Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:54 26.04.2018 Люля-кебаб- Девушка, а я абсолютно свободен! - Нет, давайте-ка уточним: свободен или никому не нужен? Впродовж теми пікніків-шашликів-маївок не можу не нагадати одну страву, яка ідеально підходить до цієї пори. Це люля-кебаб. Смачний, ніжний, соковитий, швидкий в приготуванні, його, на мій погляд, неможливо перетримати на вогні як шашлик чи стейки, ну і не можна не згадати, що м»ясо для фаршу все-такі дешевше ніж для шашлику, не кажучи вже про стейки (особливо в Метро- там від цін волосся сивіє). Як у кожної господині на Україні свій рецепт борщу, так само на Кавказі – свій рецепт фаршу для люля. Хочеться поділитися своїм. По-перше - для фаршу я беру м»ясну підчеревину і, відповідно, вже не додаю сало, по-друге – у фарш не додаю сиру цибулю і взагалі будь-якої рідини, щоб м»ясна частина фаршу не висмажувалася, а тільки сальна, так кебаби гарантовано залишаться соковитими ы гарно приєднаються до шампура, по-третє – до такого жирного фаршу варто додати трохи цукру, щоб зняти зайву «сальність» у смаку. На 4 порції: 600гр.фаршу жирного 1ч.л. сушеного часнику 1 ч.л. сушеної цибулі 1ч.л. солі 0,5ч.л. цукру 1ч.л.солодкої паприки 0,5ч.л. сумаху І дрібка сушеної м»яти для «кавказького» аромату Дуже холодна вода за змочування рук при вимішуванні фаршу Гаряча вода при формуванні люля У фарш (найкраще свіжий, а не морожений) додаємо всі спеції та приправи і вимішуємо. Вимішуємо довго, хвилин 10-15, постійно змочуємо руки в дуже холодній воді і періодично фарш відбиваємо. В результаті маємо отримати пастоподібний фарш, як на сосиски. Відправляємо на годину-другу в холодильник. Тепер є два варіанти: накручуємо фарш на шампури (обов»язково плаский, з і ншого буде падати), руки змочуємо в гарячій воді, робимо щільні ковбаски. Я обрала для себе лінивий варіант – роблю ковбаски, але кладу їх на решітку. Смажимо на сильному вогні. Готовий люля легко зрушити з шампура. Тепер загортаємо люля в лаваш, додаємо салат з маринованої цибулі, зелень, овочі, комусь –кілька крапель коньячку і можна відпочивати. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! А це рецепти для пікніків:
Ну а це швиденько на гарнір Тетяна Хвиль Переглядів: 598
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |