Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:06 23.11.2015 Печиво «Бананові мадлен»Спросила подругу, зачем она постоянно пьёт успокоительное. Ответ шикарный: "Вдруг чё случится... А Я раз - и спокооойная!" «Она послала мне один из этих маленьких, толстеньких печений, называющимися мадлен, которые выглядят, как будто они были сформированы в рифленой оболочке гребешка или ракушки. И скоро, механически усталый после пасмурного дня с перспективой удручающего завтра, я поднял к губам ложку чая, в которой пропитал кусок печенья. Не успела теплая жидкость и крошки с ней коснулся моего неба, как холод пробежал по всему телу, и я остановился, внимательно следя за чрезвычайными изменениями, которые происходят … сразу превратности жизни стали равнодушны ко мне, его бедствия безобидными и показали свою иллюзорность …» Марсель Прус «В поисках утраченного времени». Бісквітне печиво Мадлен – класика французької кухні, яка починається з 18 століття і до нашого часу не втрачає актуальності. А все тому що прості інгредієнти та елементарна техніка виконання поєднуються у вишукану форму. Правда, дуже просто, єдине що потрібно – це спеціальна форма у вигляді мушлі. Але можна скористатися і формою для міні-кексів, теж буде смачно. Є безліч варіацій на тему мадлен, а ми почнемо з найпростішої – бананові мадлен. Яйця – 4шт. Борошно – 200гр. Масло вершкове – 200гр. Цукор – 150гр. Розпушувач -1ч.л. Банан- 2 шт. ванільний екстракт – 1ч.л.
Яйця збиваємо з цукром, додаємо просіяне борошно та розпушувач, розмішуємо, додаємо розтоплене вершкове масло, ванільний екстракт (або цукор), ставимо в холодильник на 30 хвилин. Банани нарізаємо кубиками, додаємо до охолодженого тіста, перемішуємо і викладаємо у форму. Випікаємо 15-20 хвилин при 170С° до золотистого кольору. Зверху присипаємо цукровою пудрою. Я із задоволенням розбавила «пряничну епопею» цим печивом, тому що до новорічно-різдвяних свят це буде дуже доречно – смачне печиво із позитивним настроєм. А якщо оформити таке печиво в гарний пакуночок - вийде неперевершений подарунок для близьких. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 884
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |