Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:49 04.12.2014 Тістечка «Шу" з кремом "Рафаелло»Иногда мне кажется, что единственный человек в мире, которого интересует мое мнение — это тетка за кассой со своим вопросом про пакет. Почала я робити перші покупки перед святами, як водиться обходила багато супермаркетів, ознайомилась з цінами, акціями, знижками. І ви знаєте, мене по справжньому приємно вразив супермаркет «Метро». Я не була там з півроку і мушу сказати, що даремно. По-перше, асортимент прекрасний; по-друге, знижки –це дійсно знижки; по-третє, ціна на всі товари виграють в порівняні з іншими магазинами, та ринками. Я накупила все що треба (а ще більше того, що не треба), і такою задоволеною від покупок (маю на увазі господарських) давно себе не відчувала. Я навіть знайшла червону ікру без уринотропина (Е-238, Е-239, який ну дуже шкідливий, особливо для дітей), і ціна нормальна – 219,00грн. за 300гр. Шикарні знижки на спиртні напої, наприклад, французькі вина можна купити з дисконтом в 50-55%. Єдиний недолік, я там протинялася майже півтори години, але й половини не подивилися, доведеться їхати ще раз. Та ми з труднощів не боїмося. А взагалі-то, я хотіла поділитися черговим рецептом заварних тістечок з чудовим кремом. Це тістечка «шу» з кремом «Рафаелло». Основний акцент припадає на кокосовий крем, а тісто це завершальний штрих. Для початку нам треба зробити кокосову пасту, для цього на кавомолці подрібнюємо 60гр. кокосової стружки. Перекладаємо її в чашу блендера, додаємо 60гр.цукрової пудри, починаємо збивати на самих високих обертах. Поступово додаємо 2-3ст.л.олії (обов’язково рафінованої), так щоб утворилася кремоподібна маса. Викладаємо її в мисочку, затягуємо плівкою, і ставимо в холодильник на годин 12. Кокосова паста має загуснути. Зазвичай, я роблю це за кілька днів, вона в холодильнику зберігається до місяця. Розтоплюємо на водяній бані 100гр.білого шоколаду, додаємо туда 30гр.вершкового масла. Все акуратно перемішуємо до однорідної консистенції. Нагріваємо до теплого стану 100мл вершків, я брала 10%, додаємо 100гр.кокосової пасти, розмішуємо і додаємо до шоколаду. Ще раз розмішуємо. Ставимо в холодильник на 3-4 години. Як тільки крем добре загусне, його збиваємо міксером до пухкої маси, сильно вона не збільшиться. А тепер готуємо «шу»: нагріваємо в каструльці 80гр.води, 7гр. сухого молока та 35гр.вершкового масла, як тільки закипить, знімаємо каструльку з вогню, відразу висипаємо 45гр.просіяного борошна та починаємо інтенсивно вимішувати. Вертаємо все вогонь та заварюємо ще 2-3 хвилини, або до тих пір, поки на дні каструлі не утвориться борошняна корочка. Знімаємо з вогню, даємо охолонути хвилин 10-15 і починаємо додавати яйця, тут все досить суб’єктивно, тому що в оригінальному рецепті пише про 2 яйця, а в мене ніколи більше одного додавати не було потреби. Так що, додайте одне, а тоді дивіться, можливо треба буде додати ще півяйця (просто збити яйце в мисочці, а тоді додавати по столовій ложці). Консистенція готового тіста має бути ніжна, але водночас, тримати форму. Викладаємо тісто зручним способом на деко, його нічим не змазуємо, не накриваємо. Випікаємо до готовності 15-20 хвилин при 180С°. Дістаємо готові заварнушки, даємо охолонути. Начиняємо кремом і посипаємо пудрою. З цієї порції виходить 12 невеликих тістечок, неймовірно смачних, ароматних та святкових. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 843
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |