Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:00 12.01.2016 Торт «Роза вітрів»Ну вот, Новый год встретили. Осталось в прорубь нырнуть, блинов поесть, яйцами побиться и ЛЕТО! Перший рецепт в новому році має бути дуже смачним та цікавим, тому незважаючи на жахливі фото (готувалося та знімалося все майже вночі) ділюся рецептом торта, який став для мене відкриттям. Торт неперевершеного П’єра Ерме вразив мене ідеально збалансованим смаком, абсолютно гармонійний торт став «гвоздем програмы». Взагалі-то мене важко здивувати, тим більше, що всі торти та тістечка цього француза (які я готувала за його рецептами) для мене були відверто засолодкими, тому я постійно зменшувала кількість цукру вдвічі, але не в цьому випадку. Можу впевнено сказати – це найсмачніший торт в моєму житті на сьогоднішній момент. На форму 26см: Пряний бісквіт 140гр.молока 40гр.борошна ІІ сорту 40гр.крохмалу 240гр.житнього борошна 16гр.розпушувача 4гр.солі 320гр. апельсинового або мандаринового конфітюру 320гр.меду 160гр. яєць 130гр.масла (кімнатної температури) 1ч.л. суміші спецій (кориця, духмяний перець, мускатний горіх, кардамон) Пряний сюпрем 250гр.молока 25гр.меду 7,5гр.желатину 100гр.яєчних жовтків 100гр.пряного бісквіту 300гр.вершків (від 33%) Лимонний крем Лимонного крему ½ цієї порції Для начинки можна взяти цукати, сухофрукти, які попередньо треба замочити в кип’ятку. Я брала цукати, які утворюються при варці цього конфітюру Спочатку випікаємо бісквіт, це не бісквіт в прийнятому значенні, а скоріше дуже ніжний та м’який пряник. Для приготування змішуємо всі інгредієнти: два види борошна, розпушувач та крохмал просіюємо, додаємо спеції, конфітюр, мед, яйця, молоко, сіль, розмішуємо. Це настільки елементарно робиться, що я це робила просто вінчиком. Тоді додаємо м’яке масло, ще раз розмішуємо. Половину тіста викладаємо в круглу форму, другу – в прямокутну чи квадратну, так щоб можна було б вирізати корж потрібного діаметру. Випікаємо при 170С° 35-40 хвилин. З прямокутного коржа вирізаємо круглий корж, обрізки лишаємо. Все охолоджуємо. Готуємо лимонний крем, ось так, нам потрібно пів порції. Далі приступаємо до пряного сюпрему: Замочити желатин в холодній воді. Вершки збити і залишити на холоді. Молоко закип’ятити з медом, додати шматочки пряного бісквіту, збити блендером до однорідного стану, повернути на вогонь, додати яєчні жовтки, заварити до консистенції заварного крему. Зняти з вогню, додати желатин, охолодити, додати збиті вершки, акуратно змішати. Викладаємо один корж у форму, прокладаємо боки плівкою, викладаємо ½ пряного сюпрему, далі сухофрукти або цукати з конфітюру. Далі викладаємо лимонний крем, закриваємо другим коржем, знімаємо форму і плівку та відполіровуємо торт залишком сюпрему. Охолоджуємо. Це самий зимовий торт, самий насичений та, водночас, делікатний, я робила половину порції (18см) і нам було мало, тому для фото забирала з боєм останній шматок. У моєї мами цього року ювілей і тепер в мене немає сумнівів якій торт треба готувати. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 698
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |