додати кілька зерен розтертого коріандру, кмину і чорного перцю – отримаєте щось неймовірне. Такий хліб ви не купите ніде, тому що хліб, який в нас продають під виглядом заквасочного, насправді має деякий процент дріжджів (до 40%), а сама закваска промислового виробництва.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну це ще кілька варіантів хлібу і хлібобулочних виробів з нашого записничка:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабата

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Тетяна Хвиль

Хліб Дарницький

Хліб Дарницький

Хліб Дарницький


Переглядів: 1592


Додайте коментар:

защитный код

У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (51)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (49)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (17)
...
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (55)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського районуНезаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського району (48)
Учора, 25 червня, близько 05:10 до поліції надійшло повідомлення про стрільбу на вулиці у селі Золотолин Костопільської...
ДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажиркаДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажирка (52)
Автопригода сталася вчора, 25 червня, близько 20 години у селі Рудка....
Салат з полуницею та зернистим сиромСалат з полуницею та зернистим сиром (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.