Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24731)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (4025)

Ванільне морозиво з пармезаном (3571)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3549)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3371)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3343)

Закуска із запечених баклажанів (3298)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3291)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3274)

Баклажан-кебаб в духовці (3166)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3208)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3196)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3080)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3127)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3069)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (3017)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2966)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3061)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (3021)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2900)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Французький сніданок
Тетяна Хвиль

15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок


Переглядів: 1285


Додайте коментар:

защитный код

СБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому автоСБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому авто (25)
Служба безпеки зірвала нову спробу російських спецслужб здійснити теракт в Україні. За результатами спецоперації у Рівному затримано російського агента, який мав закласти саморобний вибуховий...
СБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у РівномуСБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у Рівному (26)
Служба безпеки запобігла ще одному теракту в Україні. За результатами дій на випередження СБУ затримала агента рф, який готував вибух у багатоквартирному будинку у...
На Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальниківНа Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальників (36)
З 11 по 13 липня на Рівненщині відбулися навчальні збори для курсантів Львівського державного університету безпеки...
В Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургіїВ Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургії (39)
Такий структурний підрозділ з’явиться замість Обласного центру кардіоторакальної хірургії....
На Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарніНа Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарні (38)
Вісім днів медики боролися за життя 21-річного жителя села Зелене, втім врятувати його не вдалося: сьогодні, 14 липня, близько шостої ранку молодик...
Передали чергову партію дронів та зарядні підстанції для наших військовихПередали чергову партію дронів та зарядні підстанції для наших військових (39)
Рівненська громада продовжує підтримувати наших оборонців та систематично надавати сучасне обладнання....
У Рівному перевірятимуть родимки та розкажуть, як захистити дітей вліткуУ Рівному перевірятимуть родимки та розкажуть, як захистити дітей влітку (50)
У Рівному на Лебединці вже цієї неділі фахівці КНП «ЦПМСД «Ювілейний» РМР будуть перевіряти родимки усім охочим та розповідатимуть про безпечний відпочинок для дітей...
В місті Рівне вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартиріВ місті Рівне вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартирі (54)
10 липня о 15:47 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу в місті Рівне провулок Щасливий....

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.