Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 23:30 11.05.2015 Французький сніданок №2Вот говорят: "Счастье тебя обязательно найдет!"Не пойму, или я так офигенно прячусь, или оно меня как-то хреново ищет Під час довгих вихідних завжди хочеться зробити всього і багато, а насамперед – добре відпочити, тим більше, що погода радує. Ми з чоловіком, наприклад, встигли з’їздити в невеличку подорож, а ще я його (ну і себе заодно) порадувала смачним сніданком. Це ще один варіант французького сніданку, точніше не самого сніданку, а ще один рецепт круасанів. Я так розумію французів – хрусткий, ще теплий круасан, який дурманить ароматом вершкового масла, на ньому апельсиновий конфітюр, і це все під філіжанку кави з молоком. Після такого весь день заряджений на позитив, успіх та перемогу. А рецепт-то настільки простий, що навіть немає про що говорити. Але я скажу і покажу. На 16 штук круасанів: 500гр.борошна 250гр.масла (найкращого, який тільки зможете знайти) 50гр.цукру 1 яйце 10гр.солі 14гр.свіжих дріжджів 100мл молока 180гр.води Розтираємо дріжджі з цукром, розмішуємо з теплим молоком (я брала половину, другу розмішала з водою), просіюємо борошно в миску, додаємо розчинені дріжджі і сіль. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи воду. Вимішуємо хвилин 15 при ручному замішуванні і 5-7 хвилин при машинному. Тісто буде м’яким та ніжним. Формуємо кулю і кладемо в миску, затягуємо плівкою. Ставимо в холодильник на 2 години. Тим часом виймаємо масло, щоб воно набуло кімнатної температури, але не розтало. Тісто не сильно підніметься, так і має бути. Розкатуємо тісто прямокутником (ну хоча би приблизно). Масло скалкою ніжно вибиваємо теж в прямокутник, але менший. Кладемо на тісто, загортаємо конвертом і розкатуємо. Нагадую, розкатка має бути виключно в одну сторону, або зверху-вниз, або зліва-направо, як кому зручніше. Розкатуємо обережно, щоб тісто не порвалося, і масло не вилізло. Розкатаний пласт складаємо втричі і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Це називається тураж, таких туражів має бути не менше трьох. З кожним разом можна побачити, як тісто збільшується в об’ємі. Тісто останній раз розкатуємо в пласт не більше 1 см товщиною. Нарізаємо трикутниками, в основі кожного трикутника робимо маленький надріз і закручуємо в круасан. До речі, правиль закручений круасан має сім витків, у мене, на жаль, більше п’яти не получається. Викладаємо круасани на деко, залишаємо на розстойку на 1 годину. Змазуємо збитим яйцем і ставимо в духовку на 25 хвилин при 220С°. Чим краще розігріта духовка, тим пишніші будуть круасани, оскільки масло не встигне зліпити шари тіста. Виймаємо, даємо відпочити хвилин 10, і все – можна насолоджуватися, а це такі дійсно насолода. І якщо попередні круасани більш здобні, які пасують до холодної пори року, то ці прямо-такі весняний варіант. Да що я таке кажу, крусани – це всесезонна випічка, варто присвятити їй трішки часу. До речі, тісто прекрасно зберігається в холодильнику 2-3 дні. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 714
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |