Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (6651)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (3481)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (3416)

Салат з оселедця та квасолі (3379)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (3155)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (3302)

Гарячий шоколад (3283)

Американська класика - брауні (3280)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (3192)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (3203)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (3186)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (3157)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (3156)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (3149)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (3134)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (3092)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (3017)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (3005)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2916)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2877)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
Французький сніданок
Тетяна Хвиль

15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок


Переглядів: 729


Додайте коментар:

защитный код

5 тисяч людей безкоштовно отримали окуляри у Рівному5 тисяч людей безкоштовно отримали окуляри у Рівному (446)
Одним з напрямків благодійної діяльності церкви «Христос є відповідь» є проведення безкоштовних офтальмологічних клінік. За 6 років служіння у місті Рівне 5 тис. людей безкоштовно отримали необхідні о...
Харківський інститут медицини та біомедичних наук переїжджає на РівненщинуХарківський інститут медицини та біомедичних наук переїжджає на Рівненщину (688)
На Рівненщину релокується ще один вищий навчальний заклад - Харківський інститут медицини та біомедичних наук...
Ще одна лікарня Рівного отримала електрогенератор від благодійниківЩе одна лікарня Рівного отримала електрогенератор від благодійників (682)
16 червня секретар Рівненської міської ради передав адміністрації Рівненської дитячої лікарні новий потужний електрогенератор, який здатний забезпечити автономним живленням увесь медичний заклад, у ра...
Печені біляшіПечені біляші (682)
...
На Рівненщині розвивають перспективне ягідництвоНа Рівненщині розвивають перспективне ягідництво (296)
Сільськогосподарське підприємство «Агро Органік», що на Рівненщині, вирощує органічні малину, суниці та обліпиху...
Нетверезий житель Сарненського району скоїв ДТП на краденому мотоцикліНетверезий житель Сарненського району скоїв ДТП на краденому мотоциклі (467)
Травмованого угонщика госпіталізували. За скоєне йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі...
У Рівному розпочинає роботу дитяча залізницяУ Рівному розпочинає роботу дитяча залізниця (241)
Вже завтра, в суботу, 25 червня, у Рівному знову запрацює дитяча залізниця...
Чи безпечно пити воду з колонок у Рівному?Чи безпечно пити воду з колонок у Рівному? (751)
З кожним роком кількість абонентів, які приєднуються до централізованого водопостачання, стає все більше. Тому і потреба у водопровідних колонках поступово зникає...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.