Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:58 25.12.2013 Лимонне диво від Тетяни-чарівниці«Непристойно смачний» – сказала моя знайома, скуштувавши цей крем. Здавалося б, нічого надприродного, звичайні продукти, звична технологія, а виході маємо черговий шедевр французької кухні (захворіла я нею, причому у тяжкій формі). Цей крем універсальний, годиться для начинки тістечок, тортів, рулетів, також можна подавати як самостійний десерт у гарній креманці, прикрасивши цукатами, або мармеладом. Тож приступимо до створення нашого дива: для початку натираємо цедру одного лимону, додаємо її до 100г цукру і залишаємо на 30хв. Вичавлюємо сік із 1,5 лимона (нам потрібно 70мл). Коли все підготовлено, робимо водяну баню (найголовніше у водяній бані, це щоб дно миски не торкалося киплячої води!) і починаємо збивати 4 жовтки з нашим цукром і лимонним соком. Збивати потрібно не сильно, - просто інтенсивно перемішувати. Коли бачимо, що маса набуває консистенції заварного крему (а взагалі-то воно так і є), знімаємо з вогню, охолоджуємо (при охолодженні всіх кремів на заварній основі на поверхню крему кладемо харчову плівку, щоб уникнути утворення шкоринки), додаємо 150г масла кімнатної температури і починаємо збивати до утворення пухкої маси. Ось наш крем готовий, правда ж легко?! Я впевнена, що його легка кислинка і чудовий аромат прийдуться до смаку усім. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 911
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |