Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:20 15.12.2014 Гарячий шоколад з домашнім маршмелоуЗабавная закономерность: если старательно уложить волосы феном, то прическа сохраняется до первой шапки, но вот укладка "Легла спать с мокрыми волосами" упорно держится до следующей помывки... Цього тижня в нашому кулінарному записнику будуть виключно солодкі рецепти. А все тому, що в п’ятницю день Святого Миколая, а отже всі дітки мають отримати подарунки, а в додачу до подарунків чому би не зробити солодкі сюрпризи? Кожного дня буду виставляти рецепт печива, можливо щось підберете на свій смак. А сьогодні рецепт напою – самого зимового, самого святкового, самого смачного!!! Це гарячий шоколад, який я пропоную подавати із домашнім маршмелоу. Для початку готуємо маршмелоу: Замочити 7-10гр.желатину у 40мл холодної води хвилин на 15. 100гр.цукру (я брала ванільний), 30мл кукурудзяного сиропу (можна замінити на таку ж кількість меду, я просто влітку зварила домашній сироп, яким і користуюся) та 50мл води доводимо до кипіння. Тримаємо на вогні 5 хвилин. Знімаємо, охолоджуємо буквально хвилин 5, додаємо замочений желатин. Суміш відразу починаємо збивати міксером на самих великих обертах, поки не утвориться блискуча, щільна маса білого кольору. Це займає в середньому 10 хвилин (залежить від потужності техніки). Виливаємо цю масу у форму, орієнтовно 15*15см. Дно форми обов’язково застелити пергаментним папером, причому хорошої якості. Я понадіялась на те, що форма силіконова, і не стелила, а дарма. Наступного разу стелила папір, і все було чудово (папір я беру виключно «Мелочи жизни», пробувала всі, що представлені в магазинах нашого міста, але ці поза конкуренцією). Залишаємо в холодильнику на 3-4 години. Далі великий розніс посипаємо через ситечко сумішшю цукрової пудри та крохмалю 1:1. Викладаємо пласт майбутніх маршмелоу, нарізаємо довільною формою, обкачуємо в пудровій посипці і ще залишаємо в кімнаті на годину, щоб трішки підсохли. Зберігати можна в щільно закритій коробці. Варимо гарячій шоколад. Тут все елементарно: доводимо до кипіння 0,5л молока, додаємо 40гр.білого шоколаду, розмішуємо, щоб повністю розтав. Додаємо 40гр.чорного шоколаду, знову ретельно розмішуємо. Знову доводимо до кипіння. Відразу ж розливаємо по чашках, зверху кладемо кілька штучок маршмелоу і просто насолоджуємося. Це просто неймовірна насолода, дітлахам без сумніву прийдеться до смаку такій напій, особливо з печивом, рецепт якого можна бути переглянути завтра. Можна, звичайно, і маршмелоу купити готовий і гарячій шоколад взяти з пачки, але ж тоді не бути саме тієї святковості та чарівної магії, яку так чекає кожен з нас і в яку ми віримо, незважаючи на вік.
Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 804
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |