Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 17:22 02.12.2015 Pain d`epices— Куда уходит детство!! ... - ДА никуда оно не уходит!!!!!! Оно прячется,... а потом в старости, .... кааак ВЫСКОЧИТ...)) На продовження святкової тематики хочу запропонувати рецепт просто прекрасного різдвяного кексу зі спеціями. На відміну від англійського кексу (рецепт буде згодом) його можна давати дітям, але зберігається він теж довго, причому смак з кожним днем розкривається все краще. Рецепт розрахований два кекса прямокутної стандартної форми. 200гр.масла 200гр.цукру 100гр.меду 120гр.подрібненого апельсину 100гр.родзинок 3 яйця 2ч.л. пряної суміші 300гр.борошна 1,5ч.л. розпушувача
Почну з того, що замість подрібненого апельсину (просто шматочки апельсину пробити в блендері) я брала протерті мандарини з конфітюру, до них додаємо мед, цукор, масло, прянощі доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, даємо охолонути. Додаємо яйця, просяне борошно, розпушувач. Розмішуємо та додаємо родзинки. Викладаємо у форми, випікаємо 55-60 хвилин при170С°. Охолоджуємо, присипаємо цукровою пудрою. Дуже смачно буде розрізати кекс навпіл та викласти кілька ложок улюбленого джему чи конфітюру. Зберігається такий кекс протягом тижня, щільно запакований в пергамент. Від цього смак тільки стає насиченим та багатим. З гарячим глінтвейном шматочок такого кексу стане прекрасним завершенням святового вечора.
Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 775
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |