Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:39 27.07.2015 Перевернутий пиріг з абрикосамиОдна наша знакомая, когда жалуется свекрови, что очень худая — получает ответ: «На гадюках сало не растет». Коли я бачу рецепти Біла Грейнджера, не роздумуючи беру їх в свою кулінарну копилку – ім’я талановитого австралійця як знак якості. Це запорука смаку, доступності інгредієнтів та легкості виконання. В нашому кулінарному записничку вже є кілька рецепта пана Грейнджера, це і пиріг, якій відкрив для мене поєднання малини та шоколаду, і улюбленець моєї мами, теж відкриття, але вже цікавого пісочного тіста, а про рецепт тіста для піци я взагалі мовчу. Тож і цей рецепт теж припав до душі, а ще більше – до смаку. Ароматні абрикоси в карамельній глазурі та пухке, ніжне тісто – просто, і дуже по-домашньому. На форму 22-24см (я люблю високі пироги, тому форму брала 22): Для карамелі: 100гр.масла 75гр.цукру сік одного лимона Для тіста: 100гр.масла кімнатної температури 100гр.цукру 160гр.борошна 4 яйця 1ч.л. розпушувача 1ч.л. ванільного екстракту 10-15 шт. абрикосів Для карамелі розтоплюємо масло, додаємо цукор і лимонний сік, доводимо все до кипіння і тримаємо 2-3 хвилини. Я в цьому рецепті масло повністю замінила на домашню, сепараторну сметану, тому моя карамель більше нагадує іриску. Для тіста розділяємо яйця на білки та жовтки. Білки збиваємо до стійких пік з половиною цукру. Другу половину цукру збиваємо з маслом (я зі сметаною), додаємо жовтки, ванільний екстракт, просіюємо борошно та розпушувач. Тісто виходить густе, додаємо до нього ¼ білків і перемішуємо, тісто трохи розрідне і до нього можна акуратно вмішувати білки. Карамель виливаємо у форму, викладаємо половинки абрикосів, зверху викладаємо тісто. Ставимо в розігріту до 180С° духовку на 40-45 хвилин. Готовий пиріг перевернути на тарілку і дати охолонути. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою, а можна просто залишити таким як є. Ароматний, смачний, елементарний в приготуванні пиріг, який неодмінно сподобається. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 943
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |