Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (946)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (578)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (552)

Закуска із запечених баклажанів (546)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (533)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (513)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (504)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (485)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (481)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (474)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (469)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (466)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (449)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (465)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (462)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (455)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (435)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (430)

Ванільне морозиво з пармезаном (411)

Баклажан-кебаб в духовці (405)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Люля-кебаб
Тетяна Хвиль

14:54 26.04.2018

Люля-кебаб

- Девушка, а я абсолютно свободен! - Нет, давайте-ка уточним: свободен или никому не нужен?

Впродовж теми пікніків-шашликів-маївок не можу не нагадати одну страву, яка ідеально підходить до цієї пори. Це люля-кебаб. Смачний, ніжний, соковитий, швидкий в приготуванні, його, на мій погляд, неможливо перетримати на вогні як шашлик чи стейки, ну і не можна не згадати, що м»ясо для фаршу все-такі дешевше ніж для шашлику, не кажучи вже про стейки (особливо в Метро- там від цін волосся сивіє). Як у кожної господині на Україні свій рецепт борщу, так само на Кавказі – свій рецепт фаршу для люля. Хочеться поділитися своїм. По-перше - для фаршу я беру м»ясну підчеревину і, відповідно, вже не додаю сало, по-друге – у фарш не додаю сиру цибулю і взагалі будь-якої рідини, щоб м»ясна частина фаршу не висмажувалася, а тільки сальна, так кебаби гарантовано залишаться соковитими ы гарно приєднаються до шампура, по-третє – до такого жирного фаршу варто додати трохи цукру, щоб зняти зайву «сальність» у смаку.

На 4 порції:

600гр.фаршу жирного

1ч.л. сушеного часнику

1 ч.л. сушеної цибулі

1ч.л. солі

0,5ч.л. цукру

1ч.л.солодкої паприки

0,5ч.л. сумаху

І дрібка сушеної м»яти для «кавказького» аромату

Дуже холодна вода за змочування рук при вимішуванні фаршу

Гаряча вода при формуванні люля

У фарш (найкраще свіжий, а не морожений) додаємо всі спеції та приправи і вимішуємо. Вимішуємо довго, хвилин 10-15, постійно змочуємо руки в дуже холодній воді і періодично фарш відбиваємо. В результаті маємо отримати пастоподібний фарш, як на сосиски. Відправляємо на годину-другу в холодильник. Тепер є два варіанти: накручуємо фарш на шампури (обов»язково плаский, з і ншого буде падати), руки змочуємо в гарячій воді, робимо щільні ковбаски. Я обрала для себе лінивий варіант – роблю ковбаски, але кладу їх на решітку.

Смажимо на сильному вогні. Готовий люля легко зрушити з шампура.

Тепер загортаємо люля в лаваш, додаємо салат з маринованої цибулі, зелень, овочі, комусь –кілька крапель коньячку і можна відпочивати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

А це рецепти для пікніків:

Курчата-тапака

Шпикачкі

Крильця-баффало

Соус-маринад до м»яса

Соус BBQ

Реберця по-канадські

Лаваш

Ну а це швиденько на гарнір

Помідори квашені, добові

Хрумкі малосольні огірочки

Маринова цвітна капуста

Лінива капуста

Солодкі квашені помідори

Помідори по-корейські

Тетяна Хвиль

Люля-кебаб

Люля-кебаб

Люля-кебаб


Переглядів: 93


Додайте коментар:

защитный код

Сирники, запечені в сметанному креміСирники, запечені в сметанному кремі (2)
...
У Рівному оптимізовують маршрути громадського транспортуУ Рівному оптимізовують маршрути громадського транспорту (46)
Із 1 грудня у Рівному зміни в транспортній галузі...
У Сарненському районі нетверезий водій хотів відкупитися від поліцейськихУ Сарненському районі нетверезий водій хотів відкупитися від поліцейських (3)
За фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди слідчі Сарненського РВП відкрили кримінальне...
У Рівному підозрюваній у «замінуванні» відділення пошти загрожує позбавлення воліУ Рівному підозрюваній у «замінуванні» відділення пошти загрожує позбавлення волі (82)
Слідчі Рівненського районного управління поліції зібрали достатньо доказів та за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури сьогодні, 30 листопада, повідомили 25-річній рівнянці про...
Рівненські волонтери передали чергове авто для потреб ЗСУРівненські волонтери передали чергове авто для потреб ЗСУ (2)
2 грудня рівненські волонтери передали велику партію допомоги для потреб Збройних сил України...
На Рівненщині фермери отримали рукави для зберігання зернаНа Рівненщині фермери отримали рукави для зберігання зерна (23)
66 с/г підприємств області одержали рукави для зберігання 250 тисяч тонн зерна в рамках програми підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та...
До Рівного завітали білоруські добровольці полку імені Кастуся КалиновськогоДо Рівного завітали білоруські добровольці полку імені Кастуся Калиновського (101)
Вчора, 29 листопада у Рівному представники міської ради спільно з народними депутатами України провели зустріч з бійцями полку імені Кастуся...
Поліцейські встановлюють  обставини загибелі жителя Рівненського районуПоліцейські встановлюють обставини загибелі жителя Рівненського району (105)
27 листопада близько п’ятої ранку до поліції надійшло повідомлення, що в селі Біла Криниця медики «швидкої» констатували смерть 36-річного чоловіка із тілесними...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.