Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3492)

Торт "Жіночі примхи" (4156)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2312)

У Рівному побили директора ринку (1952)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2076)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1509)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1300)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1509)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1198)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1314)

Лінива капуста (рецепты) (7509)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1386)

На Рівненщині брат зарізав брата (1345)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1380)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1377)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1300)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1280)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1106)

Небезпека для маленьких рівнян (1115)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1235)

#Рецепти
Люля-кебаб
Тетяна Хвиль
14:54 26.04.2018

Люля-кебаб

- Девушка, а я абсолютно свободен! - Нет, давайте-ка уточним: свободен или никому не нужен?

Впродовж теми пікніків-шашликів-маївок не можу не нагадати одну страву, яка ідеально підходить до цієї пори. Це люля-кебаб. Смачний, ніжний, соковитий, швидкий в приготуванні, його, на мій погляд, неможливо перетримати на вогні як шашлик чи стейки, ну і не можна не згадати, що м»ясо для фаршу все-такі дешевше ніж для шашлику, не кажучи вже про стейки (особливо в Метро- там від цін волосся сивіє). Як у кожної господині на Україні свій рецепт борщу, так само на Кавказі – свій рецепт фаршу для люля. Хочеться поділитися своїм. По-перше - для фаршу я беру м»ясну підчеревину і, відповідно, вже не додаю сало, по-друге – у фарш не додаю сиру цибулю і взагалі будь-якої рідини, щоб м»ясна частина фаршу не висмажувалася, а тільки сальна, так кебаби гарантовано залишаться соковитими ы гарно приєднаються до шампура, по-третє – до такого жирного фаршу варто додати трохи цукру, щоб зняти зайву «сальність» у смаку.

На 4 порції:

600гр.фаршу жирного

1ч.л. сушеного часнику

1 ч.л. сушеної цибулі

1ч.л. солі

0,5ч.л. цукру

1ч.л.солодкої паприки

0,5ч.л. сумаху

І дрібка сушеної м»яти для «кавказького» аромату

Дуже холодна вода за змочування рук при вимішуванні фаршу

Гаряча вода при формуванні люля

У фарш (найкраще свіжий, а не морожений) додаємо всі спеції та приправи і вимішуємо. Вимішуємо довго, хвилин 10-15, постійно змочуємо руки в дуже холодній воді і періодично фарш відбиваємо. В результаті маємо отримати пастоподібний фарш, як на сосиски. Відправляємо на годину-другу в холодильник. Тепер є два варіанти: накручуємо фарш на шампури (обов»язково плаский, з і ншого буде падати), руки змочуємо в гарячій воді, робимо щільні ковбаски. Я обрала для себе лінивий варіант – роблю ковбаски, але кладу їх на решітку.

Смажимо на сильному вогні. Готовий люля легко зрушити з шампура.

Тепер загортаємо люля в лаваш, додаємо салат з маринованої цибулі, зелень, овочі, комусь –кілька крапель коньячку і можна відпочивати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

А це рецепти для пікніків:

Курчата-тапака

Шпикачкі

Крильця-баффало

Соус-маринад до м»яса

Соус BBQ

Реберця по-канадські

Лаваш

Ну а це швиденько на гарнір

Помідори квашені, добові

Хрумкі малосольні огірочки

Маринова цвітна капуста

Лінива капуста

Солодкі квашені помідори

Помідори по-корейські

Тетяна Хвиль

Люля-кебаб

Люля-кебаб

Люля-кебаб

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 304

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині почнуть штрафувати паліївНа Рівненщині почнуть штрафувати паліїв (759)
Сьогодні відбувся брифінг, щодо ситуації пожеж в природних екосистемах Рівненської області....
Завтра у Рівному знову ярмаркуватимутьЗавтра у Рівному знову ярмаркуватимуть (448)
Завтра, 13 жовтня, у Рівному відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Тут аграрії торгуватимуть різноманітною продукцією...
На Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванніНа Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванні (241)
Повідомлення про те, що до лікарні із вогнепальним пораненням госпіталізували 43-річного жителя Вараша до поліції надійшло 21 жовтня о 18.30....
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1198)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
На Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедистНа Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедист (195)
Дорожньо-транспортна пригода сталася учора, 19 жовтня, близько 14:30 у селі Дубляни, Демидівського району....
Де у Рівному перекриватимуть дороги?Де у Рівному перекриватимуть дороги? (268)
Увага учасникам дорожнього руху! 14 жовтня у місті Рівному буде призупинено рух транспортних засобів...
На Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходівНа Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходів (156)
Перетинаючи проїзну частину у невстановленому місці, учора, 17 жовтня у Рівненському та Здолбунівському районах травмувалося двоє пішоходів. Поліцейські звертають увагу учасників дорожнього руху на су...
Фокачча на яблучному соціФокачча на яблучному соці (25)
Я вообще баба рисковая: врать люблю, а бегать не умею...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.