Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17248)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2158)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2095)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1811)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1796)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1795)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1774)

Ванільне морозиво з пармезаном (1738)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1754)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1730)

Закуска із запечених баклажанів (1717)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1698)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1653)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1682)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1652)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1664)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1566)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1567)

Баклажан-кебаб в духовці (1559)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1541)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Роза вітрів"
Тетяна Хвиль

16:00 12.01.2016

Торт «Роза вітрів»

Ну вот, Новый год встретили. Осталось в прорубь нырнуть, блинов поесть, яйцами побиться и ЛЕТО!

Перший рецепт в новому році має бути дуже смачним та цікавим, тому незважаючи на жахливі фото (готувалося та знімалося все майже вночі) ділюся рецептом торта, який став для мене відкриттям. Торт неперевершеного П’єра Ерме вразив мене ідеально збалансованим смаком, абсолютно гармонійний торт став «гвоздем програмы». Взагалі-то мене важко здивувати, тим більше, що всі торти та тістечка цього француза (які я готувала за його рецептами) для мене були відверто засолодкими, тому я постійно зменшувала кількість цукру вдвічі, але не в цьому випадку. Можу впевнено сказати – це найсмачніший торт в моєму житті на сьогоднішній момент.

На форму 26см:

Пряний бісквіт

140гр.молока

40гр.борошна ІІ сорту

40гр.крохмалу

240гр.житнього борошна

16гр.розпушувача

4гр.солі

320гр. апельсинового або мандаринового конфітюру

320гр.меду

160гр. яєць

130гр.масла (кімнатної температури)

1ч.л. суміші спецій (кориця, духмяний перець, мускатний горіх, кардамон)

Пряний сюпрем

250гр.молока

25гр.меду

7,5гр.желатину

100гр.яєчних жовтків

100гр.пряного бісквіту

300гр.вершків (від 33%)

Лимонний крем

Лимонного крему ½ цієї порції

Для начинки можна взяти цукати, сухофрукти, які попередньо треба замочити в кип’ятку. Я брала цукати, які утворюються при варці цього конфітюру

Спочатку випікаємо бісквіт, це не бісквіт в прийнятому значенні, а скоріше дуже ніжний та м’який пряник. Для приготування змішуємо всі інгредієнти: два види борошна, розпушувач та крохмал просіюємо, додаємо спеції, конфітюр, мед, яйця, молоко, сіль, розмішуємо. Це настільки елементарно робиться, що я це робила просто вінчиком. Тоді додаємо м’яке масло, ще раз розмішуємо. Половину тіста викладаємо в круглу форму, другу – в прямокутну чи квадратну, так щоб можна було б вирізати корж потрібного діаметру. Випікаємо при 170С° 35-40 хвилин. З прямокутного коржа вирізаємо круглий корж, обрізки лишаємо. Все охолоджуємо.

Готуємо лимонний крем, ось так, нам потрібно пів порції.

Далі приступаємо до пряного сюпрему:

Замочити желатин в холодній воді. Вершки збити і залишити на холоді. Молоко закип’ятити з медом, додати шматочки пряного бісквіту, збити блендером до однорідного стану, повернути на вогонь, додати яєчні жовтки, заварити до консистенції заварного крему. Зняти з вогню, додати желатин, охолодити, додати збиті вершки, акуратно змішати.

Викладаємо один корж у форму, прокладаємо боки плівкою, викладаємо ½ пряного сюпрему, далі сухофрукти або цукати з конфітюру. Далі викладаємо лимонний крем, закриваємо другим коржем, знімаємо форму і плівку та відполіровуємо торт залишком сюпрему. Охолоджуємо.

Це самий зимовий торт, самий насичений та, водночас, делікатний, я робила половину порції (18см) і нам було мало, тому для фото забирала з боєм останній шматок. У моєї мами цього року ювілей і тепер в мене немає сумнівів якій торт треба готувати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Торт «Роза вітрів»

Торт «Роза вітрів»

Торт «Роза вітрів»


Переглядів: 371


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині відзначили 80-річчя битви під ГурбамиНа Рівненщині відзначили 80-річчя битви під Гурбами (27)
Традиційно, на третій день Великодня, урочище Гурби, що на Здолбунівщині, стає місцем паломництва, де збираються люди, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів...
У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (38)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (38)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (47)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (50)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (53)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (77)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (44)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.