Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:32 30.12.2014 Торт-чизкейк Рафаелло"Никогда не бойся делать то, что ты не умеешь. Ковчег был сооружен любителем. Профессионалы построили "Титаник". Ну який же Новий рік без торта? Може бути просто якійсь десерт, але торт – це більш святково, цікаво, та й просто смачно. Хочу сьогодні поділитися рецептом не просто чергового торта, а торта-чизкейка. Про свою любові до різноманітних чизів я говорила неодноразово, але на таке свято хочеться чогось більшого. Ось таке більше і вийшло. Неприторно солодкий, кокосовий, ніжний, дуже гармонійне поєднання усіх компонентів. А якій гарний зимовий колір! Трішки зусиль – і вийде ось таке чудо. Але спершу кілька порад: торт дуже ситний, тому на компанію в 6-8 чоловік розмір на 22см діаметром буде оптимальний. Приготування можна розбити два дні: перший – чизкейк та сироп, другий – коржі та крем, але це все і так швидко робиться, лише треба дати охолонути. Кокосову стружку можна розмолоти на кавомолці, тоді буде більше однорідна консистенція. Обов’язково дати настоятися години 4. На форму 22см діаметром. Спершу випікаємо бісквіт: 4 жовтки збити із 2ст.л.цукру до кремоподібного стану, додати 2ст.л.кокосовї стружки, 2ст.л.борошна, 2ст.л.крохмалю, все перемішати. Збити 4 білки із 2ст.л.цукру до стійких пік, акуратно вмішуємо їх в тісто. Розтоплюємо 1ст.л.вершкового масла, акуратно по стінці вливаємо до тіста, знову перемішуємо. Змазуємо дно форму, виливаємо тісто і в духовку на 10-15 хвилин при 180С°. Готовий корж охолоджуємо та розрізаємо навпіл. Просочуємо сиропом (4ст.л.цукру + 100мл води), поки сироп не закінчиться. Для крему збиваємо 200гр.масла та 150гр.згущеного молока, додаємо 1ст.л. кокосової пасти, але якщо її немає, то просто сипнути кокосової стружки. Все перемішати. Випікаємо чизкейк: 500гр. сиру Філадельфія (або можна взяти творогу 300гр. та 200мл.жирної сметани та пробити все погружним блендером, трішки присолити) збиваємо міксером на малих обертах із 3 яйцями, 3с.л.цукру, 2ст.л.крохмалю та 1ст.л.розтопленого масла. Дно форми обмотуємо фольгою, виливаємо сирне тісто, ставимо у більшу форму, наповненою гарячою водою. Випікати 60 хвилин при 170С°. Серединка готового чиза має бути трішки недопеченою. Даємо охолонути не менше години. Тепер складаємо торт: на нижній корж викладаємо 2ст.л.крему, чизкейк, знову 2ст.л.крему, верхній корж, верх торта та боки обмазуємо кремом та обсипаємо кокосовою стружкою. Я для прикрас зробила цукерки із залишків бісквіту, крему та чизкейку і виклала зверху таку собі сніжну гірку. Дуже смачний, незвичний торт, який всім своїм виглядом і смаком ідеально «вписується» в новорічну тематику. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 717
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |