Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:01 16.12.2014 Печиво «До сніданку»Чтобы планы правительства неукоснительно выполнялись, нужно указывать не только сроки исполнения, но и сроки за неисполнение. Продовжуємо тему солодощів до дня Святого Миколая. Сьогодні у нас «печиво до сніданку», напрочуд смачна випічка, яка подається виключно теплою, я би сказала, гарячою. Дуже зручно, оскільки прекрасно переносить заморозку, з морозилки відразу в духовку поставили, і завжди смачне до чаю на столі. В морозилці зберігається 2 місяці. 450гр.борошна просіюємо в миску, додаємо 22гр.цукру (1ст.л.), 15гр. розпушувача, дрібка солі (обов’язково!), перемішуємо. В миску з сухими інгредієнтами натираємо на велику тертку 180гр.масла (дуже холодного). А тепер дуже акуратно кінчиками пальців починаємо ніби припорошувати масло борошняною сумішшю. Коли борошно вкриє все масло, починаємо його перетирати до утворення крихт. Все робимо руками, ніякої техніки. Далі додаємо 450гр.вершків (21%), і дерев’яною лопаткою (НЕ Руками!!!) починаємо вмішувати вершки. Тісто буде неоднорідним, але руками не допомагаємо. Викладаємо тісто на пергамент і, знову ж такі руками (ніякої скалки!!!), формуємо прямокутник, який ножем нарізаємо квадратиками. Яйце збиваємо з водою і змазуємо наші заготовки. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин при 204С°, але тут орієнтуйтеся на свою духовку, як тільки печиво набуде яскраво золотавого кольору – відразу виймайте. Подавати негайно, поки печиво обпалює пальці, кришимо його на шматочки, з варенням та вершками – це щось особливе. З порції виходить такі досить багато печива, тому частину можна заморозити відразу після змазування яйцем, при потребі не розморожуючи відразу його в духовку. Якщо будете їсти його без варення чи меду, збільшить кількість цукру до 100гр. Ідеально смакує до гарячого шоколаду. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 795
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |