Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:16 09.07.2014 Тісто для піцци (не гірше ніж у справжніх піццайолло)Если у итальянцев национальное блюдо - пицца, то у русских - напицца. Хто не знає, що таке піцца? Чи є людина, яка хоча би раз в житті не їла піццу? І, нарешті, чи є в світі господиня, в арсеналі якої не має рецепту тіста для цієї страви? Таких людей немає. І не тому, що піццу знають всі, а тому піццею називають будь-яку відкриту лепешку з начинкою. Честі і слава італійцям, які придумали де можна утилізувати маленький шматочок ковбаски, грам 40 сиру, три оливки та кілька гілочок зелені. Ну не буду забивати голови тим що і так всі знають, краще поділюся рецептом тіста. В домашніх умовах складно приготувати піццу так, щоб тісто було хрумкім та м’яким водночас. Справа в тім, що справжню італійську піццу випікають у спеціальних печах, де температура сягає 350С°. Максимальна температура домашньої духовки значно нижча, наприклад, моя дає лише 250С°. Можна покласти спеціальний камінь, але у нас в місті я такий не змогла знайти, тому довелося просто підшукувати рецепт тіста. І таки знайшла, поділюся, можливо комусь знадобиться. На одну велику піццу розміром 30*30 см ми просіюємо 250г борошна, додаємо 0,5 пакетика сухих дріжджів (3г) або 6г свіжих пресованих, 0,5ч.л. солі, все розмішали. Окремо змішуємо 150мл теплої води і 1ч.л. меду (бажано взяти мед без інтенсивного запаху). Додаємо воду в борошняну суміш, замішуємо тісто. Тоді вмішуємо в тісто 1ст.л. олії, бажано оливкової. Вимішуємо хвилин 5. Змазуємо миску олією, кладемо тісто, прикриваємо рушничком і залишаємо його на 1,5-2 години. Тісто викладаємо на підпилену борошном поверхню, обминаємо його і залишаємо ше на півгодини. Тим часом готуємо начинку. Що найголовніше у піцці? Все що Бог послав, все підходить для начинки. Мені було послано кілька кульок моцарелли, кілька шматочків салямі, жменька оливок, пучечок базиліку, помідорчик. Все подрібнили. Тісто розтягуємо на все деко (тягнеться воно дуже добре), змащуємо соусом. Я для соусу беру йогурт і томатний соус у рівних пропорціях. Викладаємо начинку, зверху можна ще трішки затерти сиром. Ставимо у духовку на 15-20 хвилин при 200С°. Все готово, кликати нікого не має потреби, оскільки і так всі будуть напоготові. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 891
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |